Болезнена поява на първите зъбки. Възможни решения. Дентокинд

• 65 550
  • 98
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте, искам да попитам може ли профлактично да се дава Дентокинд и каква дозировка синът ми е на 6 месеца и засега освен обилно слюнкоотделяне и малко по неспокоен сън друго не предвещава появата на първото зъбче, ако давам по отрано препарата ще се намали ли болката ?

Това е много разумно. По този начин ще постигнете две важни неща:

1. Ще предотвратите прекомерното спадане на имунитета и ще създадете условия за необходимите ефективни процеси, без да ги подтискате.
2. Ще намалите раздразнението и чувствителността на бебето към болката, свързана с пробиването на зъбчето, без да я подтискате.

Ако давате на бебето Дентокинд по една таблетка 3 пъти дневно, докато избие зъбчето, наистина си спестявате редица главоболия и най-важното - спестявате му възможната първа респираторна инфекция.

Весели пролетни дни за Вас!

# 61
Скъпи майки,

Знаете ли колко сложни са процесите на пробиване на зъбките? От една страна организмът има нужда имунната система да е в по-ниска активност, за да се пробият спокойно собствените тъкани, от друга страна е необходима добра възпалителна реакция около пробиващото зъбче, за да го защити от външни бактерии.

Процесите са противоположни и детският организъм понякога губи баланса.

Дентокинд прави процесите на защита много ефективни и поддържа баланса, без да подтиска. Намалява свръхреакцията на болка от страна на бебето. Дава спокойствие на вас и на бебето - без болка и добре защитено от инфекции. И съвсем безопасно.

Пиша ви, защото това споделиха много майки на една скорошна среща в Холандия, където присъствах. Там Дентокинд се казва Хамодент и всяка майка си го знае и ползва при нужда. Прилаган е повече от 2 милиона пъти през последните няколко години , без да са регистрирани нежелани реакции. Това наистина ме впечатли и ме накара да го споделя

# 62
Здравейте, искам да споделя и аз опита си с Дентокинд.Първото зъбче на моят син изби в деня на годинката и от там се почнаха нашите проблеми.Всички зъбчета избиваха с температура от наз 39-40 градуса.Той е алергичен към парацетамол и аналгин и не ме питайте как се сваля такава температура.Навън е 40 градуса и той вътре пак с 40 градуса.А за болките му и за безбройните сълзички не искам и да се сещам.Започнах да давам Дентокинд,когата започнаха да никнат кучешките зъби.От там нататък не разбрах кога изникнаха зъбите.Нямаше ги болките,нервността,сълзичките.И най-важното не е вдигал 40 градусови температури.
От един месец давам и на дъщеря ми Дентокинд,нищо че няма още зъбче,но искам да се застраховам от подобни преживявания и с нея Hug

П.п.Почти всички майки около мен дават Дентокинд и са много доволни.

# 63
Здравейте  lusia_ ,
Никненето  на  първите  зъбки  в  действителност  може  да  бъде  голямо  изпитание  както  за  детето  , така  и  за родителите.
Характерно  за  "новите  "  бебета  е,  че  те  стават все  по-чувствителни  към  прорязването  на  зъбките.
При  едни  от  тях  дълго  време преди  появата /около  6 ия  месец/  стават  неспокойни  и  имат  обилно  слюноотделяне.
При  други - закъснява  поникването  ,  венците  набъбват  и  чак  след  няколко  месеца  изведнъж  се  появяват  няколко  на  брой.
Смята  се, че  симптомите  с  които  е  придружено  поникването - лека, субфебрилна  температура, диария  - контролируима, силно  неспокойство -  се  дължат  на  временния  спад  на  имунитета. Имнно  в  този  период  детето  е  уязвимо  към  простуда  и  инфекция.
Ето  защо  напълно  е  показан  и  ефективен  профилактичния  прием  на  Дентокинд - 2  пъти  по  една  табл преди  поникването  на  зъбките.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 64
Здравейте, имам също положителен опит с Дентокинд. Като гледам ефекта, искрено съжалявам, че аз не можех на времето да се ползвам от него, когато моите деца вадеха зъби. Няма да забравя безсънните нощи и спешните консултации от колегите ушни лекари посред нощ! Много си патихме тогава. Тогава дадх първия антибиотик на дъщеря ми - после 4 години се борихме с чести повторни инфекции.

Мисля си, колко е важно в тая крехка възраст да сме много внимателни с лекарствата!

# 65
За мен Дентокинд беше абсолютно НЕдействащ препарат, нито като профилактика, нито като средства за облекчаване на активна дентиция.
Моят син доста ужасяващо мина през периода на зъбоникнене, тъй като се образуваха венечни хематоми преди избиването на зъба, а в момента на побива на венеца, просеца бе съпроводен с обилни  кръвотечения и сериозни венечни ракъствания. Това , което помогна от предлагането на българския пазар е Генгигел - съдържа хилуронова киселина. Но най-доволна съм от това, което предлагат "братята европейци англичани", а именно: http://www.chemistdirect.co.uk/anbesol-teething-gel_1_3353.html. Съдържа Lidocaine hydrochloride 1 %w/w, Cetylpyridinium chloride 0.02 %w/w, Chlorocresol 0.1 %w/w. Плюс за мен е, че съдържа два антисептика, които предпазват от  инфекции и не си разтягаме масали за прекомерно спадане на имунитета.
За майките, привъженички на хомеопатията има доста добър продукт  http://www.chemistdirect.co.uk/nelsons-teetha-teething-granules_1_5320.html.

П.П. Преди време въпросният Дентокинд се предлагаше от Либра АД. Предполагам, че новата дистрибуция на "Алпен фарма" е обвързана по някакъв начин със Либра и насочеността на последната фирма с немския фармацевтичен пазар. Ако е така, горещо препоръчвам на госпожа Теодора Петрова да направи едно маркетингово проучване и да внася действително добри медикаменти и/или козметика за бебета и деца. Прост пример: Лефакс/Лефаксин.

# 66
Здравейте,
Бих искала да поясня, че Дентокинд е ефективен в 90 % от случаите. Тоест той не е панацея. Освен това продуктът, който най-много  е помогнал на детето ви, съдържа болкоуспокояващото вещество лидокаин. Знаете ли, че в повечето европейски държави продуктите за деца при прорязването на зъбки, които го съдържат, отдавна не се използват, защо той има алергизиращо действие....
А Дентокинд е абсолютно безвреден продукт.....

# 67
Здравейте,
Бих искала да поясня, че Дентокинд е ефективен в 90 % от случаите. Тоест той не е панацея. Освен това продуктът, който най-много  е помогнал на детето ви, съдържа болкоуспокояващото вещество лидокаин. Знаете ли, че в повечето европейски държави продуктите за деца при прорязването на зъбки, които го съдържат, отдавна не се използват, защо той има алергизиращо действие....
А Дентокинд е абсолютно безвреден продукт.....

Здравейте, знам какво вещество е Лидокаина. Но не съм съгласна , че в повечето европейски държави не се прилагат гелчета, съдържащи лидокаин за прорязване. Тази логика за мен е абсурдна - по линията на същата трябва да откажа манипулация на детето си , изискваща анестезия, защото упойката евентуално и може би би го алергизирала?!?
Може и да е безвреден продукт Дентокинда, но подчертавам, че говоря от собствен опит - при моето дете НЕ ПОДЕЙСТВА. Да, няма вреда, но няма и полза.

# 68
Аз давах Chamomila на моето дете, но не 200, а 9CH, по 5 гр. във водата по 3-4 пъти на ден. Имаше добър ефект. Успокояваше се и заспиваше.

# 69
Здравейте,
Симптомите,  които  съпътстват  никненето  на  зъбите  са  много.
При  различните  деца  по  различен  начин  се  проявява  това.
В  повечето  случаи  Дентокинд  помага  както  профилактично,  така  и  по  време  на  никненето.
Когато  дискомфорта  е  свързан  с  кръвонасядане  по  венците  ,  добър  ефект  ще  има  добавянето  на  Арника  към  схемата  с  Дентокинд.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

# 70
Здравейте! Доволна съм от дентокинд. При нас зъбките пробиха към 8-9 месец и като цяло още го давам, даже ме е страх да го спра. Синът ми е на 1,2 години и сякаш без него не е така спокоен. Това проблем ли е?

# 71
Здравейте,
давам Дентокинд разтворен в мляко. Проблем ли е това? Синът ми е на 5 месеца и 10 дни и е само на кърма. Не иска да пие вода.

# 72
  • В.Търново
При нас "дентокинд"не подейства.

Една позната също ми каза,че при нейното дете не е подействало.Не ми го препоръча.Купих Калгел мисля,че се казваше,отатък при малкия е,но сега спи...Да ви кажа,не виждам особен ефект с него.Сега е много неспокоен и раздразнителен,доста време не могат да избият горните зъбки.Не знам как да успокоя детето,особенно нощем?Не ми дава и да му чеша венците с пръст,отказва вода,храни се по-малко....Така вече 2 седмици. Sad

# 73
Здравейте, защо не пробвате с Дентокинд? Лично аз съм много доволна, а и не само аз. На мен също ми го препоръчаха. А и като прочетох листовките им - все пак избрах продукта, който е приложим от 1-ия ден на раждането и без странични действия, сравнено с Калгела - от 3-ия месец и с опасност от алергични реакции.

# 74
Здравейте,
давам Дентокинд разтворен в мляко. Проблем ли е това? Синът ми е на 5 месеца и 10 дни и е само на кърма. Не иска да пие вода.

Здравей, Дентокинда се дава 30 мин преди или след хранене.Моето дете също е на кърма и отказва вода и затова му я разтварям в една кафяна лъжичка със съвсем малко вода или направо и я слагам встрани в устата и тя за 20-30сек се разтапя.

Общи условия

Активация на акаунт