ПЛЕВЕН - 133

• 38 799
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Добър ден и от мен. )))
Направихме си една разходка с Калина из града, в Градската градина беше някаква безумна лудница. Толкова народ, деца, но там малко стояхме.
В малкият музей пък беше супер спокойно, имаше няколко деца и бебета и баби.
Най-накрая видяхме толкова малко колело като за нея, в единият от магазините на пазара на Манеца. Утре ако работи (че пропуснах да питам) ще ходим да го купим, да има с какво да се занимава тук в квартала.
А за РДто ще и вземем от тези немските колелета без педали. В тази връзка,

Дикси, би ли ми пратила линка с офертата на човека от електронният магазин тук, че съм си изтрила съобщението му. ) Ти поръча ли вече, доставиха ли го?

А по повод цветята, аз останах с отворена уста миналият месец, когато купувахме букет за сватбата на моята приятелка в София. Съвсем обикновен букет, който тук би струвал 15тина лв. го взех за 26лв. И това беше най-евтиният в целият магазин.

# 646
Ние ходихме в Скобелевия-толкова спокойно, птички пеят, Божидар крещи  Grinning

# 647
Хич не ми се  ходи в центъра. Предполагам каква е лудница. В момента си седим на двора тримата, Митко откри летния сезон с един воден пистолет, а Калин опитва вкуса на трева  Laughing

Не знам по цветарските магазини в Сф колко са скъпи, но наистина на тази борса са много евтини. А и много красиви, кичести и уханни.

Мира, ще го потърся личното и ако го намеря ще ти го пратя.

# 648
Дикси, мерси много. ) А ти поръча ли всъщност от там? Да кажеш как са с доставка, качеството и т.н. )

Аз като гледам тази година ще се пренасочим към музея, или Скобелевия, предполагам че там има по-малко народ.

# 649
В понеделник ще го поръчвам, че не остана време до РД-то.

# 650
  • Плевен
Защо не поръчате заедно? По-евтино ще ви излезе доставката.

# 651
А какво поръчвате? Клю-клю да разбере Simple Smile
Дикси,ще проверя за мамографа,но знам,че майка ми ходи и ако не е личната да я вкара по разни пътечки, си се плаща.Освен ако не е при съмнение за болест.Но профилактични не знам да са включени в клиничните пътеки.А това е също нещо,което доколкото знам трябва да се прави поне веднъж годишно.
Ми то ако ги сметнем - 2 пъти цитонамазка,2 пъти гинеколог,поне веднъж мамограф - то си излиза скъпо да си жена.А после ние сме били виновни,че като не ходим на прегледи редовно ако открият нещо в по-късен стадий,лечението било много скъпо.Ами да го предотвратят това с прегледи по здравна каса.
Много ще ми е интересно Бенсън да ракаже точно как стои въпроса в Америка.
Според мен най-справедливо би било осигуровките,които внасяме да покриват определени прегледи и процедури,както е със зъболекрските услуги. Който внася осигуровки до 50 лв. месечно има право на това  и това,които внася повече - на това и това.Който няма възможност - прибягва да услугите на държавни болници.  Сестра ми примерно я осигуряват в доброволен фонд от работата и раждането й в Авис,както и прегледите,както и сега прегледите на малкия  са й безплатни. Това е идеята,внасяш малко по-високи осигуровки,но знаеш после какво може да ползваш. А в задължителния какво - плащаш си и ако недай си боже имаш нужда от операция пак трябва да си плащаш,и то не малко.Ако влезеш да раждаш трябва да си платиш пък на лекар ако искаш по-специално отношение. Задължителните профилактични прегледи са свдени до минимум. Лошото е,че както Тина например плаща по-високи осигуровки не може да избере да ги плати в  частни фонд,защото трябва задължително да плати в държавния.

# 652
Ние с Кари бяхме на обиколка из центъра, но Градската я избягнах, наистина беше фраш. Повози се само на количките на площада. В Макси центъра на 2 етаж в детския магазин видях много готини роклички (на изненадваща цена) и й взех от тях. И още една бяла с дантелки от Зарата, въобще готови сме за лятото. Само да идва  Simple Smile Ех, с момиченце да ходиш на пазар е такова удоволствие, с Габи винаги е било мъка, едвам го водя обувки да му купя, камо ли да го вкарам в магазин за дрехи.

# 653
Дикси, ходила си на любимото ми място в София. Тази пролет редовно си купувах лалета от там. Хем са евтини, хем са трайни.

За твоя и на Валенцето информация днес ходихме на Камбаните. Доста е поддържано. Даже и камбаните си стоят. Има и пазач с куче, че нощем виладжийте като си пийнели и ходели да бият камбаните.  Crazy
Така, че няма да съжаляваш, ако заведеш Митко. Снимки - утре.  Wink

# 654
Дивиана, с голямо закъснение честит рожден ден на Велина.
Днес и аз си купих около 50 нарциса за 4 лева от една баба пред пенсионерския клуб до нас. Страшно са красиви и цялата къща замириса пролетно.
С рокли и Натали се е запасила и само стъпва на една музикална маса за да стигне до шкафа, вади ги, навлича ги и отва пред огледалото. Гледа се и вика ЕЕЕЕЕ. Това е защото като и връзвам опашки за да стои на едно място и казвам Еееееееее че хубаво момиче Simple Smile
И аз не съм разбрала какво ще поръчвате, но ако са детски сандали съм на линия.
Косе, голям съм майстор Simple Smile

# 655
valка, от БГ ще поръчваме, а не от май тойс. )

Джина, колелета без педали. )

Охх, аз ей сега се ядосах на БГ простотията.
Разни лапетори и циганор си навкарали колите в училището и правят кръгчета.
Преди 2г от училището сложиха железни порти на 2от изходите, за да не влизат постоянно външни лица. Едната я изкъртиха от бетона.
Другата се заключваше с катинар, и катинара отдавна го няма и не се заключва.

# 656
  • Плевен
Кажете как става поръчката от България?

# 657
Кажете как става поръчката от България?

Ами има един БГ сайт, но трябва да видя дали съм запазила линка. Те предлагат от тези колелета, които ги има и в немският сайт.
ето го сайта. )
http://misto-bg.com/puky/kolelo-bez-pedali.htm
и в Кикиморско ги има
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/49_772

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 18:17 от Mirama

# 658

За твоя и на Валенцето информация днес ходихме на Камбаните. Доста е поддържано. Даже и камбаните си стоят. Има и пазач с куче
Нали за камбаните от "Асамблея Знаме на мира" става на въпрос? Спомням си ги с носталгия от ученическите си години.Според мен това беше едно от хубавите неща на бившия комунистически режим и ще бъде много хубаво,ако отново се възстанови.Май казваха,че Жени Живкова искала да продължи тия тържества,дано не се е отказала.

# 659
Точно за тях става въпрос.  Peace Даже днес една жена обясняваше на мъжа си и детето си как е участвала в Асамблеята преди години.

Общи условия

Активация на акаунт