БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 652
  • 789
  •   1
Отговори
# 570
Може ли да се дават на 11мес. бебе череши ,кайсии, нектарини ,диня?
Всички изброени от теб плодове могат да се дават на бебе, което е на 11 месеца.
Като излязат и прасковите - също. Аз ги белех.

# 571
искам да питам за тези дуети и йогурти-досега не съм давала-вместо кашата за закуска ли могат дасе дават-в смисъл достатъчно хранителни ли са или между храненията? newsm78
Да, съвсем достатъчно хранителни са.
Давах ги и ги давам като закуска, най-често следобедна.
На моят син му стигаха.
Хипп - 160гр.
Бебивита - 190гр.
Имаше и на Сънвал, но отдавна вече не се внасят.
Йогурт за бебета има и на Хумана и Нестле Алете. 4 кофички х 100гр. всяка. Много вкусни, идеални за закуска.
На Алете купувам пак така опаковани и готови каши, виждала съм и Бебивита.
днес купих йогурт на бебевита с банан и пише,че става за десерт или между храненията,но не мисля,че ще нахрани моя дзвер следобед Mr. Green

# 572
Може ли да се дават на 11мес. бебе череши ,кайсии, нектарини ,диня?
Всички изброени от теб плодове могат да се дават на бебе, което е на 11 месеца.
Като излязат и прасковите - също. Аз ги белех.
Наистина задължително белени, за да няма алергични реакции, особено от мъхестите плодове  Peace

# 573
ar4ita за закуска може да дадеш и йогурт с южни плодове на Семпер, оризова каша с манго, ананас и круши - пак на Семпер, овесена каша с йогурт ябълки и круши - Семпер. Давала съм ги и трите, по 200 гр и са много вкусни.

DISNI 09 ако накиснеш черешите в студена вода, за около час, след като има махнеш дръжката, и след това им махнеш костилките и ги обелиш може да дадеш на детето. За кайсии и нектарини, по-добре изчакай още месец-два.Пъпеш може да дадеш без проблем, за динята по-добре изчакай още малко.

На Алете купувам пак така опаковани и готови каши, виждала съм и Бебивита.
На Алете са много хубави, но на Бебевита, аз купих грис с ванилия и ми се видя доста сладка, а другия вид който предлагат е с какао, предполагам че и тя ще е по-сладка.
къде в София продават на Семпер,че не ги срещам по магазините?

# 574
ar4ita, Семпер има във Фантастико и Билла. Млечните им каши и изобщо плодовите миксове са разкошни.
Алете купувам от два магазина - единия в Лозенец, ул. Крум Попов, а другия е на ул. Цар Асен и Патриарх Евтимий.
Алете и Семпер има в Пигис Хаус и Бейби планет в Иван Вазов.

ronisum, праскови, кайсии и нектарини не е нужно да се белят винаги, а само в началото.
Прасковите съм ги белила винаги, защото самата аз така ги обичам.

# 575
# 576
Как давате диня на бебето?
Пасирана или само сокчето? Иска ми се да разнообразя малко..

# 577
  • Varna
Как давате диня на бебето?
Пасирана или само сокчето? Иска ми се да разнообразя малко..
Бих поизчакала малко с динята, когато й дойде времето, иначе я давах на сок - много ни харесваше. Пасирана - не зная с тези жилки на плода как би се усещала от детето.

# 578
Благодаря Simple Smile

# 579
Даваш на детето да смуче/отхапва парченце от динята. Няма нужда от пасиране или да я цедиш. Ако питаш мен обаче изчакай сезона на дините. Сега са изкуствено зрели и пълни с химикали.

# 580
И аз те съветвам да дадеш като им дойде сезона.Много искам и аз да му дам ама тези дето са пълни с нитрати  не бих му дала.

# 581
Здравейте момичета Hug
има един едно питане ситуацията е следната - захранихме се преди седмица, обаче почнахме да се запичаме Embarassed до сега сме яли картофено пюре и от вчера малко тиква към картофите и по една две лъжички круша между храненията въпрос са ми е дали мога да му давам сок от круша за разхлабване и по колко?

# 582
  • Стара Загора
Здравейте момичета Hug
има един едно питане ситуацията е следната - захранихме се преди седмица, обаче почнахме да се запичаме Embarassed до сега сме яли картофено пюре и от вчера малко тиква към картофите и по една две лъжички круша между храненията въпрос са ми е дали мога да му давам сок от круша за разхлабване и по колко?
Можеш ,но не повече от 30-40 мл .Поне аз толкова бих си позволила да давам  Peace Можеш и пюре да даваш ,то също действа разхлабващо  Peace

# 583
  • Варна
Пюре от сини сливи при нас имаше мигновен ефект срещу запичане. Peace

# 584
Чудя се...сега Томи като навърши 10 месеца кое да въведа първо - киселото мляко или рибата newsm78 Всъщност скоро не съм въвеждала нови храни и мисля, че вече е ред на едно от двете. От месата съм въвела почти всички, без агнешко(което не мисля да давам изобщо), свинско и риба.Иска ми се рибата да е приди свинското или трябва да е обратното? Rolling Eyes А киселото мляко искам да го въведа НЕ за заместване на АМ, а просто да му разнообразявам слетобедната закуска, като към него добавям бисквитки или плод. Между двете храни(КМ и рибата) мисля да направя интервал от две седмици....всъщност добре ли е така и с кое от двете да започна първо да захраня?

Общи условия

Активация на акаунт