КОЗУНАЦИ - 2 тема

• 85 025
  • 805
  •   1
Отговори
# 600
  • Торонто
До правилите козунака на Венета - маята не се ли размива първо в малко мляко или направо се слага при останалите продукти?
Какво количество точно използвахте? Разбирам, че е около 9г, което според мен е 3 чаени лъжички.
Моля споделете тези, които го направиха успешно Simple Smile

# 601
  • София
аз не съм я размивала-меся в машината и я изсипах върху брашното, в момента пека втората доза и се опитва да излезне от формите. Сложих 1 п. суха Юва,която дори е 11 гр. и съвсем на дъното на мерителната лъжичка,която тя е показала на снимката, още мъничко. В неделя станаха страхотни,надявам се и сега да не се изложа  Mr. Green

# 602
Alyona на теб ти е бухнал страхотно,и ще стане интересен,а на мен нещо не ми се надухаа ThinkingДали не избързах първия път от престараване да не префтаса...незнам ама дано поне е вкусен.Колко ги чакате първия път?

# 603
  • София
към 40 минути,но втасват на вентилатор във фурната на 50 градуса...и, в интерес на истината,втасаха много бързо. При тренировките чаках и по час,час и половина

# 604
  • София
Голяма излагация настана и при мен. Първо нямам с какво да измеря точната доза брашно, та на око съм я карала, после ми се видя жилаво тестото, та сипах малко мляко, голямо месене падна, голямо лепене, накря решила че повече няма да добавям нищо почна едно биене на тестото, но взех че го изтървах право върху 4 бр яйца, само едно се счупи, но и то беше достатъчно да омажа целия плот, едни измити съдове, малко от тестото.... тамън се справих с тази мизерия и малката почна да крещи от леглото, че се е наак.. офффффф зарязах всичко и бегом - оправих втората мизерия, мих си сигурно 10 пъти ръцете и пак запретнах ръкави да меся... Сега съм оставила да втасва да видим..

Альона, ще стане в уникална форма - тип кулата ПИЗА, не се ядосвай, а после снимай, въпросът е на вкус да е страхотен, а в това не се съмнявам.  Heart Eyes

# 605
 Меги, то когато ти е най-мерак, все нещо няма да е като хората или пък ей такива екстремни изживявания ще има  ooooh! Сигурна съм че ще се справиш чудесно!
Аз чакам моите творения да втасват вече оплетени, но нямам фото и не знам с телефона дали ще направя читава снимка та да ги покажа!
Альонка, не се ядосвай ама хич   Hug Ще видиш как Димата ще ти уважи кулича ,пък нищо че е наклонен!

# 606
Здравейте, преди час приключих с козуначената фабрика, на правих си две отделни дози от Традиционния козунак на Джема-препоръчвам Peace
от доза ми излезнаха два кръгли в кексови форми и един правоъгълен, всичко мина леко накрая с печенето се притесних че печката ми напоследък откача, първия който пекох извадих леко суров, последния пък го прегорих, това е предимствата да позабъркаш две дози, от 6 -3-4 все ще стават за пред хора Laughing
благодаря за помощта на Джемма, и за препоръките публикувани от Дядо Хаджия-действах по учебник и съм доволна от резултата...

енергодружествата днес ликуват сигурно Laughing

http://ninonche.multiply.com/photos/album/2/kozunaci

# 607
  • Асеновград
Момичета,аз сега извадих първите 2 козунака,единия го направих с локум,мисля,че стана добре,нямам търпение да го опитам.Другите 2 са ми почти втасали и след малко ги слагам и тях във фурната.Малко по-късно ще кача снимки  Hug

# 608
  • София
ето и снимка на първия ми козунак:

и парче, но май не се виждат особено добре конците.  Crossing Arms

Този път козунака ми стана доста сладък, увеличих съвсем малко захарта(2-3 с.л), но стафидите станаха доста сладки от рома, а после ги овъргалях в мноого пудра захар. Така ми стана хем пухкав и с добри конци, хем сладък.  Peace

Втория ми козунак стана много хубав, но като се опитах да го извадя от тефлоновата форма за кекс, доста се разчупи.  Confused Хем добре я бях намазнила, как да се справя с този проблем? Имам още два такива козунака да направя. А кръглия козунак искам да го направя за кръстниците на дъщеря ми. newsm78

# 609
Ужас! Тавата ми дойде малка и сега отстрани се опекоха, а в средата остана сурово.

# 610
момичета, благодаря ви за подкрепа   bouquet
 Мегии попиках се да се хиля, то на теб сигурно не ти е смешно  Simple Smile  Наде , радвам се и теб да видя тук. То от притеснения не забелязах, че сте тука  Hug
аз малко се поуспокоих, на вкус страхотен кулича, формата поизпилих тук там  hahaha
ето какво се получи

Лабрекс благодаря ти за рецепта   bouquet Изкушавам се да забъркам още една доза, но не Naughty . Трябва да мирясам, че усещам как се вманиачавам  Mr. Green . До тук съм с козунаците и куличи. Отивам да боядисвам яица   Embarassed и дроб сърма ще правя. Кога ще направя всичко  newsm78
Доро сложи фолио отгоре

Петя браво на теб ! Много хубав козунак  Hug
Христина не засичах време, нямам представа, но не се притеснявай, ще стане , сигурна съм  Hug

Последна редакция: сб, 03 апр 2010, 16:41 от Alyona

# 611
момичета, благодаря ви за подкрепа   bouquet

Лабрекс благодаря ти за рецепта   bouquet Искушавам се да забъркам още една доза, но не Naughty . Трябва да мирясам, че осещам как се вманячавам  Mr. Green . До тук съм с козунаците и куличи. Отивам да боядисвам яица   Embarassed и дроб сърма ще правя. Кога ще направя всичко  newsm78

Alyona, нали е много сполучлива тая рецепта? Като ти гледам куличиките, чак съжалявам, че замесих козунаци. Ама има време, сега да минат утрешните гостета и ще си направя един кулич ей така за успокоение на душицата. Grinning Разкошни са ти станали, надявам се и вкусът да е такъв!  bouquet

# 612
Бравооооо чудесни са ти творенията!
 Hug

# 613
Петя, Альона, Доро, чудни са ви козунаците! Аз по- късно ще кача снимки на моите, че още един ме чака да се пече.

# 614
Момичета , чудни неща сте сътворили.   bouquet

Моят козунак стана перфектен- целия на конци, мек , огромно бухнал, красив, напукан , но...изобщо не е сладък, въпреки , че сложих двона доза захар. Направо ми идва да рева с крокодилски сълзи. Производителите на захарта ги проклех , де, мошеници  с мошеници. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт