КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 85 486
  • 805
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте.Моля кажете ми коя е тази програма за месене на тесто толкова дълго време ( 2 пъти по 30 мин)?
Ето тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=485668.435,  298   е показала чудесни козунаци от рецептата на Танита. там пише че ги е месила в машината за хляб на програма за тесто. Ня моята Мулинекс,програмата за тесто 5 месене,5 почивка,15 месене и после 1 час втасване. Нямам програма с толкова много месене  newsm78.Помагайте,че искам да пробвам и аз да направя козунаци. Пробвах на Макс мама,но въобще не ми се получи. Тестото стана като хляб и много плътно..незнам къде бъркам...

Видях че са ти отговорили, но пиша и аз, защото бях допуснала грешка, която сега редактирах!
Надявам се, да няма пострадали!

Козунаците са месени на програма за тесто.
След първото измесване в машината, пуснах за втори път, като я оставих да свърши докрай!
Планувах да я пусна два пъти да меси, после трети път да меси и да завърши, но  машината ми загря.
Вместо да я чакам да се охлади и да пусна още веднъж, я оставих да втасва.
Не съм имала никакви очаквания, че ще се получат хубави козунаци!
До вчера, не съм и помисляла, че без масло и краве мляко може да стане такъв хубав козунак!
Преди да напраря тези, бях направила козунаци от рецептата на танитта, които ползвам от години.
Както писах, след като си редактирах вчерашният постинг, аз не усетих разлика във вкуса.
На външен вид, нетрадиционните бяха станали по-хубави ( вероятно заради по-малкото количество мазнина).

# 481
Момичета, опитах се да чета темите за козунаци, но вие сте недостижими!Още на първата тема капитулирах. Имам два въпроса и моля ви, не ме изяждайте с парцалите, ако са задавани до безкрай. Praynig И линкче към вече публикувани отговори ще ми свърши работа.
Досега уж правя козунаци, уж ми стават, ама нещо все не уцелвам втасването и леко ги превтасвам.Колко средно втасва един козунак?
И вторият ми въпрос - тук прочетох за техниката с купичка вода във фурната. Може ли някоя да ми каже, какъв точно е номерът - колко голяма купичка се слага и къде - в дъното на фурната отдолу ли?  newsm78 Водата на изкипява ли докато се пече козунака? Embarassed newsm78

# 482
chevroleta ,  аз не съм майстор и правя за първи път козунаци, но понеже четох като теб реших да сложа съдче с вода на дъното на фурната- сложих едно с ушички от алпака, понеже е нисичко като чиния. Две дози направих- първата снощи, а втората днес. И преди да покажа какво съм постигнала да БЛАГОДАРЯ на мах мама и другите съветнички, които споделиха своя опит с нас.  bouquet Снощната доза я изпекох на веднъж, а днешната я разделих на два пъти. Във всички съм мазала със шипков мармалад, а във последния сложих и стафиди. Утре ще направя още една доза. Laughing Ето ги в албумчето ми.7
http://greta4wpetrova.snimka.bg/cooking/hrana.309982.18052626

# 483
Ето от този козунак/бриош на Венета стават охлювчета, тя го е написала в края на рецептата. Не съм сигурна още с каква плънка ще ги правя, предполагам, че ще станат с каквато и да е плънка за кифли, има линкове на 1 стр. А и самата Венета е дала идея за плънка.
Благодаря ти. Ще ги спретна утре за разнообразие  Simple Smile

# 484
  • ВАРНА морето сините вълни
момичета спешно питане-замесих тестото и сега го пуснах в хлебопекарната още да се меси но ми се струва леко жилаво и тежко тестото -може множко да ми дойде брашното мога ли нещо да направя-дали ще се оправи с повече месене

# 485
  • на пистата
след малко ще покажа моят резултат,дано се справя,че ми е за първи път

# 486
chevroleta  

купи4ката с вода се слага за да се изпарява от нея вода и да не изсъхва много козунака,докъто се пе4е-аз я слагам най-отдолу-а самият козунак или питка на решетката по средата и пека с фолио ,за да не изгори отгоре и да не се пресуши-така 4е каквато и купи4ка да избереш-май няма голямо зна4ение
а за втасването-времето много зависи от температурата на помещението-аз ги втасвам-1 път за 30 мин в машината за хляб-тя леко си подгрява и втори път пак толкова ве4е сплетени във фурната на 30 градуса и леко отоврена врати4ка,но те самите покрити
основното правило е ,4е при втасване се удвоява обема!!!Успех!!!

# 487
chevroleta  

купи4ката с вода се слага за да се изпарява от нея вода и да не изсъхва много козунака,докъто се пе4е-аз я слагам най-отдолу-а самият козунак или питка на решетката по средата и пека с фолио ,за да не изгори отгоре и да не се пресуши-така 4е каквато и купи4ка да избереш-май няма голямо зна4ение
а за втасването-времето много зависи от температурата на помещението-аз ги втасвам-1 път за 30 мин в машината за хляб-тя леко си подгрява и втори път пак толкова ве4е сплетени във фурната на 30 градуса и леко отоврена врати4ка,но те самите покрити
основното правило е ,4е при втасване се удвоява обема!!!Успех!!!

Златна си!   bouquet
Ще пробвам с купичката. Надявам се да не си изпари водата, преди да стане козунака! Simple Smile Ако ми стане козунакът, ще се чуе! Simple Smile

# 488
  • Galaxy 13197853088
в тази рецепта на охара, 3-те яйца ли се слагат или в това число влиза яйцето за мазане

# 489
айде да се отчета,че кат ме подхванат софрите,незнам дали ще се дотъркалям до компютъра и да не хартисам в темата Laughingпо-подробно фото след празниците Peace

отрязах специално за вас парче от единия от козунаците,правен по рецептата на Тандури  bouquet

На всички пожелавам весело семейно посрещане на Великден bouquet bouquet bouquet

# 490
Може ли някой, който е слагал локум  и стафиди в козунака да ми каже на какъв етап се слагат? Докато се меси тестото или после когато оформям фитилите /като плънка/?

# 491
Greta cvetina- когато се оформят фитилите!

Лабрадор- яйцето за мазане е отделно!

# 492
Тандури има ли снимки след вчерашния маратон?

# 493
Tandoori, благодаря!   bouquet

# 494
Мики, току-що качени! Simple Smile
http://food.anniesartbook.com/2010/04/easter-breads-kozunaci-2010.html

Аз се усетих, че не съм снимала тези дето правих със смесени сушени плодове ( ананас, папая, череши, стафиди, орехи), и ще трябва да поправя това като ги срежем, защото станаха страшно интересни и вкусни! Много ми хареса тази комбинация и сигурно и догодина ще направя!

Общи условия

Активация на акаунт