Хитрини за справяне в кризата?

• 214 919
  • 2 974
  •   1
Отговори
# 1 890
Тарталета, натурални маслини обичаме, тези, за които пишеш такива ли са?

На кои се вика натурални маслини  newsm78
Ами аз всъщност не знам дали това е точното им име, но имам предвид по-свет-
лите маслини, които са малко по-солени и меки. Обикновено ги купувам за 5,80-6,00
лв, но толкова ги обичаме, че можем да изядем половин кило само докато ги опитваме
с мъжът ми. Та затова и напоследък не взимам, като си знам как ги ядем като семки.

# 1 891
Veniz,ако купуваш маслини си най на сметка да си вземеш тенекия или кофичка от борса.В София за 15лв си взимаш 5кг маслини в кофичка.

# 1 892
къде са тия борси за маслини ?

# 1 893
  • Пловдив
Тази вечер открих най-евтиния плод на пазара в Сопот. По 90ст./кг. Познайте кой плод. Диня!
Общо взето само черешите са съпоставими по цена.

# 1 894
къде са тия борси за маслини ?
не борса за маслини,а борса където продават хр.стоки.

# 1 895
Ето ми най-накрая сметките, долу във файла са по дни, тук пиша тези, които не мога да ги разделя, т.е. общо за месеца:

1. Сирене 4 кг. за 12 лв.
2. 1 кг. лук 0.80 лв.
3. 1 бутилка и половина олио 2.55 лв.
4. Чесън 1 лв.
5. Подправки 1 лв.
6. Брашно 6 кг. х 0,63 лв. - 3.78 лв.
    Хляб рядко ядем с храненето, но си носим сандвичи на работа, за тестото за пица също, понякога препечени филии за закуска, ползваме пълнозърнесто "Панино" 0.66 лв. и Тип 700 0.60 лв., по равни количества, затова смятам средна цена 0.63 лв.. Готов не харесваме и не купуваме.
7. Мая - взимаме опаковка 0.500 гр. за 1 лв., стига за повече от месец
8. За грис, кус кус, овесени ядки, към 2 лв. на месец.
9. Кашкавал 1 кг. 8 лв.
10. Кисело мляко, освен включеното в храните, още по 2 кофички на седмица - 7.20 лв.
11. Прясно мляко, от производител взимаме, 4 литра - 2.80 лв.
12. 2 опаковки бекон - 3.60 лв.
13. Плодове 17.90 лв.
14. 2 масла х 1.90 лв. - 3.80 лв.
15. 1 кг. маслини 3.30 лв.

Ето и менюто, за сума 126.20 лв.

70.73 + 126.20 лв. = 196.93 лв.

# 1 896
  • София
Разгледах ги. Обаче имам въпрос. Колко чушки пълниш с три яйца и 200 грама сирене!?

# 1 897
7 бр. не особено големи, 2 за мен, 2 за детето и 3 за мъжа ми, слагаме и малко галета (домашна, от хляба).

# 1 898
  • София
7 бр. не особено големи, 2 за мен, 2 за детето и 3 за мъжа ми, слагаме и малко галета (домашна, от хляба).

Мдааааа. Ете там е ключът от палатката. Мъжът ми с три не особено големи чушки посмъртно няма да се наяде.  Mr. Green

# 1 899
Не се сърди човече, тези цени са си доста ниски. Може би в София пазарувате от Женския пазари и ли от някъде, където е доста евтинко. В Русе е голяма скъпотия. То една бутилка олито е 2.20 лв., сирене за по 3 лв. трудно ще се намери, а лукът е над 1 лв. в момента. Кашкавал също за 8.00лв. трудно се намира.

# 1 900
Никол, направо те признах  Simple Smile
как си си играла да ги сметнеш нещата, познавам хора където за стотици хиляди лв няма да направят такъв прецизен списък  Simple Smile
погледнах само отгоре, отгоре, но пак не ми се връзват нещата...
примерно мусаката - заливката е само 1/2 кисело мляко - аз слагам по 2 млека и пак ми се вижда малко, с 1/2 ми е толкова сухо, че чак не ми се яде
за лещата - освен самото вариво, се слагат моркови, чушки, лук, доматено пюре и тн т, хич да не е това са си 2 лв допълнително
само по тези две неща съдя, че сумата трябва да се умножи по 2, за да е реална

# 1 901
  • Mediterraneo
И на мен не ми е реална сумата. Както казва и radhika, цените при нас изобщо не са дори подобни  Rolling Eyes Сирене под 5.50 лв отдавна няма, а и ние ядем кисело мляко поне по 2-3 кофички дневно. Мъжът ми и детето не сядат без мляко на масата, отделно по някога пием 2-3 млека на айрян...

Изобщо не е удачно да спрягаме менюта и бюджети тук  Peace Всяко семейство си има определен начин на хранене, който не е общовалиден ( 3 пълнени с яйце и сирене чушки за моя мъж са само за предястие дето се вика Wink).

# 1 902
И аз гледах, гледах менюто... Thinking С това количество-по едно ядене на ден-без закуски, плодове...познайте дали ще се наядем/особено моя мъж/...При нас на седмица отива 1/2 кг кашкавал само..
И според мен ,за да е реално и откъм цени-поне по 2 трябва да се умножи сумата..

# 1 903
  • Пловдив

Мдааааа. Ете там е ключът от палатката. Мъжът ми с три не особено големи чушки посмъртно няма да се наяде.  Mr. Green
Аз днес ще готвя чушки с ориз. Предвиждам по две за децата и 6 за половинката. И 3-4 да останат за следващото ядене - мъжът ми си носи понякога обед от вкъщи, ако му харесва яденето. Общо взето мисля да напълня тавата от фурната. Около 18-20 чушки Simple Smile
Тия количества, които споменава Човечето у нас са само за двете деца Simple Smile Примерно плодове - по 2 на ден на дете, ябълка или портокал, или 200гр ягоди или череши, или поне 2-3 парчета диня. Да са живи и здрави хапват си стабилно Simple Smile

# 1 904
Добре де - събота и неделя не се ли закусва, не се ли правят две яденета - обяд и вечеря?

Общи условия

Активация на акаунт