КОЗУНАЦИ - 2 тема

  • 84 797
  • 805
  •   1
Отговори
# 150
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Еееех, момичета и момчета, чуде се аз с тия форуми  и машинки, не мислите ли , че хлебопроизводителите ще умрат гладни на Великден. Няма кой да купува козунаци. Laughing
   

# 151
  • Мнения: 335
так аим се пада, като произвеждат и продават боклуци...
не съм видяла никаде да се продава богат козунак наподобяващ домашният - с орехи, с локум с много мармалад и стафиди, ами слагат като за бог да прости ....

# 152
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Натали, прекрасен козунак, браво  bouquet!

Джемма, няма, няма - например само аз от колегите ми правя домашни козунаци - а уж жени, по-големи от мен, може да са ми майки ма на - не им се занимава на хората.

Пък аз луда работа  Crazy- дойде ли събота и неделя, празник - само в кухнята се въртя, но друг си е домашният вкус и това е.

# 153
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Натали, прекрасен козунак, браво  bouquet!

Джемма, няма, няма - например само аз от колегите ми правя домашни козунаци - а уж жени, по-големи от мен, може да са ми майки ма на - не им се занимава на хората.

Пък аз луда работа  Crazy- дойде ли събота и неделя, празник - само в кухнята се въртя, но друг си е домашният вкус и това е.

Абе то и аз не познавам почти някой в реалния ми живот да прави козунак. Явно тук сме се събрали всички "луди". Да, като домашния вкус няма. Simple Smile

Сори за спама, ама като не правя козунаци, какво да пиша. В събота е големият ден за мен. Майка се хвана за главата като прочете списъка ми с продукти. Laughing Пита от армията ли имам поръчка за козунаци. Laughing

# 154
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

Момичета четохте ли тази статия. Как да изберем хубав козунак за Великден
Така че след прочитането ѝ не се и съмнявам, че всички ние ще си направим сами козунаците, нищо че ще ни коства повече време, пък и пари да било.

# 155
  • Мнения: 12 379
Момичета, моля да ми помогнете коя рецепта за кифлички да избера, така че да не изсъхват бързо, а да остават дълго мекички. Мисля в четвъртък да правя дребните неща, курабийките даже по-хубави стават до неделя, но кифлички досега не съм правила толкова рано, а с двете деца вече ми е по-сложно с времето..
Хрумна ми да ги замразя, но ще пътуваме в петък и не става, макар че имаме и хладилна чанта.. Thinking Също си мисля да ги направя с мас..
Правила съм на Джемма кифличките, на Как` Сийка, и ако не се лъжа и други съм пробвала от посочените, но все ден за ден..
Никой не ми отговори.. Sad Затова си позволявам отново да поискам съвет. Hug

# 156
  • Мнения: 22 867
Никой не ми отговори.. Sad Затова си позволявам отново да поискам съвет. Hug

Виж кифличките на пеп-4о, и солени и сладки са чудесни и не съхнат, поне на втория и третия ден.

Ето ги и моите кифлички по нейната рецепта!

# 157
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 461
Да се запиша при вас  Peace

# 158
  • София
  • Мнения: 863
И аз да се присламча  tiptoe
При все двата ми опита с рецептата на Макс Мама Hug, които смятам за изключително успешни, чета си тука и пак ми изникват някои въпроси. Вашето тесто еластично ли става? Защото моето е супер еластично и като тръгна да го правя на фитили, пада голяма борба - аз усуквам, то - наобратно  Thinking Така ли трябва да е? А и като гледам тука какви равни и спретнати плетки показвате, ми се струва, че нещо при мен не е съвсем наред, като че ли вашите теста са по-твърди, за да седят така мирно и стройно. Не че на мен ми се разливат формите, но не са така равномерни... И последно -  за печенето. Аз пека почти час на 160 градуса, защото все ми се струва, че е суров отвътре козунака. А вие как успявате за половин час да ги изпечете?

# 159
  • Мнения: 4 300
И моите се отсукват обратно, затова ги затискам с каквото намеря. А за спретнатите плитки- трябва да са тънки фитилите и да е по дълбок съда, в който се пече. Да не бухва над ръба, иначе се губи формата отгоре ( аз напоследък все не успявам да уцеля дозата и не ми стигат тавите, респ. все ми преливат козунаците навън  Blush)

# 160
  • Мнения: 957
Eто това е темата!Благодаря  bouquet

# 161
  • Мнения: 14
Нени,това са две различни рецепти.

Упс, може би съм решила, че е една и съща заради сходството на останалите продукти. Ама то в козунак какви други да сложиш де Simple Smile Следващият козунак мисля да правя с плънка. Мдааа, а какви красоти сте показали в последните страници. Топли, пухкави, сладки козуначета Simple Smile

# 162
  • Разград
  • Мнения: 3 114
И аз да се присламча  tiptoe
При все двата ми опита с рецептата на Макс Мама Hug, които смятам за изключително успешни, чета си тука и пак ми изникват някои въпроси. Вашето тесто еластично ли става? Защото моето е супер еластично и като тръгна да го правя на фитили, пада голяма борба - аз усуквам, то - наобратно  Thinking Така ли трябва да е? А и като гледам тука какви равни и спретнати плетки показвате, ми се струва, че нещо при мен не е съвсем наред, като че ли вашите теста са по-твърди, за да седят така мирно и стройно. Не че на мен ми се разливат формите, но не са така равномерни... И последно -  за печенето. Аз пека почти час на 160 градуса, защото все ми се струва, че е суров отвътре козунака. А вие как успявате за половин час да ги изпечете?

Еластично трябва да е тестото-да.Обаче,за бързият козунак не е съвсем така,по-лесно се оформя,защото тестото не е втасвало предварително.
За печенето,аз и за 20 минути ги изпичам на 180 градуса,но съм до печката и гледам във всеки един момент какво се случва и реагирам,я за фолио,я да намаля градусите,я да ги увелича пък след това.Аз вече с поглед ги познавам дали са се изпекли.Досега фал не съм имала,но никога не е късно.

# 163
  • София
  • Мнения: 3 090
Някой ще прави ли такова?

# 164
  • Мнения: 1 440
Хайде и аз да се вмъкна в темата, че то наистина не остана...Така ми е празнично около Великден..Смятам в четвъртък да боядисам яйцата и да замеся една доза козунаци, а останалото в събота...
Тук е моментът да кажа (отново)от моя личен опит какво смятам за най-подходящо за мазане на козунаците отгоре - само разбит белтък..Така коричката става по-светла и тънка Peace

Хайде, до скоро и успех на всички тази седмица Hug

Общи условия

Активация на акаунт