Кълнове - да се храним здравословно

• 61 733
  • 392
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз се включвам да следя темата. Днес сложих за пръв път леща в буркан с марля, че нямам никакви специални уреди. Ще докладвам за резултата тези дни.

Flutter

# 166
  • София
здравейте момичета Hug
Най - накрая и на мен да ми дойде малко акъл и да се замисля за това какво ядем.
По този повод се ентусиазирах да си правя кълнове (и млека от ядки) като начало, преди да навлизам в дебрите на суровите торти, сосове,.......... и други фантастични храни, на които едвам прочитам половината съставки. Joy  Embarassed

До тук покълнвах репички, елда, люцерна, боб мунг, слънчоглед. Пробвах и в буркан и в тарелки, но в буркан сякаш най-лесно стават- само премивам 2-3 пъти на ден, а семенцата си растат. До сега не са ми се вмирисвали. Аз не ги оставям много дълго, когато кълнчето е 2-3мм вече е в салатата. Сега се замислям да засадя семена в малко пръст за поници. Вие как ги ядете - в салата  или изстискани като сок newsm78.
И аз се чудех много за машината на Людмил. Моля ако някой си е купил да сподели мнение. Сигурно когато тръгна на работа и ми мине ентусиазмът ще се наложи да се оборудвам с такава машинка.
Бъдете усмихнати и здрави.  bouquet

Благодаря за темата.

# 167
  • София
Момичета, давате ли спокойно всякакви кълнове на децата си?
Някой дали се е консултирал с диетолог?

# 168
хайде и аз се присъединявам тук Simple Smile
след успешно покълване на ръж

днес сложих отново ръж, сусам,сминдух,просо,червена лещаи,смесено - ленено семе, слънчоглед,сусам и маково сема

не знам кое ще тръгне и кое не - но ще опитам Simple Smile
мисля да го направя по начина с кутията дано да стане

ако случайно тръгнат и успея да ги отгледам ще взема още семена и ще хрупаме доволно  Peace

# 169
Днес заредих жито, изчетох темата през ред , но не видях дали трябва през цялото време житото да е на тъмно?

# 170
Днес заредих жито, изчетох темата през ред , но не видях дали трябва през цялото време житото да е на тъмно?
Житото покълва много бързо. Аз го слагам за една нощ във вода, после махам водата и на другия ден е готово. Ако го "изпуснеш" пораства много бързо и може да го изнесеш на светло да си отгледаш поници. Пониците, обаче, нещо не мога да ги ям newsm78

# 171
Здравейте момичета! Какво мислите за кълнове от маково семе? Дали ще са полезни или по-скоро вредни?

# 172
  • варна
много ми е интересна, но и непозната темата - ще ви следя

# 173
Преди години с майка ми се бяхме запалили по кълнове и т.н. ‘млади поници’/поизрастнали до 10см/
Тогава нямаше чак такова разнообразие на семена /за киноа или чия никой не беше и чувал/, та опитите ни бяха основно с жито и слънчоглед. С две ръце гласувам за слънчогледа-покълва бързо, на вкус клони към млади орехи, мн приятна добавка за всякакви салати и мисля, че няма да има дете, което да не го хареса Mr. Green

# 174
А, белен слънчоглед може ли да покълне? EmbarassedИзвинявам се ,ако въпроса е тъп!

# 175
въпросът не е тъп, но не мога дам категоричен отговор, защото никога не съм покълвала белен
пробвай Peace

# 176
въпросът не е тъп, но не мога дам категоричен отговор, защото никога не съм покълвала белен
пробвай Peace
Все си мисля, че на децата така повече ще им хареса.Дъщеря ми обича кълнове.
Аз за сега съм се пробвала с жито.Скоро ще пробвам и други неща.Когато ми мине житния режим.

# 177
А, белен слънчоглед може ли да покълне? EmbarassedИзвинявам се ,ако въпроса е тъп!

Moже. Казвам го от опит, въпеки че бях чувала обратното.  Peace

# 178
От беления слънчоглед стават страхотни кълнове. Party Да попитам тъмната елда покълва ли, или трябва да е светла?И ако може малко инфо, колко време да я накисна?

# 179
Здравейте! От една година имаме уред за покълване, може би е на Людмил (мисля, че човека живееше в Арбанаси и си ги майстори сам). Не съм във възторг от нея. Заема много място, напоследък дюзата и се запушва често, маркучите зеленясват и миенето е неудобно, въобще съжалявам за избора. Използваме изворна вода за фермата. Вътре съм сложила сребърни бижута, за да убиват разни бактерии, но ефекта не е забележителен. Сега за подарък съм взела уреда за покълване, който е от 3 кутии една над друга. С него общо взето могат да се направят също нормално количество кълнове. А фермата е висока, но има само 2 малки тавички вътре, така, че, няма много голямо производство. Остава неоползотворено пространство. То може да ви служи само ако отглеждате поници. Та за това реших да пиша тук. Защото ние също умувахме преди да се сдобием с нея, и ако знаехме тези неща, определено, поне аз бих се въздържала от покупката и.

Общи условия

Активация на акаунт