Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 99

• 86 867
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
  • София
ivalex, много е хубаво Барбито!
kali, много идейна и оригинална торта. На мен малко ми напомня на нещо в руски стил  Blush
Valeria, поздравелния за хубавите мъфини! Остава и да почерпиш.  Laughing

Междо другото и двете ми вити торти и малиновата и същата, но с боровинки много се харесаха. Леки и приятни. Ще ги преборя аз витите торти, но следващия път ще си правя аз блатовете и мисля, че няма да имам проблеми. Wink

# 241
  • София
Здравейте!
Валерия-много красиви мъфини-страшна си.
Бубе -мерси за отговора.Няма нищо, то нали все има някой да пита нещо.Сметаната да я намалявам ли от 300мл.,които си писала.И това количество стига ли за една вита торта от 3 блата или?
Кали-много различна и оригинална торта.
Ивалекс-барбито е много хубаво и според мене не му трябва лъскаво.Ти си писала до Димитрана-тя има блог,но тя не пише тука.Тука пише Димитрина 73.

# 242
  • Чехия
Благодаря ви, но вие сте направо вълшебници.   bouquet

Оле за Димитринчето... извинявам се, тогава.. ето това четох http://dimitranas.blogspot.com/2009/03/sweet-sprig-cake-step-by-step.html  Embarassed

Още питане, тази ММ е с желатин може ли да се прибира във фризер .. скоро няма да имам повод за нова торта и трябва да хвърля иначе.

# 243
аз не твърдя че ги разбирам много сметаните, то от Билла пазарувам и там има Хопла и Май дей по 1литър, пък неподсладената сладкарска коя е, че аз виждам една за готвене, която е  гъста и другата  сладкарска подсладена  Thinking

Подсладена или не все става Ганаш . При нас няма подсладена ,само "готварска" - както вие ѝ казвате в Бг  Grinning.

# 244
Момичета,дайте ми моля ви съвет,как да получа оранжев и лилав цвят на тестото? Взех си боите на Швартау,зелено,жълто,синьо и червено.
Благодаря ви предварително  bouquet

# 245
Момичета,дайте ми моля ви съвет,как да получа оранжев и лилав цвят на тестото? Взех си боите на Швартау,зелено,жълто,синьо и червено.
Благодаря ви предварително  bouquet
жълто + червено = оранжево
синьо + червено = лилаво ( с повече синьо става виолетово )

# 246
И аз да попитам за постигане на сив и черен цвят?

# 247
  • Пловдив

Черен- всички налични цветове в равни количества.... по-точно червено, синьо и зелено.
Ако постигнеш добро черно с добавяне на бяло става сиво.

Ето за пореден път таблицата и поста за смесване на цветовете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356866.msg9559718#msg9559718

# 248
Ето и една тортичка и от мен

# 249

Черен- всички налични цветове в равни количества.... по-точно червено, синьо и зелено.

Ето за пореден път таблицата и поста за смесване на цветовете: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=356866.msg9559718#msg9559718

Благодаря   bouquetВсеки път се ровя и не успявам да я намеря-сега ще си я копирам

# 250
  • Пловдив

Благодаря   bouquetВсеки път се ровя и не успявам да я намеря-сега ще си я копирам

След промените във форума, линка от библиотеката препраща на друго място  Sad

# 251
От няколко дни надничам тук  Laughing.
Страхотни красоти творите, браво  Peace
Едва ли има такъв аматьор тук като мен, въпреки това ще покажа тортата си.
Не се смейте много, недодялана е.
Аз се радвам, че се получи все пак, защото за първи път правя торта с рула, за първи път разбих течна сметана и за първи път направих марципан, и работих с него.
Учудих се, че направата и не ми отне никакво време, може би защото много бързах.

# 252
  • София
Момичета, здравейте Simple Smile

Дали бихте могли да ми кажете как да постигна такава "рошава" глазура:

Има ли нещо специфично около нея?

Също ме интересува ако искам да направя торта, която е по-височка от обикновено (но на 1 етаж, като снимката в дясно):

трябва ли да сложа по-дебели и по-малко на брой блатове, за да не се ..хм.. разтече и разкриви от тежестта си. Изобщо как се процедира в такъв случай? Иска ми се за първия р.д. на сина ни да направя торта по семейно-домашната рецепта, която най-общо казано е торта с крем ванилия, но се притеснявам, че това е доста течен крем все пак и не знам как би се държал ако просто наредя двойно повече блатове, за да стане тортата висока... Или пък бих могла може би да направя блатовете с по-малък диаметър просто - така ще се създаде илюзия за височина? Thinking

Последен въпрос - сладкарски бои продават ли се в Пикадили или големите супермаркети?

Благодаря ви Hug Hug

# 253
  • София
Много красиви торти и мъфини сте показали, браво!!!

Аз се вдъхнових да правя морковена торта. Блатовете многони харесаха, но определено сбърках с кремовете: .... пфу, изтри ми се поста, ще го напиша после, като кача снимките. Сега само да помоля Ван444ето за прпорциите на крема стъс зквасена сметана, сладкарса и банани.
И Петя за малиновия крем, моля!

# 254
Аз май не разбрах с какво да постигна гланц върху ММ  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт