Великден ме въвлича в изкушение, но Дюкан ме предпазва от него без съмнение-227

• 37 235
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
И още нещичко ми идва на акъла - аз досега, от 10 януари т.г., не съм и БЛИЗНАЛА нещо сладко, нещо тестяно или плод. Ще почна вече и да ги сънувам... обаче не посягам.
Имам си други дребни прегрешения, включително ежедневни (свързани най-вече със сол)... но тези три ОСНОВНИ КАТЕГОРИИ ХРАНИ са ми табу на 100%!!

Има си достатъчно режимни десерти по темата, но дори и към тях не съм се обърнала още. А не че не направих сто кила зимата само от плюскане на бисквити и пици и пиене на горещи шоколади... и тоя път съм го минала.

В този смисъл - новите да престанат да сънуват неща, които НЕ СА режимни! Диетата се прави за Х месеца и никой няма се гътне от това, че му се приискало... Всеки път, като се логна в поредната Отчетна тема, все ще закача няква дискусия - ама това може ли, онова може ли... все някой хленчи за нещо, дето не може! Е голямата работа пък, че не може. Аз как мога БЕЗ нещата, които супер много обичам. В крайна сметка, човек като постави нещата на везните и трябва да си реши още от самото начало - ще върши едно нещо като хората, защото целта отвсякъде си заслужава, или ще си играе на шикалки и ще търси все заобиколните начини. Тази на Дюкан е ДОКАЗАНО ефективна диета и не търпи свободни интерпретации или поне - интерпретации "на корем". Като седнеш да шофираш, не питаш, нали, ама може ли да карам в насрещното... ама какво ще стане... ама колко пъти... има си правила и зад волан сяда само този, който е съгласен да ги спазва.  

Не вярвам твърде в "индивидуалността на организма", да ме прощават всички обидили се.
Вярвам обаче в некомпетентното съблюдаване на режима, защото Галерията ви е пълна с амбициозни и достойни дами (и господа тук-таме), които потвърждават, че ПРАВИЛНОТО спазване на диетата обезателно дава обещания резултат.

# 271
  • Пловдив
Аз познавам мадами, дето им се броят кокалите , които ядат и се тъпчат и стоят все такива. Ми така е , животът не е справедлив и някои за да изглеждат добре трябва да полагат немалко усилия.
Прекален светец може да не е Богу драг, но ако някой иска да успее с Дюкан трябва да спазва всичко по устав. Има и изключения, но за съжаление са много ,много малко. Повечето, които се изкушават дори и със съвсем малко просто престават да отслабват. Не става въпрос и за оливане - става въпрос за мъничко кривване от режима.
И ако мислиш, че това, което го даваш е добър съвет просто нямам с какво да го коментирам.

# 272
Брях!  #CrazyКолко сме били глупави ние дето сме отслабнали според автора Дюкан....Лелеее мА много сме се минали шЪ знаете!.....Да ядем само предписаните и разрешени храни,пък то можело и мъфини да хапваме....Тц,тц,тц......Как сме се прецакали..... doh doh doh doh
Бе кви глупости приказвате??
Ти къде го чукаш - то къде се пука...

# 273
Хиляда пъти се написа, че на "оная мадама" може и да не й е повлияло, но на друга може да й съсипе режима. И после к'во? Не действал... Айде стига с агитациите!
Има си разрешени и позволени храни. Резултатите са сигурни, ако се спазва стриктно. Не може още в началото да си внушаваш, че така е редно и да ядеш торти, пасти и бульони. Или може, прави каквото искаш, но знай, че това не е режима на Дюкан. И дори при теб да даде резултати, при други може да не е така, затова няма нужда да пишем нови правила. Следваме вече писаните и това е.
И кого да набедим за лош съветник? "Оная" с мъфина ли? Ми изяла го е тя, ти какво само повтаряш, че като е яла мъфин, е станала фина и секси?!
Тя и една друга пиела по бутилка вино вечер и пак отслабнала, ама ние ако почнем като тях, до къде ще я докараме?
Прегрешенията са забранени! Това е!

ПП. Не ми е ясно тез бульони със захар и карамел, що са изписани с главни букви  newsm78 Забранени са, нали знаеш?!
Супер добре си го казала, само не знам що си мислиш, че спорим по некъв въпрос.
Може би защото, докато си писала горното, аз съм писала точно туй, дет е след него...

Забранените неща СА забранени и точка (сега чакам обстрел защо съм казала точно обратното...).
Забранените неща, които ВСИЧКИ си хапват по време на режима, са в толкова ограничено количество, че ми е адски чудно как не можах да предада точния смисъл на тия думи посредством съвсем прозаичния пример с едно бульонче (нережимно) НА СЕДМИЦА...

Може би щото, докато аз пиша, има някой отсреща, на който основната му задача е да контри, а не да чете и да вдява.
Е виж постинга точно под твоя...

# 274
  • Пловдив
Единственото, което ще кажа, без да цитирам отново, вече веднъж го направих е, че веднъж казваш едно, другия път  - коренно различно.
И отново ще помоля да използваш опцията "редактирай", а не да пишеш няколко поста един след друг.

# 275
Знаете ли кое му е хубавото на това Отчетните теми - че като се обадиш по некъв въпрос, ако някой точно в тоя час се завърти и го интересува, то той ще те потърси на лична и ще си изясни питането.
Всичко друго е плява и дрънканици и повтаряници и не си струва времето.

Аз така и не разбрах какво ми наскачахте сички тука като партизани, при такъв завиден резултат с тая диета, съчетан с хапване на недопустими храни - къде е проблемът? Че съм свалила 19, а не 12 кила ли? Или в "агитацията" да се ядат забранени храни? Глупости ви се привиждат (то така е, на човек машинката за мислене като не му работи непрекъснато)...

Това, че постижението ми в контекста на тая диета е толкова добро, НЕ СЕ ДЪЛЖИ на спецификите на моя организъм. Дължи се на режима и най-вече на начина, по който го спазвам. Това вярвам аз. Виж, ако някой гази лука редовно... нека, моля, да не го нарича "особеностите на моя организъм и метаболизъм", а другояче.

# 276
Аз веднага да направя справка с вас Simple Smile В метро каталога има едни сладоледи Mr Sweet's Zero ванилия, шоколад и йогурт - 0,5% мазнини, 0% добавена захар. Дали стават??
някой чел ли е етикетите? Praynig На пръв поглед изглуждат ок, но трябва да се види съдържанието. Ако ходя до метро ще погледна и ще кажа  Peace

shtereva_evelin така и не каза колко си висока? Или аз пропускам нещо?  Thinking

До Грешниците
Всеки сам преценя дали да прегрешава или не. Аз едно време като започнах да греша беше с ядки, по 100 гр. на седмица бяха, какво пък толкова? Нали!? И БАМ - спрях да свалям. После си викам - аз и без друго не свалям, държа си на едни килца, що пък да не си хапвам по-често. К`во пък толкУз?! Е, верно качих 1-2 кила, обаче пък бях свалила 30 Wink К`во са 2 кг? Нищо работа, ей сега като се стегна и ще ги сваля.  Laughing Да ама не! 2та кг станаха на 5, после на 7, на 10, на 12 и накрая стигнах до 15. Ей така като ги редя през 2-3 не се усещат. Но така загърбих половината от постигнатото! И защо? Заради какво? Сладкиши ще има и утре, и след месец и след година също. Който не го е страх - да греши. Аз съм ПЪЗЛА.

Milasimi, не можеш да идваш тук и да казваш, че ако не се спазва режимът пак ще слабеем. Нямаш право да го правиш! Тук следваме режима на Дюкан!

Това е цитат от първата книга, стр. 16:
"Това, което решеният да отслабне дебел човек желае, което иска от един терапевт или от даден ме-тод, е да не трябва да понася сам наказанието, налага-но на всяко живо същество, което съзнателно върви срещу оцеляването си.
Това, което такъв човек търси, е следователно чужда воля, ръководител, който да му дава точни указания, защото най-омразното и най-невъзможното за него нещо е сам да определи деня, часа и средствата на лишението си."

# 277

Примерно - някоя пастичка, сандвич, свинско кюфте, салата посред П ден....... И нищо - чистиш съответното кило с 3 дена повече, примерно, ама поне психологически се чувстваш "заситен" за доста време напред.

[/quote]

Ей, за туй спорим.
Един път обясняваш как нищо не се случва при прегрешение, после как някой си яде мъфини и пак нищо, а накрая си радетел за стриктност.

И ако си писала след мен, не мога да се съобразя с последвалия ти пост. Освен да се върна и да редактитарам основно предишния си.  
По повод редакцията, ползвай и ти този бутон, че през мнение, все твои постове има.
Килограмите те никой не ги коментира, не измествай въпроса.

# 278
Единственото, което ще кажа, без да цитирам отново, вече веднъж го направих е, че веднъж казваш едно, другия път  - коренно различно.
И отново ще помоля да използваш опцията "редактирай", а не да пишеш няколко поста един след друг.
Чааааак сега разбирам защо ме бъзикаш на "редактирам"! Simple Smile
Хехе. Извинявай...

НЕ ТРЯБВА ДА ПИША ОТДЕЛНИ ПОСТИНГИ, а да сливам поредните в общ, това имаш предвид, нали тъй?

И ЩО?????? Сефте таквоз чудо... Все форуми съм виждала, ама такива претенции пък - за пръв път! (наистина, аз точно затуй и не загрях още одеве за какъв бутон ми говориш)

Уважаема ЗлаВещица. Смятам, че има достатъчно виртуално пространство както за потребители с подписи с визуална информация колкото първия етаж на Британската художествена галерия по изкуствата, така и за поредни, а не слети (и смислово разграничени) изказвания от един и същ потребител. Ако тук в бг-мамма си имате друг ЕТИЧЕН ПРОТОКОЛ по този специално въпрос, то аз за сефте чувам за такъв и ми е супер чудно на какво се базира... Вземам предвид отправената два пъти отправена забележка, но до по-нататъчно изясняване тя си остава без резонна обосновка, затова няма да я спазя (ако ти се занимава, като модератор можеш да коригираш, но до час по темата ще има още 5 страници, та, мисля, е безсмислено).

# 279
Как така защо сме наскачали?!
Защото това дето го пишеш е.....Подигравка на всички,дето са стриктни и се борят да спазват всичко точно и стриктно.....Ти си свалила килограми,Хубаво! Но това не е Дюкан,което правиш.....Това е някаква твоя вариация.

П.П. Според мен си в някакво "особено" настроение щом се заяждаш и с модератора.....

# 280
Гардения (смислово отделен постинг),

има мои постинги, защото отговарям на теб, на НМастър, на ЗлаВещица и отделно пиша други неща. Няма да се занимавам с кръжок ръкоделие и кройка и да "мацам" отделните никове в розово или червено, както тук е негласно прието... на кой му пука, че съм пуснала 5 постинга, разделени с по два други?? Сериозно ли ще седне някой за туй да се тръшка... Simple Smile

В крайна сметка, за последно писах тук преди един месец, за предпоследно - преди два някъде... Много важно, че съм напълнила половин страница изцяло сама! Тук имате теми, надхвърлящи ДЕСЕТКИ ЗА ДЕН. Тва бой за хостинг ли е, на някой ще му се изтъркат очите от моя аватар ли, какво ли... В момента, в който спра да водя дискусия на три фронта, ще минат още десетина човека с по едно изречение и ще ги заринат. Който видял - видял... след още 2 страници даже няма и да си спомнят за кви глупости тук се припираме.

Схващам защо си мислиш, че си противореча. Не знам как още по-иначе да го обясня - пак ще пробвам:
1 - Диетата дава най-добър резултат само при най-стриктно спазване.
2 - Забранените неща са забранени и точка, НО ако някой посегне... ще си развали цялата работа само и единствено ако често-често го прави, т.к. (прочети горната точка дословно).
3 - Примерите, които давам, с бульони и мъфини, не са примери за често или количествено прегрешаване, затова са в категорията на допустимите неща.

Сега по-ясно ли е вече?

# 281
Как така защо сме наскачали?!
Защото това дето го пишеш е.....Подигравка на всички,дето са стриктни и се борят да спазват всичко точно и стриктно.....Ти си свалила килограми,Хубаво! Но това не е Дюкан,което правиш.....Това е някаква твоя вариация.

П.П. Според мен си в някакво "особено" настроение щом се заяждаш и с модератора.....
И ти не си ме разбрал(а), НМастър.

Иронизирам и то на няколко пъти, не само веднъж, не тия, стриктните (т.к. аз съм от тях), а другите, които непрекъснато циврят за може ли това - може ли онова...
Понеже ще ти е скучно пак да препрочиташ стари постинги, приеми го на доверие, че не си схванал(а) точно смисъла на думите ми.

А с модератор не се заяждам, още по-малко пък - от особено настроение, т.к. в моето настроение точно в момента по-скоро бих я напрегръщала... Simple Smile Ама наистина са ми странни ваште порядки на писане - наблюдавам някакви ваши си "протоколи", но... без ни грам гузна съвест, не са ми присъщи и пристъпването им не е умишлено, за подигравка на някого. Просто от неразбиране защо обезателно ТРЯБВА и аз да ги спазвам? Simple Smile

# 282
Хайде стига с глупостите - аз не знам направо как новаците могат насмогна на толкова много оборотна информация, то човек ако не седи нон-стоп пред компютъра само новите постове да чете, забрави...

Отивам да свърша няколко особено приятни работи сега, пък на тръгване ще кажа това...

ДИЕТА, СЕКС И СПОРТ МУ Е МАЙКАТА НА ОТСЛАБВАНЕТО (ама без първото, уви, по-трудно става) Wink

# 283
  • София
 rotfImao rotfImao rotfImao smile3544 Hands Clap Popcorn

Обичам си я тая темичка и те тава е Whistling Mr. Green
Да ви споделя при мен как върви Blush. Та аз съм от 6 месеца в 4-та. Имам 5 кг от горе, които искам да махна до лятотоMr. Green За новичките- хич не се шашкайте, дрехите от миналото лято ми стават, просто съм по - заоблена Crazy Някак си по се харесвам по - слаба. Все още не мисля да минавам на Дюкан отново(пазя си го за специален случай Mr. Green).
И за тези, които прегрешават да ви кажа - шоколадите няма да избягат, а и всички така бленувани неща всъщност не са нищо особено Stop.
Гушки на всички, ще се опитам в събота да дойда в Дивака Hug
Абракадабра - детенцето ти е невероятно сладко и готино Hug
П. П. И защо никой не влиза примерно в Плодуването и не почва да им обяснява,че от 2 яйца нищо им няма след 20 дена на плод? Защото там пишат само мотивирани хора да спазват режим, мисля че има над какво да се замислим...

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 23:10 от happysmile

# 284
Момиче, ти вече мина всички граници.
И да ooooh!, изтъркаха ми се очите от аватара ти.

Общи условия

Активация на акаунт