Детегледачките

• 10 852
  • 227
  •   1
Отговори
# 135
Гледах детето си до 3 г.
Това беше решението ни с мъжа ми.

Всеки си преценява възрастта, на която да се отдели от детето си, занякои това е 1 месец, за други 1 г., за трети 18 г.
Има и майки, които не ходят на работа, но контактът им като време за деня е по-малко от това на работещите.

Не мисля, че това, че сме родили деца значи да сме непрекъснато с тях. Хората са различни, с различни представи за възпитание и семейство.
Съгласна съм с това мнение !И ние сме решили семейно да си отглеждаме детето поне до 3 години  у дома и после на градина,но и аз не го разбирам ,защото ние лично избрахме момент за детето когато бяхме по-добре от повече,то ни познати , имахме заделени пари,условия да остана вкъщи за 3те години и желание за това .Беше планувано дете .И аз не разбирам как майки масово си пушат до  децата в количките,уж са в майчинстов за да гледат детето,а бабите са все на смяна заради нещо си,нямат време да си сготвят на детето от кафета и вземат ДК ,наемат детегледЧКИ заради тежестта на майчинството ,дават го на ясли ,а не работят , реално и детето си не гледат!Разни хора,разни идеали!Не ги  виня,но не ги и разбирам !

# 136
  • София
Да си готов финансово и да искаш дете не винаги се получава заедно. Много пъти съм чувала двойки да казват,че ако чакат да се оправят финансово и тогава да си родят дете,то това никога няма да стане...Аз не работя и имам детегледачка при това от 11.00 до 19.00 часа вкл. и събота. Наех такава ,когато дъщеря ми стана на 5 мес. Няма да обяснявам,че щях да вляза в лудница,ако не бях я наела и ,че както си ставах с пижама така и си лягах с нея,нямах минута свободна за нищо.Малката ако изобщо заспеше се будеше през 3 мин. и друсането на дивана от по половин час за да заспи ми беше цялото ежедневие,другата част беше кърмене и цедене.По принцип аз съм адски нервна и всичко това ме съсипваше тотално.ДА много пъти се обвинявам и ме гризе съвестта,че я оставям на чужд човек почти цял ден,но всеки си носи кръстта и преценява възможностите си...безплатен обяд няма!

# 137
Според мен прекараните часове заедно не са доказателство за нищо.
Има майки, които само телесно са до децата си. Peace

# 138

А тези които не са изобщо до тях,по-добрият вариант ли са?На ясла детето,а мама у дома с бебето или без бебе,за да си починела от не готвенето и от не гледането на детето,от какво?Simple Smile

# 139

А тези които не са изобщо до тях,по-добрият вариант ли са?На ясла детето,а мама у дома с бебето или без бебе,за да си починела от не готвенето и от не гледането на детето,от какво?Simple Smile

Таня, не ги мисля тях. Гледам себе си  Wink

# 140
  • София
Ай, ай! Дай сега да се гръмна, че пуснах детето си на градина, че понякога викаме баба му и на купон да отидем.
Колкото до оставянето на малки деца на гледачки - причини разни.
Най-често заплатата на майката е висока и й е по-изгодно да се върне на работа.
Или пък работодателят отказва да й даде отпуск.
Или е много привързана към работата си.
Това не я прави автоматично лоша майка.
Една побъркана от нерви жена, която е нон-стоп вкъщи може да е много по-вредна за детето си.
Аз самата, която твърдя, че времето в което не работех е било прекрасно, в края на третата година се усетих, че ми писва. И добре, че си намерих работа сравнително бързо, сега определено съм по-добре.

# 141

И какъв е проблемът детето да е на ясла, а майката да си е вкъщи?
Или само смазаната от грижи, работа и деца е достойна майка? Всеки си организира гледането на децата и работата или липсата на такава, както му е угодно. Не разбирам какво ви касае вас?

# 142

Е как от какво,значи ние нямаме право на почивка,така ли?

# 143
мда,в момента съм точно от тия майки за които говориш.В къщи съм и нищо не правя а синът ми е на ясла

# 144
Няма  лошо,щом така сте Преценили!Просто си отговарям на въпроса на ватоа на темата!

# 145
Завидете ми - днес и  майка ми и баба ми бяха свободни, уредиха си среща у нас, и аз естествено духнах по магазините цял преди обед.  bowuu

# 146
Завидете ми - днес и  майка ми и баба ми бяха свободни, уредиха си среща у нас, и аз естествено духнах по магазините цял преди обед.  bowuu

А яйцата кой ще боядисва? #2gunfire

# 147
  • София
Завидете ми - днес и  майка ми и баба ми бяха свободни, уредиха си среща у нас, и аз естествено духнах по магазините цял преди обед.  bowuu
Наистина си за завиждане  Wink И аз мечтая за магазини и фризьор, ама...  Rolling Eyes

# 148
Завидете ми - днес и  майка ми и баба ми бяха свободни, уредиха си среща у нас, и аз естествено духнах по магазините цял преди обед.  bowuu
Наистина си за завиждане  Wink И аз мечтая за магазини и фризьор, ама...  Rolling Eyes

Ами, фризьор, не - ама разгледах зимните разпродажби на обувките ест. кожа. И се видях с приятелки набързо.

Ай сакън, 3 баби имам аз.  Mr. Green Не мисля да се занимавам.
Баба ми /тя на 73 год. ама мадама/ каза по-често да я използвам, че скучае - не става да изведе детето естествено, но в къщи може да  я погледа час, два, три, ще да се възползвам. Май минах в графа лоши майки.  Close

# 149
Наистина си за завиждане  Wink И аз мечтая за магазини и фризьор, ама...  Rolling Eyes

Ами, фризьор, не - ама разгледах зимните разпродажби на обувките ест. кожа. И се видях с приятелки набързо.

Ай сакън, 3 баби имам аз.  Mr. Green Не мисля да се занимавам.
Баба ми /тя на 73 год. ама мадама/ каза по-често да я използвам, че скучае - не става да изведе детето естествено, но в къщи може да  я погледа час, два, три, ще да се възползвам. Май минах в графа лоши майки.  Close

Важното е че си го признаваш. Аз такива хора уважавам - дето си признават слабостите. Ама да ми се правят на "майки-хранилници-закрилници-кърмилници-и -прочие-илници" и как живеят за децата си, а пък после да си развяват полите насам натам и да наемат детегледачти, еми не мога да приема такива хора. Двулични ми стоят някак, особено пък са ми неприятни, като почнат да четат лекции по морал и право...

Общи условия

Активация на акаунт