за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 370
Благодаря за отговора и свалянето на шапка е за това че си дарила не едно а две дечица нуждаещисе от семейна топлина,а не това че просто си станала майка. Hug  bouquet

# 2 371
точно така

"Тя ги е родила, аз ги осинових. И двете не сме си избирали децата на пазара - каквито ни се паднаха такива."

нека всеки сам направи избора си - "няма значение по какъв начин."
всеки който има нужда да даряба любов да го направи по какъвто начин прецени

# 2 372
Определено съм против!Да износя това дете девет месеца и накрая просто да го дам на друг както се дава телевизор примерно,не мерси! Naughty Отвратително е и не бих го направила за никого.Освен това с всички тези неща-сурогатно майчинство ,инвитро и не знам какво се отнема шанса на децата от домовете да бъдат осиновени.Колко повече щяха да се осиновяват ако нямаше тези неща?Сори ако съм груба към двойките с проблеми ,но това е моето мнение!Когато не могат да имат деца вместо да дават камара пари и да пълнят гушите на разни доктори,защо не се опитат да си осиновят?Аз така бих направила.

Не знаеш какво би било твоето мнение, защото вероятно не си била изправена пред такъв избор. Наизуст всички могат да говорят. Но ако наистина се касае за теб, тогава нещата не са толкова черно-бели. Двойките с репродуктивни проблеми не са виновни за многото деца в домовете, че непрекъсното им се натяква това. На тези, които нямат проблеми, защо не им се вменява вина за изоставените деца?
Ти защо се пъна да родиш, като има толкова изоставени деца? Егоизъм ли е, що ли?

# 2 373
Неприемлива ми беше мисълта за сурогатството още когато я чух преди много години, тогава не бях омъжена.Наистина не е стояла пред мен като вариант, но си мисля, че при обмислянето на всички други варианти, пак ще я отхвърля като вариант.

# 2 374
  • SA
Ще си позволя пак да пиша по темата, макар вече да изразих мнението си. Сьжалявам, ако сьм засегнала някого! Едва ли може да се очаква в тема като тази всички мнения да бьдат сходни.
В мнението на всеки се отразяват неговото вьзпитание, интелект, емоционалност, личен опит... няма как да бьдем еднакви.
За мен , както казах и в предишните си постинги, жените , имащи нужда от сурогатно майчинство са жени сьс здравословен проблем и щом на този етап медицината може да помогне, те имат пьлната ми подкрепа. Вьпросьт за пари, ангажираност на социални служби и т.н. е странен за мен. Не виждам нищо по-смислено от това дадени пари да се изразходват за това някой да бьде излекуван, да се роди чакано от години дете и т.н.
Има деца, родени заради факта, че могат да послужат като донор на костен мозьк на братчето, или сестричето си, страдащи от левкемия/ и реални такива, не само филмови измислици/. Има и деца, чиято майка е починала при раждане,или скоро след това. Виждала сьм физически малтретирани деца от собствените им родители. Сьщо и дете, което основно служеше на майка си да проси... беше починало през една много студена зима. Някак си не мога да проумея страхотната загриженост за 20-тина деца годишно в БГ, които ще се родят и в най-лошия случай за тях ще са загрижени и ще спорят  две жени.
Не сьм кандидат за сурогатна майка, нито ще се вьзползвам някога от подобна вьзможност за да имам дете. Но подкрепям хората, решили, че това е начиньт им да имат дете, стига да го обичат и да го направят щастливо.
А за Gankata , какво да кажа/ признавам, че сьм й фен/- с майка като нея всяко дете би се чувствало щастливо, независимо как е сьздадено - родено от нея, осиновено, или израстнало в сурогатна майка.

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 19:13 от kameloth

# 2 375
Неприемлива ми беше мисълта за сурогатството още когато я чух преди много години, тогава не бях омъжена.Наистина не е стояла пред мен като вариант, но си мисля, че при обмислянето на всички други варианти, пак ще я отхвърля като вариант.
Ами то и на мене оставянето на деца в детски дом ,не-плануваните бременности и абортите са ни непонятни,но са факти гоорещи и крещящи повече от т.н. нормални положения. И въпреки че неколкократно питам за донорство на яйцеклетки ми е чудно,че никой не даде адекватно инфо ,а уж нуждата била голяма!Това не го разбирам! Peace

# 2 376
  • София
А за Gankata , какво да кажа/ признавам, че сьм й фен/- с майка като нея всяко дете би се чувствало щастливо, независимо как е сьздадено - родено от нея, осиновено, или израстнало в сурогатна майка.
Ха тогава попитай Ганката, дали нейните деца нямат първична рана  Wink. Любовта на родителите, които отглеждат децата не може да промени миналото им  Peace

# 2 377
Не виждам нищо по-смислено от това дадени пари да се изразходват за това някой да бьде излекуван...
Сурогатното майчинство не е лечение на безплодието. Лечение е, когато някой, който не е можел да забременее и изсноси, успява. Много е тьжно, но тези жени няма да постигнат това. Ще получат дете, износено от друга жена. 

# 2 378
  • Вън от пространство и време
Момичета, много ви моля, не се занимавайте персонално с мен! Praynig Ужасно ми е неудобно.  Embarassed Каквото имах да кажа по темата за първичната рана - казах го. Не е по-различно от споделеното от другите майки на осиновени деца. И няма как да е по-различно, колкото и да се иска на някого, а най-вече на нас.

Лека вечер на всички !   bouquet

Последна редакция: пн, 12 апр 2010, 23:29 от Gankata

# 2 379
  • SA
Ха тогава попитай Ганката, дали нейните деца нямат първична рана  Wink. Любовта на родителите, които отглеждат децата не може да промени миналото им  Peace

Рани имат много деца, дори и отглеждани от биологичните си родители, поради една, или друга причина. Посочих примери в предишния си постинг.
А маймуна , на теб може и да ти е тьжно, но остави на тези майки да преценят за себе си какво са постигнали и как го вьзприемат.

# 2 380

А маймуна , на теб може и да ти е тьжно, но остави на тези майки да преценят за себе си какво са постигнали и как го вьзприемат.

Ами нали искат от мене и от нас обществена подкрепа, промяна на закона, промяна на презумпции за майчинство? Нали после хората от този форум ще им лекуват и учат децата?   newsm78

# 2 381
  • София

Рани имат много деца, дори и отглеждани от биологичните си родители, поради една, или друга причина. Посочих примери в предишния си постинг.
Е и, така или иначе има деца с травми  и рани, дай да направим още. Що за логика?  ooooh!

Всъщност темата е много полезна. Особено полезна за вносителите на проекта, които вместо да наемат екип от специалисти- юристи, психолози, социолози, ще могат да четат темата и да си проучат референциите ... безплатно. Колко практично и удобно.

# 2 382
  • Вън от пространство и време
Не виждам нищо по-смислено от това дадени пари да се изразходват за това някой да бьде излекуван...
Сурогатното майчинство не е лечение на безплодието. Лечение е, когато някой, който не е можел да забременее и изсноси, успява. Много е тьжно, но тези жени няма да постигнат това. Ще получат дете, износено от друга жена. 

Точно така е. А жените, които не могат да износят дете или раждат дете с чужд генетичен материал не са излекувани напълно и ще им се наложи да се научат продължат да живеят с част от болката си.

# 2 383
  • SA
Не знам кьде видя да сьм писала, че тези деца ще имат рани, или травми. Що за интерпретации?  newsm78

# 2 384
  • Boston, MA
Леле боже... 120 страници няма начин да наваксам, попрочетох само донякъде и ще коментирам по това - тия апокалиптични картини, дето ги рисувате - да се "дават" деца на всеки, хетеро, хомо, чрез сурогатство, осиновени - аз ги виждам всеки ден, съвсем нормални деца на нормални родители, някои от които не биха имали шанс в милата родина. Но на страха очите са големи.

Кой как се е сдобил с децата си не е важно, гледайте си ги и ги обичайте.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт