СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 112
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Някой наясно ли е какво се случва с децата, които кандидатстват за ДГ, но към момента посещават ОДЗ. Ако детето е прието в нова ДГ, до кога ще трябва да напусне яслата, която посещава? Нали калсирането е за септември? нейното място за яслата от септември ли се запълва и до кога ще можем да я посещаваме.. .май, юни? Или още след 2 седмици ще ни изритат?

Тъпо ще е е от май до септември да увиснем, докато се отвори новата група, а и какво се случва с нашто място, което не е обявено, и би трябвало да се появи за "прием от септември", текущо класиране май няма за ясленчета и първа гр. в момента?

Вече ми стана лошо докато го обясня Sick, но нямаме избор... местим квартала, а не разчитам на преместване.
Ако някой е имал опит с подобен казус   bouquet

п.п. това май ще са "местата" които най лесно ще се скрият  Thinking
никой не знае колко деца, които са вече приети ще кандидатстват на др. място
Пред  мен стои точно същия въпрос. И понеже (да заключа пръсти) в събота ще се класираме за ЦДГто, вчера говорих с директорката. Тя ми обясни, че за записването на детето няма да иска медицинския картон и имунизационния паспорт, (които в момента са в ОДЗто). Аз, обаче, си мисля, че няма да е зле заедно с другите документи за записването, да занеса и една служебна белжка от ОДЗто, че сина ми в момента посещава яслеана група там и там му съхраняват медицинските документи. Така си мисля, че и при проверка на ЦДГто ще можгат да обяснят защо в досието на новозаписаното при тях дете липсват тези документи.
Колкото до момента на освобождаване от ОДЗто - не се притеснявай изобщо! Всички са напълно наясно, че записването сега важи за от септември и не се налага детето ти да напуска ОДЗто веднага.

# 691
  • София
Искам да попитам - ако едно дете е по социални критерии с 10,1 точки и по общ критерий - 5,1, не би трябвало да е по първо желание или греша? Не мога да го открия в другите 2 ясли в квартала. Rolling Eyes

# 692
Хей,момичета,аз съм учила в МЕИ и съм държала четири изпита по висша математика,но това което правите вие е ПЕТАТА и част!
ПРОСТО СЪМ БЯСНА НА ГАДИНИТЕ,КОИТО НИ ДОКАРАХА ДО ТАЗИ ИСТЕРИЯ!Вместо да си гледаме дечицата на спокойствие,сме принудени като зомбита да се взираме час по час в класацията.Направиха ни на маймуни!Халал да им е удоволствието,което явно някои идиоти изпитват,манипулирайки ни с тези безразборни сметки!За всеки има "Видов ден"!
Това не е реална конкуренция за мен и за това спирам да си губя времето с изчисления.Каквото сабя покаже!
Да сме живи и здрави и да си щадим нервите,за да си гледаме дечицата повече време!

# 693
И мен ме занимават същите мисли като катюнгелче и Астарта... как е възможно при положение че децата на опашката, които са преди моето да не са мръднали като бройка и имена, шансът ни за попадане в гранична група да е намалял от 118% вчера вечерта на 63 % днес в 17.01ч? Въобще имам чувството, че до четвъртък в 18ч, когато ще затворят системата ще полудея.. Тези процентни вероятности за прием, според мен повече пречат, отколкото помагат.. за себе си съм убедена, че ако играех "на сляпо" и не знаех какъв процент ни е шанса за прием, поне щях да мога да спя докато излезе прословутото класиране..
Шансът може да се намали без да се правят никакви промени от децата в един даден списък (вашия, примерно). Това ще е възможно, ако по другите списъци (по разни други градини), дето участват и вашите конкуренти, са влезли съвсем други деца - нови, примерно, или такива, които са си разместили желанията. И след такава промяна по тези други списъци, на вашите конкурнти пада шанса за прием по тези кандидатури, което съответно намалява шанса им да влязат по по-предните им желания. Така шанса да отпаднат от вашия списък ще намалее, и естествено с това ще намалее е вашия шанс за класация.

Изобщо, изчисляването на шанса на дадено дете отчита и пряката му и непряката му конкуренция с другите деца.
Например ""Пряк конкурент" - дете от списък, в който участваш и ти.
"Непряк конкурент" - дете пряк конкурент на твой пряк конкурент в някой друг списък, където ти не участваш.

В случая, необяснимото падане на шанса е именно, защото промяната е дошла само от непряка конкуренция.

sisislava, nika,  аз нарочно подчертах, че опашката е с малко деца и съм ги "проучила". Проверила съм всички детски градини в района. Това са все първи желания на децата. От това пък следва, че непряка конкуренция няма. Или по-точно такава беше преди две седмици. Няма как да има по-влошаващи промени в кандидатурите на тези деца, което да доведе до пропадане на процетите.

Преди две седмици 8 деца се бореха за първо желание и сега е същото. Нищо не се е променило.

Непряка конкуренция не би имало, ако всичките ти конкуренти нямат никакви други желания освен ПЪРВО (т.е - твоя списък). Можеш ли да си сигурна в това?... Защото дори едно дете пред теб в списъка да има и Второ желание някъде си, ако по това му желание преди е имало по-висок шанс за класация (спрямо сега, а и спрямо Първото му желания), то теоретично преди е било по-вероятно да напусне списъка ви ако то се класира там и така да сте имали повече шанс спрямо положението  сега.

Не знам за другите, но аз ти прочетох отговора 10 пъти, за да разбера какво точно искаш да кажеш. А от личен опит знам, че ако не можеш да обясниш нещо разбираемо, значи не го разбираш достатъчно добре.

Системата класира децата по желание. Дори на първо желание да имам 2% шанс, а на второ - 100%, системата ще се опита да го класира винаги по първо желание. Непряка конкуренция ще има, ако някое дете пред мен или наравно с мен в списъка има първо желание с повече точки и там попадне в гранична група. Или го избутат от гранична група. Защото тогава мястото му в моя списък не се освобождава.

Няма да споря повече, защото виждам, че просто няма смисъл. Исках да споделя нещо, което забелязах днес. А всеки сам за себе си да си прецени какво вижда.
Аз, пък, смятам, че ако не можеш да обясниш нещо разбираемо, значи, че просто не можеш да обясняваш, не и че не го разбираш. Защото едно е да ВЪЗПРИЕМАШ, друго е да ПРЕДАВАШ информация.
Колкото до моите постове - взимам си бележка, че не са достатъчно разбираеми за теб, защото основната идея да ги пусна беше именно на теб да обясня (а покрай теб и други да прочетат, ако се интересуват) Е, все пак, намериха се други дето ме разбраха.  Но, очевидно още има какво да се жалае по отношение начина ми на изразяване.
Абсолютно добронамерено - щеше ми се просто да ти обърна внимание, че процесът с шансовете наистина е сложен..., а още повече и докато ИСОДГ не обясни конкотетно алгоритъма, няма как да сме напълно сигурни дали в изчисленията им няма грешки.
Тук, а и някъде в следващите ти постове забелязах, че под поредност на желанията разбираш нещо различно от заложеното от ИСОДГ.
Ако искаш да те класират само по Първо желание, просто не правиш повече от една кандидатура.
За ИСОДГ наличието на повече от една кандидатура значи нещо от сорта: "Най-много искам в градина "А", на ако не може там, съгласна съм и на градина "Б". Ако и в градина "Б не става, ще приема и градина "В". Което значи, че като се извъртят класациите за всички градини към дадена дата (примерно 24 април), и ако в градина "А" не се класираш, но се класираш в градина "Б", ще получиш съобщението: "Вие сте класирани по Второ желание." И съвсем възможно е в тоя списък с приети да има деца с различно по поредност желание. И също така некласирани да останат деца пак с различна поредност на желанията. Ако не беше така, то списъците с чакащи щяха да са само от деца с еднакви желанрия по поредност. (Ако бяха приели така масовото желание на родителите в списъците с чакащи да се показва и поредността на желанията, щеше да е много по-нагледно и ясно.)
 Simple Smile

# 694
  • София
Имам следният въпрос-след класирането в събота ако детето не е прието, за следващите класирания ще могат ли да се променят желанията или това , което сме подали в момента е окончателен вариант на подредба на желанията? И примерно ако детето е прието по трето желание, може ли да се изчака следващо класиране или трябва да се запише веднага?

# 695
Искам да попитам - ако едно дете е по социални критерии с 10,1 точки и по общ критерий - 5,1, не би трябвало да е по първо желание или греша? Не мога да го открия в другите 2 ясли в квартала. Rolling Eyes
Ама то не е ограничено да кандидатста само в квартала... Какво точно стои зад 5.1 не може да си сигурна... Може детето да няма регистрация в София, да не работят и двамата му родители... изобщо, комбинации всякави

# 696
  • София
Ама то не е ограничено да кандидатста само в квартала... Какво точно стои зад 5.1 не може да си сигурна... Може детето да няма регистрация в София, да не работят и двамата му родители... изобщо, комбинации всякави

Да, определено може да кандидатства навсякъде, просто се чудех, като има 5 точки разлика за едно и също дете при социални и общи критерии, дали кандидатурата  му е по първо желание. Grinning

# 697
Имам следният въпрос-след класирането в събота ако детето не е прието, за следващите класирания ще могат ли да се променят желанията или това , което сме подали в момента е окончателен вариант на подредба на желанията? И примерно ако детето е прието по трето желание, може ли да се изчака следващо класиране или трябва да се запише веднага?
За срока за записване - редно е да се спази срока. Ако го изтървеш - губиш тази успешна класация. АКо преди да изтече срока ти за записване мине и друга класация, би могло да изчакаш и нея с надежда за класиране по по-предно желание.
Размествания на кандидатурите, като и актуализиране на профилите ще са възможни винаги, когато системата не е заключена. (Заключване са прави само в дните на класациите.)

# 698
  • София
Ето какво ми дава системата на ман, относно шансовете:
"По общи критерии - НИСЪК
група от 2 кандидати със същия брой точки и 2 кандидати чакащи отпред с по-висок брой точки"

Това според мен въобще не е вярно - първо "група от 2 кандидати със същия брой точки " не е правилно, защото другото дете, което има нашите точки, присъства в социалния списък с пълните си точки и със сигурност се класира по социални критерии. Тогава защо ИСОДГ го отчита наравно с моето дете?

второ "и 2 кандидати чакащи отпред с по-висок брой точки" - и това не е така, защото пред нас има едно дете с по-висок брой точки, и оттам нататък има 35 деца с равен брой точки. Т.е. отпред има един кандидат с по-висок брой точки + още 35.

Как пък поне тия от ИСОДГ не написаха как точно системата изчислява шансовете.  #Cussing out

# 699
  • Beyond the Frontiers
Хм, направих си труда и прерових 8 квартала всички детски градини и списъци, вадя децата от списъка на нашата ДГ №1 и се получава, че в граничната група за 11 места се борят 14 деца, т.е шансът 78,57% по мои сметки. А в сайта дават 55% newsm78
Спирам да се мъча, оставям всичко на късмет. Успех на всички  Peace

# 700
За един ден спаднахме  с 6 места надолу и шанса ни намаля с 35%%% #Cussing out

# 701
  • София
Извинявам се, ако е коментирано, но вече нямам възможност да следя подробно темата  Blush

Има деца в социалната опашка с 10+ точки и малко по-надолу пак присъстват в списъка, но на общата опашка с 9,1т  Rolling Eyes Каква е тази работа?

За кандидатстването във филиалите аз още съм много възмутена, че по първо желание за дадена ДГ кандидатстваш само за едната сграда. Нека има някакво разделение за да е лесно на директорките, но цяла точка разлика е много.

Мармотче, аз получих уведомителен мейл

# 702
  • София
Извинявам се, ако е коментирано, но вече нямам възможност да следя подробно темата  Blush

Има деца в социалната опашка с 10+ точки и малко по-надолу пак присъстват в списъка, но на общата опашка с 9,1т  Rolling Eyes Каква е тази работа?

За кандидатстването във филиалите аз още съм много възмутена, че по първо желание за дадена ДГ кандидатстваш само за едната сграда. Нека има някакво разделение за да е лесно на директорките, но цяла точка разлика е много.

Мармотче, аз получих уведомителен мейл
В общата опашка са без точките по социални критерии.

# 703
  • София
Мерси! Не ми беше логично, но явно е така.

# 704
  • София
За един ден спаднахме  с 6 места надолу и шанса ни намаля с 35%%% #Cussing out

А при нас опашката от чакащи не мърда едни и същи деца си седят говоря за първите 30 деца и % всеки ден пада  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт