МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас -тема 4

• 53 169
  • 882
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте момичета, отдавна следя темата и днес реших да се включа. ANNI_M и моя термин беше на 16.05, но от 15.05 не съм ходила на лекар.Най вероятно утре сутрин ще отида.На теб защо са ти казали да чакаш точно събота?

# 766
Светлинка 78, ами предполагам , защото попитах какъв е периодът, в който може да се изчака и затова. Явно док е преценил, че 6 дни ще устискам Wink

# 767
Здравейте и от мен!
Вече сме в къщи с малкия сладур Денислав!

Много искам да благодаря на д-р Драгнева, д-р Янков, д-р Хрусанова и всички акушерки и сестри и санитарки в Родилно отделение   bouquet   bouquet   bouquet

Всичко мина добре - и на операцията - въпреки, че е било предизвикателство, и като престой.

Единствено трябва да се помисли за предварителна организация при изписването - беше изнервящо и не можахме да отразим момента както трябва. Бяхме готови с бебчо от 11 часа, а излязохме след 12.30 ...

# 768
За изписването съм съгласна. Наистина трябва по-добра организация.Иначе съм много доволна от всички.Ама според мен трябва да са по две акушерки на дневната смяна,защото при нас акушерката трябваше едновременно да изпише мен,да приеме друга родилка,да раздаде обяда и да обърне внимание на други момичета,които имаха нужда.Направо я съжалих,лудницата беше пълна.

# 769
Съжалявам, че трябва да го кажа, но тази страница е чисто рекламна. Когато се опитвам да отида на другите форуми дадени като линкове, те са неактивни. Мога да кажа, че лекарите в тази болница вземат на ръка пари, освен това което НЗОК плаща - това ми го каза моя приятелка ( на нея са и взели 1100 лева отгоре). Жалко за Бургас, но това са същите лекари, които преди работеха в МБАЛ Бургас, а сега работят там. Но те са свикнали от преди да си искат пари от пациентите. Така, че поговорката "със стари ку...ви, нов бардак не се прави" важи в пълна сила. Наистина съжалявам, че го казвам, но това е положението.

# 770
Аз чух ,че освен стандартния пакет ,ако има усложнения и лечения ,всичо се заплаща допълнително и това значително вдига сметката като си тръгва пациента.И така чух за сметки от по 2000 -2500лв И това вече го чувам от съвсем различни места ,явно не е лъжа.
Но за пари на ръка като рушвет не ми се вярва ,а кой ли ще даде след като си плаща солено на болницата!

Но лично мен болницата не ме спечели за раждане там ,няма специалисти неонатолози ,а не винаги всичко върви по вода!

# 771
Всеки сам си решава къде да ражда и дали да дава пари.Била съм и в двете болници. Бях и в  патологията и долу в родилното на Мбал Бургас.Правех аборт в 5 месец(бебето беше с енцефалия).Купих си лекарството от Турция.Накрая когато всичко свърши и ме качваха в патологията акушерката ми каза,да я почерпя.Имах 5 лева и и ги дадох.Точно в този момент не ми се говореше.През целият ми престой никой нищо не ми обясни.Нито ми каза,че лекарството има и странични ефекти.За мен отношението е важно.Накрая когато ме изписваха ако можех щях да бягам.
Този месец моя приятелка лежа в детското.А баща ми в гастроентерологията.Там нещата са си същите.
Платих си в Дева Мария толкова колкото трябваше 380 секцио и за престоя 5 дни не помня колко вече.
Пиша всичко това,защото ми омръзна да влизат и да пишат хора,които са чули от някъде и от някоя приятелка.Никой не ви кара да раждате в Дева Мария.Все пак не сте малки и можете да прецените сами.

# 772
  • Бургас
Странно, в съседната тема за болницата много доволни момичета се изказаха. Включително и от отношението. Специално за родилното, не за другите отделения. newsm78

# 773
Няма лошо ,че нещата са се подобрили в Мбал Бургас.Дано това да стане във всички отделения,защото на всеки може да се наложи да опре до там.А темата се казва Мбал Бургас.Четох и двете теми когато бях бременна,но преживяното надделя.Както казах всеки сам си решава.

# 774
Съжалявам, че трябва да го кажа, но тази страница е чисто рекламна. Когато се опитвам да отида на другите форуми дадени като линкове, те са неактивни. Мога да кажа, че лекарите в тази болница вземат на ръка пари, освен това което НЗОК плаща - това ми го каза моя приятелка ( на нея са и взели 1100 лева отгоре).

За какво са й взели на тази твоя приятелка 1100 лева отгоре? Някакви процедури, усложнения, нещо си е поръчала тя допълнително?
Кой ги е взел ? Кога? Тя защо ги е дала? Защо не е уведомила собственика?  Кажете името на лекаря който ги е взел и  името на приятелката. Защото така ако си говорим без имена и факти са си едни празни думи.

Не се заяждам и не защитавам болницата, не съм била там още, но всичките ми впечатления досега са, че по-скоро гледат как да ти спестят пари отколкото да ти вземат повече отколкото трябва. Лекарите ми следящи бременноста са от там, никой не ми е намеквал за нищо допълнително.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 18:34 от Мис Мими

# 775
Мацки да ви питам за секциото,на тези ,който им предстои или тези ,който вече са го преживели.Вие спинална упойка или пълна избрахте и бащата дали може да присъства по времв на раждане ако съм със спинална newsm78

# 776
аз имах усложнения при раждането ,които наложиха по-дълъг престой и лечение,но не са ми вземали повече пари .платих точно толкова,колкото трябваше

# 777
  • Бургас
Съжалявам, че трябва да го кажа, но тази страница е чисто рекламна. Когато се опитвам да отида на другите форуми дадени като линкове, те са неактивни. Мога да кажа, че лекарите в тази болница вземат на ръка пари, освен това което НЗОК плаща - това ми го каза моя приятелка ( на нея са и взели 1100 лева отгоре). Жалко за Бургас, но това са същите лекари, които преди работеха в МБАЛ Бургас, а сега работят там. Но те са свикнали от преди да си искат пари от пациентите. Така, че поговорката "със стари ку...ви, нов бардак не се прави" важи в пълна сила. Наистина съжалявам, че го казвам, но това е положението.

Виж Величка, не ми е работа да пиша вече в тази тема, но тъй като никой не ти е отговорил от персонала, ще ти отговоря аз. Смяташ ли, че 4 теми все са раклама, това първо.  Второ- на теб взеха ли ти пари? Кой ти ги взе и колко ти взеха? Твоята приятелка като е толкова недоволна защо не се обади на собственика?! Той е по цял ден в болницата и винаги е открит към такива оплаквания! И последно - не се включвай неподготвена! Тук момичетата обменят опит, вълнуват се за предстоящото им раждане и не им е до това, кой колко пари им е взел под масата! Нека някоя от родилите вече майки в Девата да пише, някой взе ли и допълнително пари?! И ако от всичките 500 майки ти каже да тогава можеш да разискваш тази тема!
  Дано тона ми не е бил много остър?!

# 778
Мацки да ви питам за секциото,на тези ,който им предстои или тези ,който вече са го преживели.Вие спинална упойка или пълна избрахте и бащата дали може да присъства по времв на раждане ако съм със спинална newsm78
Това каква упойка ще искаш зависи само от теб.До колко си силна психически да издържиш.Нали знаеш не всеки може да стои буден докато го режат  Confused Аз лично бях със спинална.Мога да кажа че адски много ме беше страх.Но желанието да присъствам емоционално на раждането на детето си надделя.После като я взеха в неантологията и започнаха да ме шият исках да спя...понеже имах кръвоизлив (после разбрах )и като видях физиономията на доктора ми стана зле  Sick И така бях спинална + приспиване.
А бащата не знам са секцио може ли да присъства .

НИКОЙ НЕ МИ Е ИСКАЛ И СТОТИНКА ПОД МАСАТА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗА КАКВОТО И ДА БИЛО.
Стига вече с това,кой какво чул,другия си го доизмислил.

psychology  Hug

# 779
  • Бургас

Но лично мен болницата не ме спечели за раждане там ,няма специалисти неонатолози ,а не винаги всичко върви по вода!

Стига вече слухове! Кой ти каза, че няма специалисти Неонатолози?! Има и то доста добри! Ако се поразровиш назад в новините свързани с болницата ще видиш, че същите тези Неонатолози за които ти казваш, че не са добри, са спасили много бебета в отделението си! Те не бързат да си тръгнат, като им изтече смяната, не ти претупват детето! За тях няма празник или делник! Ти ходила ли си да видиш как тези хора се грижат за децата?! Моля ви, спрете да робувате на слухове! Човек трябва сам да си изгражда мнение за всичко!

Общи условия

Активация на акаунт