за сурогатните майки

• 138 012
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 575
В "Искам бебе" е същият материал като от "Зачатие".

Апропо, само политици от Атака ли досега са участвали в дискусиите?

Питанията ми не са цел заяждане, да поясня.

# 1 576

Не че е важно, но ми се стори интересен подписа ти. Предполагам, знаеш как твоят кумир се сдоби с деца?

Off topic: Не че е важно, но това, че някой си мисли, че от жълтата преса е научил как моя кумир се е сдобил с деца, не го прави много вещ по въпроса.

Ми осветли ни по въпроса, а? Ще ти помогна :

Цитат
През 2002 година е родено и третото дете на Майкъл, Принс Майкъл Джаксън II (с прякор "Бланкит" - blanket, букв. покривало). Майката остава неизвестна, но Майкъл съобщава, че детето е резултат от изкуствено осеменяване на сурогатна майка.

Както казах, не е толкова важно. Поне за мен.

# 1 577
Къде по-точно в тази харта пише, че всеки човек има право на друг човек? Единственото близко и наподобяващо тази тема е може би чл.17:

Цитат
1. Всеки човек има право на собственост, индивидуално или съвместно с други лица.
2. Никой не трябва да бъде произволно лишаван от своята собственост.

Нека разгледаме второто ти твърдение от друг ъгъл: Ако ти имаш куфар , а багажа вътре в него е моя собственост. Това че ще пренесеш товара от точка А до Б, прави ли товара твоя собственост? Не е нужно да отговаряш.
Само, че чуждата матка не е куфар, а детето не е багаж, следователно не може да бъде твоя или чиято и да е била собственост.

При См, матката се приема като 'инкубатор", а детето не е собственост да на никого ( използвах следното твърдение на крайзи чик, че  2. Никой не трябва да бъде произволно лишаван от своята собственост.)

# 1 578
Не че е важно, но ми се стори интересен подписа ти. Предполагам, знаеш как твоят кумир се сдоби с деца?

Off topic: Не че е важно, но това, че някой си мисли, че от жълтата преса е научил как моя кумир се е сдобил с деца, не го прави много вещ по въпроса.
Много интересно дали лично ти е споделил от къде и по какъв начин има децата си. newsm78

# 1 579
Добре де, издребнявате.
Защо жена без матка (поради ген, операция и др.), която има запазени работещи яйчници, може да стане донор за яйцеклетки, а не може да има генетично нейно дете?

# 1 580

Е, не не мисля че е редно в тази тема да го обръщаме на политика. Идентифицирането на дамата е просто като визитка. Иначе от къде ще се сетя коя е Калина.

# 1 581
От безплодие не се умира.

Да, не се умира от безплодие. Но репродуктивния дял на медицината цъфти в усилията да го преодолее. Идеята е, че човешкият живот сега има по-висока цена ....Stay tuned Simple Smile

Мдаа, в последните години също така медицината отбеляза изключителен напредък в областта на силиконовите цици. Същевременно туберкулозата пак се превръща в неизлечимо заболяване поради безразборна употреба на антибиотици. В третия свят всекидневно умират деца от диария, ама за тях никой не лобира, защото майките им не могат да си купуват лекарства. Чакам следващи постижения на медицината.

# 1 582
  • Sofia
Къде по-точно в тази харта пише, че всеки човек има право на друг човек? Единственото близко и наподобяващо тази тема е може би чл.17:

Цитат
1. Всеки човек има право на собственост, индивидуално или съвместно с други лица.
2. Никой не трябва да бъде произволно лишаван от своята собственост.

От къде ти хрумна изобщо мисълта за собственост?  Laughing
Тази тема е абсурдна просто, егати гювеча  Joy

# 1 583
  • София
Добре де, издребнявате.
Защо жена без матка (поради ген, операция и др.), която има запазени работещи яйчници, може да стане донор за яйцеклетки, а не може да има генетично нейно дете?
Аз го тълкувам така, не претендирам за досотверност и всеобхватност. Яйцеклетката, неополодена все още, си е просто една клетка, а не живо човешко същество. Системата СМ-бебе е вече друго нещо, тук има живот, а не просто потенциал за създаване на такъв. Разликата е, че в единия сручай даряваш просто клетки.

# 1 584
От къде ти хрумна изобщо мисълта за собственост?  Laughing Тази тема е абсурдна просто, егати гювеча  Joy

Нищо не ми е хрумнало, върни се назад да четеш.  Grinning

# 1 585
  • Sofia

И какво общо има това, че човешкия живот свършвал? Разбира се, че свършва. Но дори един ден да се открие път към безсмъртието, убедена съм,че вие ще се възпротивите  Laughing

Общото е, че ако тоя лек за безсмъртие минава през правото на нормален живот на други хора, аз ще бъда против него точно както съм и против СМ.

В такъв случай вероятно имаш изкривени представи за "нормален живот". Или поне аз не откривам нищо не нормално в съзиданието.

# 1 586

Е, не не мисля че е редно в тази тема да го обръщаме на политика. Идентифицирането на дамата е просто като визитка. Иначе от къде ще се сетя коя е Калина.
Евро, идеята ми беше друга. Може би ако това беше общ проект на повече политически сили, щеше да звучи....не знам, по-сериозно? Просто....подкрепа и от ДРУГИ политически сили. Така мисля аз.

Не мисля, че можем да избягаме от политиката, дори и в този случай, за съжаление. Confused

# 1 587
От безплодие не се умира.

Да, не се умира от безплодие. Но репродуктивния дял на медицината цъфти в усилията да го преодолее. Идеята е, че човешкият живот сега има по-висока цена ....Stay tuned Simple Smile

Мдаа, в последните години също така медицината отбеляза изключителен напредък в областта на силиконовите цици. Същевременно туберкулозата пак се превръща в неизлечимо заболяване поради безразборна употреба на антибиотици. В третия свят всекидневно умират деца от диария, ама за тях никой не лобира, защото майките им не могат да си купуват лекарства. Чакам следващи постижения на медицината.

Всеки си има кауза и се бори за правотата и. И наистина недоумявам защо масата тук е с черни очила. За ден само ако живеете с тази съдба на безплодни, а копнеещи, ще промените коренно мирогледа си. Нищо не е толкова "лошо" колкото изглежда. Имаше една вятърничева книга която разиграваше някакви фантастчни сюжети, за съжаление стигнах до извода че много от вас я споделят без дори да знаят за съществуването и. Close
Като цяло промивките, мозъчните са най-успешния начин за манипулиране на масите.

# 1 588
  • Sofia
От къде ти хрумна изобщо мисълта за собственост?  Laughing Тази тема е абсурдна просто, егати гювеча  Joy

Нищо не ми е хрумнало, върни се назад да четеш.  Grinning

Не мога, заплетох се вече из всички безумици, които чета - признавам Rolling Eyes
Някой го е казал ли?

# 1 589
Боже  Shocked Shocked какво е станало.... от вчера до днес

Вчера почти нормален разговор се водеше ... не мога да резбера как се е стигнало до тук

Да, бая се посмях на поздравленията на Клер към мен , че "се грижа за безпризорно или изоставено дете", но с изключение на тези бисери с Джам, JP и още няколко мами водихме съвсем нормален разговор...

Защо е нужно всички да сме на едно мнение? Защо е нужно с викове, тропане на крак и обиди да убеждавам някой в моята позиция.... това до какво води... честно, не мога да го разбера...

Евро,
не е нужно да си "пострадал", за да имаш свое мнение. Знаеш ми историята, не я развявам тук, чащото това, което съм преживяла не ме прави по-легитимна спореща....

Общи условия

Активация на акаунт