Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението на съпруга ви за храната, която предлагате на детето си?
Какви са мненията на участниците във форума относно въвеждането на нови храни и храненето на децата?
Какви са препоръките за хранене на деца, които се хранят с кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението на съпруга ви за храната, която предлагате на детето си?
Мнението на съпруга ви за храната, която предлагате на детето си, може да бъде важно. Ако съпругът ви не харесва определена храна, може да е по-трудно детето ви да я приеме. Това може да се дължи на теорията, че хората са склонни да харесват храни, които са им били представени в ранна възраст. Така че е добре съпругът ви също да опитва и харесва храната, която предлагате на детето си.
-
Какви са мненията на участниците във форума относно въвеждането на нови храни и храненето на децата?
Участниците във форума имат различни мнения и опит по отношение на въвеждането на нови храни и храненето на децата. Някои от тях споделят опита си с въвеждане на различни видове храни, като броколи, банани, ябълки, пуйка, зеленчукови пюрета, киноа и амарант. Освен това има споделени препоръки за предлагане на плодове, каша и кисело мляко. Важно е да се отбележи също така, че много участници подчертават значението на систематизираната информация и подкрепата от страна на педиатъра при хранене на децата.
-
Какви са препоръките за хранене на деца, които се хранят с кърма?
-
Какви са мненията относно организирането на информация за детското хранене?
-
Кога е подходящо да се въведат ягоди, къпини, малини и боровинки в диетата на бебето?
Ами аз започнах с прясното мляко - по някоя и друга чаена лъжичка на около 7-месечна възраст (за да съм сигурна, че като предлагам каши със сухо мляко в тях, евентуалната реакция не е към млякото). Иначе реално в чист вид давам от време на време по малко кисело мляко, извара изобщо не е присъствала в менюто до сега (но реално въвеждане не е необходимо, така че някой ден просто ще си хапне баница с извара ...), масло не добавям към нищо и не приготвям храната с масло, а сирене яде единствено когато правя пица. Прясно сухо мляко в състава на каши - може би през ден в еквивалент на около 60-70 мл. 
. Трябва ли да захранвам с прясно мляко и как
. Моята педиатърка е на същото мнение
. Имаше и презентация и на частна детска кухня. И там си зададох въпроса и ми отговориха, че след като захраня тогава мога да си запиша детето! А според лекторката, щом вече давам сирене и няма реакция, означавало, че няма да има остра реакция към прясното мляко
. Та сега съм в голяма чуденка- какво да правя
Момичета, прибираме се от консултация, та да се похваля - Тина е качила цели 700 г тоя месец (което ме навежда на мисълта, че миналия не беше качила нито грамче заради случайности при теглене - тоест беше мерена преди да е яла, 1 пълен памперс разлика, ей такива ... все пак тя до сега никога не е качвала повече!).