Примерна схема за захранване - 24

• 25 059
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
А сега аз да попитам нещо.
Извинявам се ако въпроса ми вече е обсъждан. Той е за въвеждането на млечните продукти
Какво въведохте първо? Предполагам масло, но в какъв вид- гхи или обикновено?
После с какво продължихте? Извара /купена или в пюре/, сирене /козе или друго/ или кисело мляко?
Благодаря за отговорите.
Бебенцето ми е на 8м и половина.

Wink Ами аз започнах с прясното мляко - по някоя и друга чаена лъжичка на около 7-месечна възраст (за да съм сигурна, че като предлагам каши със сухо мляко в тях, евентуалната реакция не е към млякото). Иначе реално в чист вид давам от време на време по малко кисело мляко, извара изобщо не е присъствала в менюто до сега (но реално въвеждане не е необходимо, така че някой ден просто ще си хапне баница с извара ...), масло не добавям към нищо и не приготвям храната с масло, а сирене яде единствено когато правя пица. Прясно сухо мляко в състава на каши - може би през ден в еквивалент на около 60-70 мл.

# 586
seagirl83, за да разнообразяваш дадена каша, не е задължително да вземеш готова каша с плод, а може да си купиш например каша чиста елда и към нея да добавяш плодово пюре. Може да продължиш и с плодове, и със зеленчуци - по твоя преценка.

# 587
Здравейте!
Прекрасно е, че има тема, в която може да се коментират всички въпросителни около захранването  Simple Smile
Доста неща поизчетох, но сега имам едно питане....извинявам се ако е коментирано  - захранваме се от два месеца и мисля вече да въведа месо. Избрала съм Пащърнах с ориз и пуйка на Сънвал 190 гр. В това количество има 15,2 гр. месо. Въпроса ми е като първо даване какво количество максимално е редно да предложа? Тя яде около 120-150 гр зеленчуково пюре в мависимост от това колко й харесва. Месото знам че е добре да се редува със зеленчукови пюрета. В такъв случай за въвеждане как е добре да се дава? Колко дни, всеки ден ли?
Другият ми въпрос е пак относно месото - ако нямате домашно месо има ли според вас приемлива алтернатива на готовите пюрета?
Защото когато имам подходящи зеленчуци предпочитам да й правя домашни. За целта вчера купих заготовка от пуешко на Хипп - еми...125 гр бурканче, в което всъщност има само 50 гр месо струва 3 лв. Малко скъпичко ми идва  Simple Smile

# 588
Има едни пюренца , май бяха на Сънвал, пак в такива малки количества, т.е. още по-малки от 80 гр...те са пуешко и май телешко и са много подходящи за въвеждане на месото, иначе от това, което си купила май можеш половината да дадеш и да го смесиш с нещо др до пълното количество, но все пак Бибона е много добра в обесненията за количеството храна в едино пюре Wink

# 589
Стефи,сега по-добре си вземи готово пюренце за първоначалното захранване.Защото количеството на месото не трябва да е повече от 10-15%.Толкова е и максимално в купените пюрета.Останалото е зеленчуци.Отначало ти ще даваш по една-две лъжички пюре.Това си е изключително мимимално количество месо.Абсурд е да сложиш дори и четвърт от бурканчето.Така,че по-добре си вземи готово,а това го ползвай по-късно когато ще хапва детето по-големи количества пюре.

# 590
Вчера записах младежа на кухня, обаче се притеснявам, че готвят с прясно мляко. Хайде кремчетата няма да ги давам, ама те слагали и в супата и основното  newsm78. Трябва ли да захранвам с прясно мляко и как  newsm78? Много ще съм благодарна да изкажите мнение всички, които давате кухня!
Бях и на лекцията на 9 месеца, където темата беше за захранването. Попитах лекторката, която е педиатър за момента с млечната кухня, и тя ми отговори, че не се захранва допълнително с прясно и кисело мляко, а аз знам, че са алергени   smile3516. Моята педиатърка е на същото мнение  smile3515. Имаше и презентация и на частна детска кухня. И там си зададох въпроса и ми отговориха, че след като захраня тогава мога да си запиша детето! А според лекторката, щом вече давам сирене и няма реакция, означавало, че няма да има остра реакция към прясното мляко   #2gunfire. Та сега съм в голяма чуденка- какво да правя  newsm78?

# 591
Стефи,сега по-добре си вземи готово пюренце за първоначалното захранване.Защото количеството на месото не трябва да е повече от 10-15%.Толкова е и максимално в купените пюрета.Останалото е зеленчуци.Отначало ти ще даваш по една-две лъжички пюре.Това си е изключително мимимално количество месо.Абсурд е да сложиш дори и четвърт от бурканчето.Така,че по-добре си вземи готово,а това го ползвай по-късно когато ще хапва детето по-големи количества пюре.
Аз така и ще направя  Simple Smile Ще стартираме с Пащърнак с ориз и пуешко на Сънвал.
И все пак всеки ден ли да давам от това пюре или през ден. И колко дни, за да се счита за въведено Thinking

# 592
Стефи, като въвеждаш месото, всеки ден давай от това пюре. А после редувай през ден. Първото месо го въвеждах 7 дни, а второт 5 дни.

# 593
Здравейте майчета,
може ли да ми кажете откъде в София мога да купя качествено пилешко и пуешко месо?
Предварително благодаря

# 594
Здравейте мами, извинявам се, ако е вече коментирано - имам питане за агнешкото  - на бурканчето на сънвал пише след 4 месец, но всички ме съветват да изчакам до годинка... Какво е вашето мнение? Въвела съм вече заек, пуешки, пилешко и телешко... какво следва?  ooooh!

# 595

[/quote]
Здравейте майчета,
може ли да ми кажете откъде в София мога да купя качествено пилешко и пуешко месо?
Предварително благодаря

Лудогорски охладени пилета - доста са добри и се продават в почти всички хипермаркети.

# 596
 Sunglasses Момичета, прибираме се от консултация, та да се похваля - Тина е качила цели 700 г тоя месец (което ме навежда на мисълта, че миналия не беше качила нито грамче заради случайности при теглене - тоест беше мерена преди да е яла, 1 пълен памперс разлика, ей такива ... все пак тя до сега никога не е качвала повече!).

Wink И понеже ще пътувам и няма да имам нет дълго, я споделете свежи идеи за плодова торта за РД, от която и тя да може да яде колкото иска.  newsm78 Чудя се да има ли малко орехи в тортата ... и малко мед за аромат?

# 597

Здравейте майчета,
Предварително благодаря

Лудогорски охладени пилета - доста са добри и се продават в почти всички хипермаркети.
По какво съдиш,че са добри?Аз веднъж взимах и за един ден се вмириса в хладилника.Може би в самия магазин не са го съхранили правилно,надявам се.

# 598
Мой близък е свързан с производството на тези пилета и знам, че няма нищо съмнително в тях. Винаги съм била доволна. Но все пак щом е охладено, трябва да се сготви веднага   chef

# 599
Мой близък е свързан с производството на тези пилета и знам, че няма нищо съмнително в тях. Винаги съм била доволна. Но все пак щом е охладено, трябва да се сготви веднага   chef
Ами то проблемът е как се отглеждат и с какво се хранят.Иначе какво съмнително да има.Колкото до охладеното пиле-имаше срок на годност,който бе поне след няколко дни,а в моя хладилник престоя няма и едно денонощие.Но съм склонна да вярвам,че магазинът не е съхранил добре продукта.Ако е удобно,разпитай как се хранят и отглеждат пиленцата. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт