Примерна схема за захранване - 24

• 25 055
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте отново момичета,

Мн ви благодаря за коментарите на моите въпроси Hug
gundie, аз всъщност пропуснах да напиша,че за сега няма да замествам хранене,на кърма сме и ме е страх да не намалее съвсем,защото  без това напоследък ми се струва,че започва да не му стига(ето сега се връщаме от консултация и сме качили сако 300-400 гр за 25 дни и има-няма 1 см. сме пораснали само Thinking).  Та затова давам по няколко пъти твърда храна на ден,защото той не е голям ентусиаст  яде по 20-30 д 50 гр максимум на ядене. Гледам на ден да му се събра около 120 гр. най-много твърда храна, защото малчо е малко мързеланко с яденето и мисля, че ще занемарим сукането иначе. Затова дава 2 пъти на ден твърда храна, защото хапва по малко. И за да давам по-разнообразни неща, включвам по няколко от въведените вече ,като гледам хем да хапва всеки ден каша, хем  зеленчук. Дано да е правилно,ако ли не е-ще почна по веднъж да давам, малко по-голямо количество,но не знам дали ще иска да суче после.
А за кашата-взех я да е елда с плодове,защото ако е чиста елда, няма да я хапва, както отказва да яде и чистия ориз и се налага винаги да го смесвам с плод или зеленчук.

# 601
  • вече Пловдив
Вчера записах младежа на кухня, обаче се притеснявам, че готвят с прясно мляко. Хайде кремчетата няма да ги давам, ама те слагали и в супата и основното  newsm78. Трябва ли да захранвам с прясно мляко и как  newsm78? Много ще съм благодарна да изкажите мнение всички, които давате кухня!
Бобито, и аз от 2 седмици давам храна от кухнята. Първия ден давах само по 2-3 лъжички от кремчето, на втория - 4-5, на третия - повече и така. На практика захраних с прясно мляко, както с всяка нова храна. Аз така въведох и маслото, и сиренето, и киселото мляко - бавно и постепенно. За моя изненада на моето бебе много й харесват кремовете и гриса с мляко от кухнята.
Бибона, в блога на Еспа бях мернала интересни идеи за детски торти, виж дали ще ти ххаресат.

# 602
seagirl83 , аз въпреки инфото което си дала продължавам да смятам,че избързваш, но това си е мое мнение-относно кашата от елда не очаквай кой знае какъв вкус в нея да има на плод, мисля че ще имаш по-голям успех с чиста каша с елда и добавени към нея плодови пюрета

# 603
Сийгърл,аз също мисля,че малко бързичко захранваш и даже щях да ти го пиша в отчетната. Simple Smile
Искам само да добавя,че в тази възраст децата спират да качват толкова ударно и да растат с много сантиметри,което не е критерий за това дали храната им стига или не.Някъде напред в темите Бибона беше обяснила,че проблем има тогава,когато детето изостава по 2 или повече показателя и пак е според зависи.Саши също е качил 400гр. за последния месец.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 18:05 от ДесиХ3

# 604
  • София
Искам само да добавя,че в тази възраст децата спират да качват толкова ударно и да растат с много сантиметри,което не е критерий за това дали храната им стига или не.
И аз това щях да напиша. 300-400 гр. си е едно съвсем прилично наддаване за 25 дни, така че не се притеснявай. А елдата май е по-вкусна от ориза и може да я хареса повече детето, чистият ориз си е доста безвкусен.

# 605
  • София
Понеже Калин почна да иска от нашата храна, сондирам мнение какво месо давате, визирам най-вече пилешкото, за което току кажат по новините колко е блъскано с хормони и прочие? Купувате бурканчета "концентрат", имате познати/роднини, които ви дават, купувате някакво по-специално (какво?) или просто каквото има в магазина? Питането е най-вече относно дечицата над 1 година и към мамите от по-малки градове!!!

Детска кухня не ползваме, нямам доверие  Embarassed

И пак да напиша, че това, което на нас ни се струва безвкусно, блудкаво или направо гадно, на децата често им харесва  Peace

# 606

И пак да напиша, че това, което на нас ни се струва безвкусно, блудкаво или направо гадно, на децата често им харесва  Peace
Peace Peace напълно подкрепям
Не се срамувай и аз нямам доверия на детската кухня, но хич не ме е страх
Давам предимно домашно месо, но не мисля че е проблем да даваш купешко, освен това има по магазини като Фантастико, био-пилешко, кои близки са купили такова и био-заешко.....аз месо купувам рядко и само пилешко бон филе, понеже го обужавам, др. ми дават Wink И пилешко ми дават, но домашното е тлъстичко и жилавко, а на мен крехкото мноооого повече ми допада. А той Калинчо-Мандолинчо как разбира какво точно ядеш и му даваш, при мен още минава номера-давам нещо друго,. но моето парче рядко иска от нашата храна- аз готвя приблизително здравословно(без сол, почти не пържа и т.н) и не бих се притеснила ако искаше, но той само на солетите налита и може би защото им знае вкуса Wink Wink

# 607
  • София
Ето от какво беше породено питането ми: вчера бях тоооолкова гладна, че си отчупих парче пиле на грил и го задъвках, докато хранех Калин. Той забеляза, че ям нещо и плака, плака, плака, докато не му дадох малко парченце бяло месо, което изяде с видимо удоволствие (аз май писах как ми докопа рибата миналата седмица, но нея поне аз я бях приготвила, де, а това пиле кой знае в каква марината е киснато). Иначе аз не пържа, готвя с малко сол и с 3-4 подправки (само тревички, без Е-та, глутамат, фиксове и т.н.) и вече спокойно му давам от нашата храна, ако си поиска (стига да няма нещо фрапиращо, де) - в тази връзка да подчертая, че той вече е "голям". Като беше по-мъничък, съм му предлагала домашно, но отделно сготвено за него - без сол и с още по-малко подправки.
В Козлодуй изборът не е особено голям, а някой път като се зазяпам какви гигантски бутчета имат пилетата и се вкарвам в едни филми Mr. Green

# 608
Абе имат големи кълки, но са много крехки и стават за половин час, а на баба ми ги вариш по 3 часа и пааак Crazy......а тия на грил според мен сместта с която ги мажат е може би леко съмнителна, но ти като си му дала отвътре няма страшно, аз вече не треперя толкова за тия неща- то като не е ежедневие и да хапне нещо с Е-та не е проблем за мен Wink

# 609
Много ви благодаря за успокоението,наистина ми стана малко странно,че средно по 900 гр качваше до сега малчо,а сега изведнъж 300-400 и малко се е издължил или даже не е мръднал от миналото мерене на сантиметри Rolling Eyes Но сигурно сте прави,че е нормално,не може все с такива темпове да растат мънчетата,като гъбки. Simple Smile
Благодаря ви и за отговорите за захранването. Деска и тук много се радвам на коментарите ти. Благодаря Hug
Съгласна съм,че може би нещо не съм схванала темповете на захранването. Може ли да ме коригирате,ще съм ви мн благодарна,ако ме посъветвате къде точно недоразбирам и какво трябва да променя. Аз настина мн се зарадвах като разбрах,че мога да храня с по малко количество няколко пъти на ден малчо,така, че да станат общо по около 100 гр твърда храна на ден,ама сигурно съм се заблудила Embarassed Ако оставя само едното хранене, по колко грама трябва да давам и да редувам може би един ден каша с плод, един ден зеленчуково пюре Rolling Eyes
Благодаря ви отново предварително за голямата помощ с ценни коментари и съвети Hug

# 610
Понеже Калин почна да иска от нашата храна, сондирам мнение какво месо давате, визирам най-вече пилешкото, за което току кажат по новините колко е блъскано с хормони и прочие? Купувате бурканчета "концентрат", имате познати/роднини, които ви дават, купувате някакво по-специално (какво?) или просто каквото има в магазина?

Wink Зеленко, от както Тина яде от общата храна мнооого по-често готвя телешко (каквото има в магазина, но точно до нас има месарски магазин и поне съм сигурна че е прясно). Пилешко пак готвя каквото има ("био" не бих могла да си позволя, а и то наблизо няма де, а и не държа да е "био). Обаче кожата я беля, и след това изкисвам месото в олио. Понеже от разните "Е"-та за окрехтяване и овкусяване изобщо не ме е страх, включително натриев глутамат, но от хормоните ме е страх. А те се разтварят в мазнини. Всъщност с накисването в олио "разреждам" хормоните  Laughing, след това изцеждам от олиото и готвя.

Телешкото и в това отношение има предимства - по-вероятно е изобщо да не са използвани хормони, отколкото да е злоупотребено с тях.

chef Да подканя отново за рецепти и идеи за плодова торта.

# 611
  • София
Обаче кожата я беля, и след това изкисвам месото в олио. Понеже от разните "Е"-та за окрехтяване и овкусяване изобщо не ме е страх, включително натриев глутамат, но от хормоните ме е страх. А те се разтварят в мазнини. Всъщност с накисването в олио "разреждам" хормоните  Laughing, след това изцеждам от олиото и готвя.

Каква е технологията на това изкисване - за пръв път чувам за него  Embarassed
Аз знам за изкисване за зеленчуците - около час в студена вода - намалявали се нитратите  newsm78

За плодова торта
, а не може да е тип бисквитена, като кремът да е изкиснато кисело мляко с добавени плодове   chef

# 612
  • София
Обаче кожата я беля, и след това изкисвам месото в олио. Понеже от разните "Е"-та за окрехтяване и овкусяване изобщо не ме е страх, включително натриев глутамат, но от хормоните ме е страх. А те се разтварят в мазнини. Всъщност с накисването в олио "разреждам" хормоните  Laughing, след това изцеждам от олиото и готвя.

Каква е технологията на това изкисване - за пръв път чувам за него  Embarassed
Аз знам за изкисване за зеленчуците - около час в студена вода - намалявали се нитратите  newsm78

За плодова торта
, а не може да е тип бисквитена, като кремът да е изкиснато кисело мляко с добавени плодове   chef

Да, и на мен ми е интересно за това "изкисване", щото ме гони супер параноя от месото и мен Confused
А изкисването на зеленчуците наистина намалява нитратите... както и витамините.

# 613
Ами то е точно на принципа на зеленчуците - само че те докато си киснат във вода се уравновесява концентрацията на нитрати в зеленчука и във водата. Аналогично нарязвам пилешкото и го заливам с олио ... и го оставям да си кисне, може и цяла нощ в хладилника примерно ... Принципът е същия - мастноразтворимите вещества уравновесяват концентрацията си в пилето и в мазнината. До колкото хормоните са си разтворени в пилешката мазнина, но птиците натрупват мастните си "резерви" извън клетките, не във вътрешността им (както свинското да кажем ...).

chef Бисквитената торта ще я пробвам как ще е с кисело мляко да видя ...

# 614
Бибонаааа, и ти дойде на нашия хал с тортите Joy Виждала ли си тая на Еспа от нейния профил, освен това в тортената библиотека има доста идеи, освен това има един вариант с рола на Севън дейс-по ориг. рецепта е с течен шоколад, но можело и с кисело мляко и плодове-заповече подробности(ако нещо ти е прозвучало добре) ме питай  Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт