За лятото вместо сладолед Дюкан ми казва - вода и обезмаслено мляко с лед - 226

• 43 796
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!  Laughing
Мименситка, разбира се, че нямам нищо против, ползвай смело. Чувствам се поласкана, пък и, като нямам време вече да пускам сутрин песни, поне с това да допринеса за настроението в темата.  Hug
За дробчетата, и аз ги правя залети с прясно мляко и печени на фурна в П дните, само че подправям с чесън, оказа се, че много им отива. Също и задушени на тигана с малко водичка и малко лук. И още един вариант - сварени, натрошени и сложени в бърканите яйца.
Да припомня за сладкиша на Лео, по едно време се беше констатирало, че ако не се сложи прясното мляко или поне се намали, той не спихва толкова. Но за пресядането, пресяда си, извара е все пак. Мога да предложа една идея: пасирате си домати и ги сгъстявате, докато станат като мармалад. Подслаждате с подсладител, а още по-добре с червено степче, примерно ягода (като поизстине, защото степчето не подлежи на термична обработка). И правите торта с този мармалад и блатове от сладкиша на Лео. Става сочно и е много вкусно.
Мале, днеска какво се разготвих от сутринта.
Nimowe, щом ще си повече време тук, тоз път вече ще те хвана за ушите, като разбереш кога точно ще е, казвай, че да правим планове.
Mircheva90, и на мен ми е малко съмнителна целта ти. Беше написала, че си висока 1.67, а искаш да станеш 47 кг? Сигурна ли си, че нямаш проблем със самооценката? Това 90 в ника рождената година ли ти е?

# 76
... и от предния ми път ....
Stenly, а може това де е ключът от палатката и затова да сваляш толкова бавно.
А нали знаете, че диетата трябва да се прилага най-много два пъти в живота  Naughty

Nimowe, оправяй се бързичко  Hug И да ти кажа, че изглеждаш наистина страхотно  Shocked Пу да не ти е уроки  smile3503

# 77
durik, аз също доста 4ета по темата
има 2 хормона, които се образуват от панкреаса: инсулин и глюкагон
те са антагонисти, което зна4и 4е ако единият е с високи нива, другият е с ниски

при нали4ие на високи нива глюкагон тялото гори мазнини
при нали4ие на високи нива инсулин тялото складира мазнини

ако инсулинът е повишен, тогава глюкагонът е понижен и за отслабване и дума не може да става
целта на НВХ е тялото да е в кетоза, да поддържа ниски нива на инсулин и високи на глюкагон
тогава 4ерния дроб изработва глюкоза, разграждайки 4аст от приетите протеини
а това при увели4ен инсулин е невъзможно

благодаря ти за мението, но аз не съм съгласна с него
лек ден

едит:
това ми напомни, 4е бях решила да пускам тема за хормоните
хайде, отивам да пиша

# 78
  • Варна
... и от предния ми път ....
Stenly, а може това де е ключът от палатката и затова да сваляш толкова бавно.
А нали знаете, че диетата трябва да се прилага най-много два пъти в живота  Naughty
........................
Peace Възможно е. Все някаква причина трябва да има. Иначе само от това , където месец не съм близнала тестени,сладкиши,картофи, ориз би трябвало да сваля повече.
 Предния път беше преди 2 год. Тогава за 40 дни свалих 7-8 кг.

# 79
   Здравейте красавици  Hug Аз се захванах сериозно , вчера мина успешен П ден и днес летя , кантара ме зарадва с -1 кг и съм много нахъсана , да заприличам на човек и да елиминирам бонусите, с който се сдобих през последните 4-5 месеца !

stenly , щом си стриктна и добре запозната с режима , единственото за което се сещам като проблем е съпротивлението на организма да се раздело със запасите си и дълго време задържани въпросните кг , на който си в момента ! Честита месечинка   bouquet Желая ти скоро успех и минус ! Дай все пак едно дневно меню за да преценим , дали пък някъде няма проблем !

Хубав ден от мен , вече работата леко олеква и ви следя изкъсо  Heart Eyes

# 80
Здравейте мили Дюканки !!! Обръщам се към вас с молба за помощ.За близо 2 години напълнях с 20кг. Оперирана съм от възли на щитовидната жлеза, имам тиреоидит на хашимото и инсулинова резистентност - появи се след като напълнях. На 34г. съм и тежа 95кг. Периодично се консултирам със специалист ендокринолог, според който трябва да отслабна с подходящ хранителен и двигателен режим. Ще правя диетата на Дюкан за първи път. Вие спортувате ли по време на диетуването и всеки ден ли закусвате с трици и обезмаслено кисело мляко? Почнах да чета книгата, но съм сигурна че в момента в който почна диетата ще започнат и въпросите. Опитах да попрочета старите теми, но те са толкова много. Така че помагайте момичета. Бих приела всеки един съвет от вас, все пак не сте начинаещи като мен.С нетърпение очаквам съветите ви   bouquet  bouquet  bouquet !!!

# 81
asuper,първо прочети първата страница на темата.Там е дадена съвсем синтезирано цялата информация-най-важното.И после питай ако има нещо неясно. Peace

# 82
  bouquet

Привет,
нямам с какво да се похваля. Подута съм, но до края на седмицата ще е така. Въпреки, че съм на протеини днес кантара ме показа + 2 кг. Ужас. Дано след цикъла имам малко намаление.

Успешен ден момичета!

# 83
  • Варна
Здравейте, мацки!
Честита първа пролет с малко закъснение  smile3525 smile3525 smile3525
Аз още съм си 55кг. На годежа в неделя се държах прилично. Добре, че бях на ПЗ, че хапнах салатка и малко език с моркови и броколи. За малко да се изкуша с торта, но се държах на положение.
Последните дни всички ми казват как съм се стопила, явно от към мерки съм се смалила, щото дрехите ми са доста широчки, но като не съм се мерила  Laughing . Пак трябва да сменям гардероба.

# 84
tante78,ти не си ли в трета ?Колко имаш още да сваляш? newsm78

# 85
Mma Ramotswe, съгласна съм с казаното от теб, но ти отново говориш за крайности, а аз говоря за баланс. Ако изпиеш 2-3 кафета на ден едва ли това ще качи инсолина ти до такава степен, но ако изядеш 1 цяла торта днес (не 1 паче) със сигурност ще вдигнеш здраво нивото на инсолин и ще складираш. При режима който спазваме няма как да стане това, защото въглехидратите са изключително ограничени. Все пак има хора, които си хапват всичко и не са дебели, едва ли те са разхождащи се инсолинови бомби. Просто при нас има нещо сбъркано, вероятно половината от нас имат здравословен проблем, а другата половина просто са преяждали и са прекалявали със сладкишите и мазното. Аз лично никога не съм прекалявала нито с кафе, нито с храна, а още по-малко със сладко, но това не ми пречи да съм дебела цял живот. Въпроса в началото на разговора беше, дали кафето пречи на тази диета - е според мен и според самия Дюкан то не пречи, защото при положение, че не приемаш въглехидрати, няма как организма да ги усвои, а още повече да ги складира. С този пост слагам край на дебата от моя страна, просто не обичам да споря в крайна сметка всеки си решава какво да прави с тялото си и какво да яде или пие.  Peace

# 86
  • Варна
tonnny bg : Не още съм си във втора  Laughing Искам да сваля още 2-3кг до 52-53кг. , че след това като мина в трета и кача 1-2кг евентуално пак да съм си 55кг. Такава ми е логиката, не знам дали е правилна. Може пък по-напредналите дюканки да дадът друг акъл.

# 87
ето какво написах:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484705.msg14603615#msg14603615

доста е съкратено, но нямам време за цялата книга
опитах се да синтезирам

durik, именно баланс, да
да не се прекалява с кафето просто
този механизъм за  който писах е наскоро открит и още се изследват при4ините за него
затова е добре 4овек да има едно наум

# 88
  • Пловдив
Mma Ramotswe, и друг път съм казвала, като те чета имам чувството, че всички сме обречени и болни Simple Smile Просто ми се вижда, че според теб всички имаме инсулинова зависимост и да хапнем дори и малко сладко ще станем диабетици. Знам, че четеш много, и всичко се основава на това и е подкрепено, но понякога наистина ми се струва малко прувеличени. Не го отричам, има и такива случаи, но си мисля, че едва ли се отнасят за абсолютно всички.
Не го казвам с лоши чувства  Hug  Просто ми се иска да бъдем и оптимисти и да не виждаме винаги само лошото, защото не е само то  Simple Smile

# 89
miss Marple, страхотна идея е това с доматения мармалад, ама как се сещаш за тези неща, просто си ВЕЛИКА!
Трябва да се опита това.

Вещи, и аз това искам, много точно си ме разбрала  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт