Чаках си цикъла около 20 март и след 10-дневно закъснение си направих тест. Беше положителен, но не се радвах, защото още 2-я ден на закъснението започнах с кафеникаво зацапване. Въпреки страховете и притесненията реших да игнорирам този факт, да не споделям с никой и да изчакам повече време докато отида на преглед. Ходех си на работа, разсейвах лошите мисли и се надявах това зацапване да спре или поне ако е лош знак да получа болки, кървене и организма сам да се изчисти. Дори ходих два пъти в болницата при Мърморанка и Дара, но не ви писах.
Днес след 25 дневно закъснение бях на преглед при моя доктор. Би трябвало да съм в 7,5 г.с., но ембриона е малък и не отговаря на развитието на плодния сак. Шансовете за развитие на бременността са почти нулеви, ще изчакаме още 5 дни. Потърсих и второ мнение тук във Варна при д-р Яков. Той директно заяви, че бременността не се развива и написа missed

Моят доктор започна да ми обяснява вариантите оттук нататък като дори подхвърли идеята за донорска яйцеклетка, което въобще не мога да го осмисля на този етап. Питах го дали случващото не се дължи на високите антитела на щитовидната жлеза или на ТСХ. Според него те не са причина за missed. Обясни ми, че е възможно неуспехите да се дължат на хромозомни аномалии в плода, дори и при късните ми аборти. Но аз не мога да приема, че това би било останало незабелязано досега. Нали всичко се следи с незнам си колко Д ехограф, нали след аборт се прави хистология на плода.........Нали си правихме генетични изследвания с мъжа ми и всичко в хромозомния набор е наред.
Много съм отчаяна,...........размишлявах си толкова ли много искам от живота, толкова ли е непостижимо ей така просто да си живееш, да се радваш на живота, да обичаш хората около теб, и ей така в един момент като се случи да забременееш, то простичко да се роди едно живо и здраво бебе.
След почивката ни в Сандански и посещението на храма на Преподобна Стойна, повярвах, че наистина ще започне един хубав етап в живота ми, че чудеса се случват. Може би не съм вярвала достатъчно..........