колело с помощни колелца, каква марка?

• 8 711
  • 76
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Никак не съм ангажирана лично с нищо.
Мъжът ми и детето ми имат драг,също и кумът и неговото дете, плюс още 3-4 наши приятелчета...и понеже питаш за детски, да препоръчвам това, което имаме и след 10 месечна употреба, виждам, че си е заслужавала покупката със сигурност и от което и другите ни познати са доволни също.
Аз също няколко дни преди да го купим сондирах мнения на ползващи детски велосипеди и заключих, че наистина тези 2 марки си заслужават, а другите са...повече от компромис...

Ислед като твърдиш, че никъде не виждаш факти  и "И друго нещо не разбрах, не са ли всички колела с китайски и тайландски части, сглобени в бг? Тези Драг да не би да са произведени в Япония или Германия? " и това...за мен е ястно, че всъщност нищо не си била прочелаот онзи линк, така че...имало е причина да постна това, което съм написала....

А ако беше разровила из нета и за другите марки, за които питаш, за по-пордробно инфо, със сигруност и за тях щеше вече да знаеш, какви са им частите и какви са им отзивите от ползващите ги....но някак ми се струва, че чакаш на тази тема само...

И още нещо - не купуваш самолет, не струва милиони, това е просто едно колело, което ще се кара не особено дълго време на всичко отгоре, не е кой знае каква наука....щом 1000 човека са писали тук че са доволни от Драг и Дино сигурно има защо, до сега можеше детето ти 100 пъти вече да има колело...

# 31
Ето, пак се изказваш неподготвена. Да си прочела някъде нещо, с което рекламирам? Или може би ме обърка с постинга под твоя?Където искам реклама си плащам и се рекламирам, но това не е твоя работа. Не насилвам никой да купува от мойте колела. Но държа, когато се изнася информация тя да е вярна! Ти наистина не искаш да купуваш колело, а само да си убиваш времето тук. Или просто трупаш точки за ранг. Просто те моля, не изнасяй невярна информация, защото може да има последствия за което.

bifana, Angel_Dust, това което и двете направихте е да разваляте темата със абсурдните си изисквания към участниците! Извинявайте, но вие сте тези, които няма да купувате колела.Държите се като някакви пъдари, каквито никой не ви е поставил. Царят дава, пъдарят не дава.

Angel_Dust, на няколко места съм споменала, че аз съм се спряла на английско колело Raleigh, което още не е доставено в Спорт Депо в Бургас. Аз съм клиент на магазина от много време и им се доверявам, на избора на марки. Написала съм, че искам да използвам времето, за да проуча и останалата част от пазара и че се надявам да пишат майки, които са ползвали различни марки. Включително избраното от мен. Все пак колелото не е капарирано и мога да си променя намерението. Ти написа за Драг - добре, благодаря!!! Но колкото пъти попитам за отзиви и за другите марки, ти пак пишеш за Драг.  Едва ли не, защо още не съм го купила, че и сметка ми държиш как чета сайта им, та и всички останали сайтове. ooooh! По полека!  Какъв е проблема да остане темата отворена и да споделят майките и за другите марки... Просто за Драг разбрахме вече  Grinning Темата е нова, не е много четена, със сигурност ще се окаже по-нататък, че други майки ще са доволни и от други колела. А темата ще остане и след като аз си избера колело, не бързай да я закриваш, като ме препираш. Simple Smile И не е хубаво, когато човек иска да си разшири опциите, да се чуват неаргументирани мнения, като Драг и точка. Защо питаш за още? Thinking

bifana, не знам как да ти го обясня вече. Не можеш да имаш претенции към майките да изнасят вярна информация за твоите стоки и да заплашваш с последствия. Няма изискване всички да са информирани 100%. Всеки допринася каквото може и има право на своите въпроси, съмнения, грешки. Това е свободен разговор. Достатъчно е, че сън не спиш, за да коригираш тези грешки. Друго не искай. И след като изясни недоразумението, няма какво да оспамваш още темата. Относно рекламата и двете знаем, че всичко е реклама. Не е задължително да напишеш Купете Дино, за да се каже, че рекламираш. Бих те разбрала, да се вмъкваш "незабележимо" и да си помагаш, както всички собственици на бизнес, но чак пък да се караш на хората  Money  
ЕТО ЦИТАТ ОТ УСЛОВИЯТА НА ФОРУМА:
Не се допускат теми и мнения, съдържащи нерегламентирана реклама на български фирми - посредници.
Изрично е забранено развиването на търговска и посредническа дейност във форума!

Няма да се ровя за повече информация, но някъде беше казано, че мненията трябва да бъдат от личен опит, а не от търговци и че това е нерегламентирана реклама.  Когато един търговец пише за стоките си това винаги е реклама.
Не ме бърка, че го правиш, но го прави дискретно и не смей да се караш и заплашваш хората!

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 18:15 от mom

# 32
  • София
След всичко, което си изписала, стигам до извода, че наистина на четеш публикациите на другите. Нямам какво друго да кажа. Лекувай се.

# 33
Много горещо тук  Crazy
Може ли да се изкажа и аз  Mr. Green
Дъщеря ми кара втори велосипед на Дино с различен цолаж.
Защо ли  newsm78 - защото съм доволна  Wink
Считам за предимство, че изкупуват старите колела и приспадат сума за ново  Peace
mom, питате за колело, като подчертавате че е сте с  определен бюджет.
Защо тогава реагирате по този начин  newsm78
Доколкото разбирам сте харесали нещо, което се очаква....а детето  newsm78 на какво мнение е?
Препоръчвам ви да избирате с него, ако ще и в близкия парк - не вярвам някой да откаже да пробвате колело от различни марки.
Нали на това държите - да има повече мнения за различни марки.
Мога да Ви препоръчам Скот, но надвишава определената сума.
Успех в избора  Wink

# 34

Angel_Dust,  понеже нямам възможност и намерение да звъня на десетки производители, за да слушам реклами, съм в този форум. Още от началото ми препоръча Драг, а след долния пост даже ми изглеждаш твърде ангажирана с тази марка. И аз имам любими марки, но не се паля толкова.
Въпросът ми беше дали препоръката идва от познаването на пазара или просто само това колело си ползвала ти и другите, които препоръчват, дали са правили все пак някакви сравнения и с другите марки, които изобщо не са малко. Понеже аз открих доста в Бургас, а представям си в София колко са.  Възможно е и за други марки да се кажат добри думи.  Ако някоя друга мама сподели за друга марка, така се събира информация. Просто освен Драг никой нищо не препоръча, а някой отхвърли всичко друго. Затова попитах защо? Подобна категоричност изисква някаква аргументация. Ако човек може да направи избор между 10 неща, защо да прави само между 2? В сайта погледнах каквото ме интересуваше, чак да го копираш тук...

Аз искам пък да ти кажа,че и аз също горещо препоръчвам Драг на всеки ,който ме попита Предишното ни колело го купихме от Хиполенд и мога да ти кажа,че още на първият ден започнаха да му падат частите по пътя,а за помощните колела да не говорим Наложи се да ги махнем,защото бяха толкова криви,че детето падаше постоянно виждала съм и десетки други марки детски колелета и всичките имаха същите проблеми като нашия Единствено тези които караха Драг наистина бяха доволни Та когато сменяхме колелото направо в магазина им отидох Дори не съм разглеждала други марки Има ги и тези колелета,които са по 300 лв и наистина сигурно са хубави,но за тази цена според мен няма да намериш по-добро
Считам,че Angel_Dust не е искала да те набута с нещо за което не е сигурна,а просто да ти помогне да направиш правилен избор Не е редно от твоя страна да я нападаш за това В крайна сметка можеш и да прескочиш мнението и съвсем спокойно
И искам да се поправя за това ,че в предишният ми пост писах ,че цените им са 120-150 лв Всъщност като проверих сега нистина са се дигнали цените от преди 2-3 години

# 35
Спокойно бе, хора, не съм против Драг, спокойно. Не съм нито за, нито против Драг, нито Дино, не бях чувала нито едно от споменатите. И не съм влизала в никакъв спор относно никое колело, което се вижда ясно. Относно материалите просто попитах дали има правени с други части освен в далечния изток. И не е толкова нелогичен въпроса ми, за евтини детски колела! Оказва се, че Драг ползват и от Тайван. Дали ги слагат в най-скъпите модели или в най-евтините, детските? А Дино били италиански, дали Италианците не са си внесли части? Само питам! Това е пазарът днес, това не обижда никой и не пречи някои неща да са все пак качествени. Не знам ако наистина бях против споменатите марки, какво щях да прочета за себе си. Тези английските, които аз съм харесала, вероятно и те са такива, понеже са доста по-евтини, около 120 лв. са.
Ако разбирах от колела, нямаше да пусна тема. Но да давам отчет защо питам за материалите, защо не избирам на секундата Драг, защо не водя тел. разговори с производители, колко свободно време имам, защо пускам темата, защо искам някой да се обоснове... Нямат край изискванията на някои хора. Никога не бих си позволила да държа сметка на някой във форум, нито да му искам отчет. А точно от тези неща се "затопли" темата. Да го нарека "болен", както вносителката, трябва да съм с много скапана ценностна система.
Щом като държите да купуваме всички само две марки, приключваме темата и ако някой пак пита, ще му казваме като мантра. Драг и Дино! Драг и Дино!Драг и Дино!
А аз все пак ще взема Ралей  Peace

# 36
  • София
Ние купихме на големият ми син такова - http://www.bike.passati.com/ninja16.html
Нямам идея как са като качество, детето си го избра, за мен беше предимство, че имат 2 години гаранция и е българско /или поне сглобено тук/.

# 37
Благодаря, ето че се появиха и други марки!   bouquet
Ако вече сте го ползвали поне малко, би ли написала отзиви? Примерно дали е тежко, дали скърца и каквото още ти е направило впечатление. Колелото изглежда много добре, за този клас, има и развита дистрибуторска мрежа. Производителите на изходните части се припокриват донякъде с тези на Драг, доколкото ги запомних. 

# 38
  • София
Ползвано е наистина съвсем малко и нямам кой знае какви отзиви. Сина ми още не се е научил да го кара.  Laughing Не скърца и изглежда много стабилно и здраво. Нашето е зелено и цвета е уникален просто.
Иначе е 16`, сина ми е около метър и едва достига педалите, ако беше 5 см по-дълъг щеше да му е идеално.
За тежестта - сега го премерих точно 8,800кг. като сме демонтирали ръчната спирачка и двата калника, с тях ще е съвсем малко по-тежко, защото калниците са от много лека пластмаса.

# 39
Ще ти кажа само какво ми хрумна. По надолу в тази тема една майка пишеше за едно колело, без да цитира марка, а само цена - 130 лв. Дали може да става въпрос за същото? Отзивите не бяха добри, ще потърся цитата... Ето го, но не знам от кой град е майката, за да видим за коя Била става дума...

AЗ се включвам тогава с малко инфо от тук от там...От била или до била не разбрах колело за малчуган 4 г на цена 130 лв .Колкото пъти излязат нещо му се откача....велосипеда е неизползваем.Купуван е тази пролет.

# 40
  • София
Да ти кажа чак не ми се вярва да е това колелеце... Иди го виж на живо, но на практика на него няма какво да му се разкачи /особено след като ние по наше усмотрение махнахме калниците за да не ги счупи докато се учи, а ръчната спирачка изобщо не може да я достигне с пръстите, затова и нея откачихме/.  newsm78
Плюс това си има гаранция и ако нещо се наложи аз ще се възползвам, издадоха ми и касова бележка и засега всичко изглежда наред.
Общо взето от всичко, което гледахме в този ценови диапазон това изглеждаше най-стабилно. Тези, които ти си харесала в Спорт Депо не сме ги гледали, изобщо в цялото обикаляне не се сетихме че и там има колела.  Grinning

# 41
Прочетох темата. Скъпа госпожо автор, само бих искала да споделя мнението си с вас, че вие нямате развити комуникативни умения - а именно: не можете да четете.

Без да правя драми и да бюджетирам 140 лв за колело (което е абсурдно), нито пък да имам претенции къде са произведени частите (вие нямате абсолютно никаква представа от пазар и производство не само на колела, мисля), купих колелото от мантрата в темата DRAG и съм изключително доволна.

# 42
Благодаря ви за мнението!!!
Всичко добро, но това не е моят филм. От тук нататък ще коментирам постовете засягащи единствено качествата на колелата. А останалото оставям на вашата съвест. Слава Богу нямам никакви комплекси нито по отношение на четенето, нито по отношение на възпитанието. Щом като вашата съвест ви позволява да коментирате съфорумците си и ви е приятно да ги обиждате,  добре, оставям ви на съвестта ви. Лично аз съм тук, за да коментирам темата. И аргументите към нея.
Ако аз трябва да споделя мнението си с вас, то е че ценни за тази тема са единствено постовете, в които майки коментират качествата на колелата на децата си или дават мнение пак относно колелата. Всяка както го чувства и разбира. Аз лично нямам претенции доколко обективни или субективни са майките и дали познават пазара. Всеки има право на свое мнение, без да бъде тормозен за което, ако има аргументи, нека се превеждат. А истината човек си я търси между редовете. Същото право давам и на себе си, останалото е цензура. Между другото познавам пазара за дрехи, пазарът на колела е непознат за мен.

# 43
За ръст 112 см - колко цола да са гумите?

# 44
За ръст 112 см - колко цола да са гумите?
Според мен 16  Grinning

12" - 3 до 4 годишни
16" - 5 до 8 годишни
20" - 8 до 11 годишни
24" - 11 до 13 годишни
26" - над 13
Това са само приблизителни цифри.
 Реалният размер зависи най-вече от индивидуалния ръст.

Общи условия

Активация на акаунт