Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 13

• 101 647
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Не мисля да говоря за това! Но биологичния баща на Алек , когато беше на 4 години, ми " сервира", че е болен от остра нелифно бластна левкимия... Мисля , че ако имаш, онкозаболявания в фамилията / а кой няма/ трябва да си внимателна. Дори, ако нямаш... за неизяснени добре диагнози като аутизма.

# 181
Здравейте! В момента чета за прилаганите диети за лечение на аутизма. Тъй като със сигурност имате повече опит от мен, бих искала да попитам защо се приема, че продуктите, с които е свикнал да се храни са като наркотик за него, въпреки, че организмът му не може да ги преработва адекватно?

# 182
Съжалявам, аз не мога да ти отговоря на въпроса. Алек, приема някой продукти като наркотик, например шоколод Своге чист, но никой не е доказал, че нещо му вреди. РАЗБИРА се , шоколада на всяко дете вреди, и имах и приятелка още в ученическите години, която до такава степен беше пристрастена ,че просто изяждаше 1 кутия шоколадови бонбони на ден! Просто всички / не всички са пристрастени към някой продукти/. Дори на /не обичам тази дума/ на нормални деца  много неща не им действат добре!

# 183
Момичета,извинявам се за нахлуването в темата ви,но искам да ви предложа един филм.Мен лично ме впечатли главния герой,който е с диагноза "синдром на Аспергер, форма на високо функциониращ аутизъм, което усложнява социализацията" (копирах от описанието на филма).Признавам,че съм прочела само последните две теми и не зная,дали е споменаван въпросният филм.Надявам се да ви хареса.
Може да се изтегли ТУК

На всички мами желая много сили и търпение,а на дечицата една голяма виртуална  Hug

# 184
irra k  - не всички продукти - става въпрос за протеините - по специално казеина и  глутена.
Много ненаучно обяснено - като влезе молекулата на млякото примерно в детето, стомаха му не произвежда ензим който да я разгради, а тя отива направо в кръвта , от там в мозъка и мозъка под нейно влияние започва да произвежда вещества подобни на ендоррфините. резултата е че детето става като дрогирано -  заради потоянното си опиянение мозъка не работи както трябва, а ако му спрещ доставката на протеина/т.е. наркотика/ детето изпада в криза.

Това не е алергия към белтъка на кравято мляко, нито лактозна непоносимост, а трети вид проблем - когато поглъщането на протеина не дава реакция, а действа като наркотик.

Диетите не лекуват аутизъм, защото аутизма НЕ Е ЗАБОЛЯВАНЕ. Но въвеждането на диетата при много деца води до значително подобряване ефекта от терапиите. При други ефект няма.
ако искаш да видиш има или не ефект трябва да се спазва много строго години наред. При някои деца това не е само казеина и глутена, при някои е само казеина, при други само глутена, при трети може дори да не е протеин.

Едната от теориите за ваксините е точно че аутизма идва от вкарването на чужд протеин в детето. /а не на тежки метали/

как е никой не знае. Моето дете беше много дълго време на пълна диета, от 1 година насам давам глутен и не виждам промяна. Казеин не давам, при опити дори и от минимални количества има остра реакция в поведението и предпочитам да не си правя експерименти.

Снежа63 не я обичаш думата а често я пишеш.. Мен ме дразни определено - сина ми не е ненормален за да го сравнявам с нормалните... Има деца с аутистични черти, а останалите са неуротипични.  Или ползвай  "в норма". Саммите сутисти предпочитат да говорят за останалите хора като за НТ - неуротипични. А те просто не са типични  Mr. Green

# 185
Шефче, ще ти пиша тук. Аз съм доволна от Баховите есенции. Действието им е бавно при нашите деца, но го има. Аз лично забелязах разлика на 2-3 ден, при сина ми до час- два. Т.е както за всяко нещо и тук действието им при аутистичните деца е по бавно във времето. Имам книжката за прилагането на есенции върху децата, но не се наемам да ти препоръчам кои от капките биха били подходящи. По добре се консултирай с д-р Господинов, при него за около час разговор за детето и след това шишенце с комбинация от капки струваше 30лв, това е телефона му 0887 531 933. А след това ако си доволна и ви свършат капките ще направим пак, имам пълния комплект с концентрати.
Пробвай, безвредно е и действа. Самият Бах се е излекувал по този начин, след като колегите му медици са го били отписали от света на живите.

Снежи, аз исках да те питам, както и майчето с голямото момиченце, писала в предната тема.
Пробвали ли сте да учите децата да пишат? Има няколко методики, направени все за различните ни деца. Чела съм и виждала на клипове толкова невербални, но пишещи деца. Това мисля е добър вариант за комуникация с познати и приятели.

# 186
Деси , едно голямо благодаря за поста ти   bouquet
Обеснила си го просто перфектно , би ли се опитала да го кажеш същото и пред мъжа ми Simple Smile,може пък ти да имаш  голям успех пред господина Grinning Шегувам се разбира се/но ако можеше да стане ,би било страхотно/.И при Дани е така ,към глутена няма каточели такава реакция,но от казеина "побеснява" направо,за това аз също гледам да не давам мляко и  сирене ,интересно че след консумация на кашкавал не е така превъзбуден както след консумация на сирене Thinking
Снежи , благодаря много за изпратените материали   bouquet , но още ни е рано за тях
Танче , беше пуснала един линк с книжка от поредицата "Ръка за ръка " на Просвета- ръководство за учителя,но се оказа че по нашите книжарници я няма в наличност и се доставя само по заявка и то е нужно по-голямо количество ,не можело по 1 бройка   ooooh!  В Сф по същия начин ли стоят нещата?
Шефче , и мен ме заинтригува това за цветолечението, но пак си мисля ,че влагаме прекалено много надежди в нещо което е индивидуално и  ако на някой дечица е повлияло,не трябва да се настройваме прекалено оптимистично ,че и при нашите ще даде същия ефект,защото после разочарованието е голямо,въпреки че аз съм много обнадеждена към всяко ново нещо което чуя и постоянно търпя упреци от мъжа ми ,че Дани не бил опитно зайче  Sad,както в междупрочем се получи и с Ескомо кидс,вместо да намалява хиперактивноста му както и пише на кутията , след приема на сиропа ставаше още по превъзбуден,а като се сетя аз какви надежди възлагах на този сироп.......
Желая на всички ви спорен ден и много усмивки  Simple Smile Simple Smile Simple Smile!!!

# 187
Рaraplanercheto , извини ме ако нахалствам ,но може ли да те помоля да разкажеш малко по-подробно за твоето момченце,казваш ,че е имало положителен ефект в/у него след започване на цветолечението.Моля те разкажи в каква насока,какъв е бил преди и след него ,как се е повлияло всичко в/у поведението му ?
Предварително ти благодаря за отговора   bouquet

# 188
Деси, аз не съм искала да кажа, че нашите деца ненормални, опазил бог, а по-особени и то твърде по особени и другите деца правят това, но по често или поне не се пристрастравят така. Пък знам ли дали са в норма, засега според нашите възприятия са извън, а може ние да сме извън, според тяхните. По-добре е ако не сравнявам моето дете с другите, но то ми идва спонтанно, но в него има и доста хубави неща, който са слабо застъпени за децата в норма. Но нали сме устроени да виждаме само отклоненията, а и те да ни дразнят, поне мен.  Дали съм учела Алек да пише? Да, но не мога да кажа, че му се отдава лесно или че има голямо желание. Учела съм го и на лист и на дъските на които се рисува. Определено не е художник! Не обичаше и да му се четат приказки или да гледа детски филмчета. Определено предпочита музикалните програми и гледаше Reality TV, но сега пускам National geographic/ не, че не превключва каналите/. Компютъра, не го желае за сега и се дразни когато сядам на него/в петък през ноща беше срезал захранващия кабел на модема/за късмет от нисковолтовата страна/, абе щуротии,който правят всички деца. Е, ядосвам се, говоря...Имаше един период от време, когато беше почнал да души всички неща, като малък само наблюдаваше, кога му се е появило усещането, че нещата имат мирис...и ..., но след това престана. Обаче да постави нещо в устата си да го пробва на вкус, никога, затова ми беше много трудно да намеря нещо друго за ядене, когато се откажеше от нещо защото са му сменили вкуса. Той просто не искаше да си отвори устата. За терапията на Бах, засега се чудя? Алек, засега мирише само цветя, но започна да кашля и аз имам чуството, че ще развие алергия. Не знам дали всички деца от спектъра са чуствителни към миризмите? Ако има някоя друга майка да сподели?

# 189
Да не би да съм ви подвела. Баховите есенции не лекуват аутизъм! Но помагат, поне според мен, в книгата за децата, има дадени такива за аутизъм и хиперактивност.
Поли79, моето момиченце е с аутизъм. Тя е на 6г и е от тежките случаи, това което с моето дете постигам с много усилия, изобретателност и време, част от децата от спектъра постигат много по лесно.  Дадох пример с батко й, защото при него всяко нещо приложено и на двамата дава по бързи резултати, за разлика от аутистичното ми дете.
У дома престанахме да се шегуваме, че сме опитни зайчета. Правихме го първите две години. Винаги прилагам на себе си и на съпруга си, това което смятам да приложа на децата. Моя мъж е перфектен за това, притежаваше един куп болести, освен това заема отговорен пост, който е свързан и със стрес. От експериментите ни се чувства повече от прекрасно:)
Когато започнахме баховите есенции, се подобри търпимостта и приемането на нови неща, места, маршрути. Изчакването се увеличи, да не иска всичко веднага на момента. Това са малки неща, но за мен са големи стъпки.
Снежи, аз съм мека мария, но за образованието съм безкомпромисна. Не смятам, че дъщеря ми ще учи в масово училище, но твърдо съм решена да може да чете и пише. Всеки у дома си има задължения, това са са техните ( на децата ни).

# 190
 paraplanercheto, Мисля, че си напълно права! Аз също, ще трябва да се занимая сериозно с въпроса! И започвам да работя по въпроса! Наистина не може така! след като много неща наблюдава и прави, не мога да го оставя неграмотен.

# 191
 Paraplanercheto, много ти благодаря.Ще се обадя на д-р Господинов до няколко дни.Ще пиша после тук как е минало.

Поли 79,аз не очаквам много  и няма как да се разочаровам след това. Пробвала сьм доста неща и знам ,че почти нищо няма ефект.Но сьм дльжна да опитам,защото иначе ще ме гризе сьвестта,че не сьм пробвала и това.Иначе всяко дете е различно и може да се случи така,че точно при мойто да подейства.Няма как да знам ,ако не си купя и не му давам.

# 192
Поли79, опитай да намериш книжките в интернет книжарниците. Те доставят единични бройки и го правят за цялата страна. Аз също имам от тези книжки, обаче май надцених Криси и взех за 3-4 години. Тия дни мислих по съвета на Таня и ще взема да купя за 2-3 години. Ето някои имена на интернет книжарници: Хеликон, Мобилис, Пингвините, търси ги на латиница в Гугъл или просто пусни търсене с кодова дума книжарница онлайн.

# 193
  • София
Darkviolet, аз се запознах с тези книжки, когато Дара беше на 4 години и започна втора група в ДГ. И аз взех първо за 1 година по-малки (3-4 годишни), но и беше много трудно и тогава взех за 2-3 годишни. Взех тетрадките и книгата - ето ги. Беше ми доста притеснено, че трябва да я върна 2 години назад, но какво да се прави. А тетрадките са много хубави, цветни с лепенки, но специално подбрани за обучение. И аз много стрикно гледах да минем през всичко, за около 2-3 месеца ги минахме и после продължихме с 3-4 годишните. А иначе книжките са много подробни и например за 4-5 годишните покриват доста материал, т.е вече може да приемем, че детето в нещо ще е по-напред в друго по-назад и да изчакваме. Но за 2-3 годишните бях много амбицирана. Сигурна съм, че това е материал, които децата трябва да овладеят, за да започне "машината мозък да се включи на земни обороти"

Поли79, на сайта на Просвета прочетох, че работят с Пингвините. Ето това е адреса им в Разград, можеш да ги поръчаш на тях. Ако се правят, че не знаят какво е това се обади в издателството, понякога хората ги мързи да направят едно движение...
Разград 7200
бул. "България" 5
тел. (084) 660 205
razgrad@pe-bg.com

Катина, ти дали си обърнала внимание, че в една от галериите на Деси има книга "Азбука на мисленето". Това ми се виждат много хубави тестове какво знае детето, пише, че са от 6 до 9 години. Аз в събота правих на Дара 5-6 страници от различни категории и тя се справи доста добре. Видях, че затрудненията й са в писането, но там където трябва да съобразява и да огражда, да брой, да се сеща за звукове, беше много добре. На мен ми подейства успокояващо. Да допълня, че се справя с първата книга, тестовете с 1-2 звезди. Да не помислиш, че със сложните, но пък и те ми се виждат прекалени. Да постигнем 1-2 звезди... Пиша за теб, защото беше проявила интерес към тестовете преди известно време.

Да ви кажа, че от няколко дни детето е в нова градина, на някой от вас съм казвала, къде мисля да я записвам и за сега съм доволна. Сигурна съм, че ще научи доста неща, даже и философия ще имат. Стискайте ни палци и дано това да е последното ни място.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 23:35 от TanyaMG

# 194
Поли,прочети от синдрома на Даун Will тема 10. стр.13 и линка на evita72 на стр. 1 от 21,02. На мен това ми хареса, ще го пробвам. Майчина хипноза  Мисля, че това ще действа на Алек, а и на всички други деца. Вярвате ли в хипнозата?

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 12:00 от Снежа63

Общи условия

Активация на акаунт