БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 665
  • 789
  •   1
Отговори
# 585
Знам, че рибата се дава в интервал 8-10 месеца, след като са въведени основните видове месо. Киселото мляко за здраво и нормално наддаващо дете не преди 8 навършени месеца. Повечето препоръки за млякото обаче са за след годинка, макар такива да има и за рибата. По-добър вариант мисля, че е първо рибата и около или след годинка млякото.

# 586
икка, според мен първо риба и после кисело мляко.
Свинско около годинката.

# 587
Аз пък дадох първо кисело мляко-около 10м.Риба-11 и половина.
А свинското и агнешкото също преди рибата.С агнешко има хубави пюрета и е много хубаво месо.Нито е алерге,нито нищо.Свинското пък-пюретата са с шунка.Това е чисто месо и изобщо не е лошо и мазно.По мое мнение си е много по-добро от пилешкото.

# 588
Момичета,аз пак имам въпрос-как стои въпроса с ананаса?Днес взех на малката пюре,в което има и ананас,в малко количество е но го има. Мога ли на тази възраст да дам ананас и трябва ли да захранвам постепенно при положение,че е в малко количество в пюрето?И мога ли да давам череши,диня?Прави ли се с тях постепенно въвеждане?И изобщо не знам какви плодове мога да давам,освен банан.Малката не яде плодови пюрета(освен банан и ако е в настроение ябълка)и искам да опитам да давам плодовете пресни,може да й хареса.Та кои плодове мога да давам?

# 589
  • Видин
Сини сливи, праскови, кайсии, пъпеш, диня,грозде, череши - всичко може. Захранва се постепенно като всяка нова храна  Rolling Eyes
Ананас мисля, че можеш да дадеш вече  Rolling Eyes Ако е нищожен процент дай колкото й се яде, но все пак и той трябва да се въвежда като нова храна - минимум 3 дни.
Аз днес дадох пъпеш - много се хареса  Grinning

# 590
Ананас пресен обаче се въвежда след годинката.
В пюре е термично преработен, количеството е наистина малко и мисля, че е ок за бебе на 9 месеца.
Същото важи за ягодите, малините.

# 591
Мерси за отговорите момичета,значи утре малката ще яде ананас Hug

# 592
И аз благодаря за отговорите Hug Реших първо да въведа и свинското, а след около две седмици и рибата. А киселото мляко ще остане за около 11-тия месец и мисля, че е добре тогава да се въведе. Wink
Относно пъпешите -  и на мен ми се иска да дам на Томи, но ме е страх засега, защото не им е сезона, но пък по-нататъка ще пробваме малко Confused

# 593
  • на Русе
Нашата педиатърка каза, че киселото и прясното мляко се дават след годинка, същто ягодите и какаото, краставиците и доматите.  Thinking Но пък ме караше да давам попара със сухар и сирене на 6,5 месеца.
Какво мога да давам за ядене с ръце? Не, че ще яде така де, ама да се "увълчава", както казва баща му  Grinning.

# 594
Какво мога да давам за ядене с ръце? Не, че ще яде така де, ама да се "увълчава", както казва баща му  Grinning.
Парче ябълка,круша, или морков. Има майки, които дават солети, или обикновенни бисквити. Аз не давам, между храненията само плод.

# 595
  • на Русе
Парче ябълка,круша, или морков. Има майки, които дават солети, или обикновенни бисквити. Аз не давам, между храненията само плод.

А солети скоро няма да пробва, но се чудя за бебешките бисквити  Thinking А моркова варен ли трябва да е?

# 596
slavip ако дадеш дори и от бебешките бисквити, между храненията, детето задължително ще си намали количеството което ще изяде на основното хранене, защото те засищат. Това според мен не е особено правилно.
Моркова го давай суров, но винаги наблюдавай детето, да не отхапе по-голямо парче и да се задави.

# 597
На мен ми се струва безкрайно неуместно дете на 8 есеца да "яде" суров морков Rolling Eyes Виж сок от моркови и още нещо да, ама
slavip , да не отхапе по-голямо парче и да се задави.

как може да го отхапе, камо ли да го здъвче без зъби Shocked.
Най-много да става само за чешене на венците, затова може би наистина ще върши работа, сега се замислям Wink

# 598
  • Варна
Нашата педиатърка каза, че киселото и прясното мляко се дават след годинка, същто ягодите и какаото, краставиците и доматите.  Thinking Но пък ме караше да давам попара със сухар и сирене на 6,5 месеца.
Какво има против краставиците? Любопитно ми е, защото това беше първия суров зеленчук, който опитаха и двете ми деца и то преди годинката. Не съм видяла негативни последствия за сега, дали да очаквам нещо за в бъдеще? newsm78

# 599
Ние имаме два зъба и като дам нещо за гризкане, веднага отхапва! Не бих си позволила да дам суров морков, давам между храненията един път на ден по една или две бишкоти плазмон, тъй като се топят много бързо!
Я кажете какви сурови круши давате, тези от Била, Кауфланд стават ли???

Общи условия

Активация на акаунт