БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 672
  • 789
  •   1
Отговори
# 600
Його банан   над 8 месеца, 4х100гр.
Състав: кисело мляко, захар, пюре от банан, модифицирано царевично нишесте, естествен аромат, пектин, млечна киселина. Съдържа калций, магнезий, витамин В2. Не съдържа оцветители, консерванти, изкуствени аромати.

Такова чудо мога ли да дам на бебока newsm78, притеснява ме само млечната киселина, давала съм йогурт с банан , но на Бебивита?

# 601
Здравейте Simple Smile . Искам да попитам трапезната вода подходяща ли е за дете на 1г2м?Пише, че е ниско минерализирана, извършена й била обратна осмоза Crazy , но на мен това нищичко не ми говори. Дали е подходяща?

# 602
Моите деца още от раждането си пият изворна вода на Девин,би трябвало за вашата възраст да нямате проблем с трапезната.

# 603
Здравейте Simple Smile . Искам да попитам трапезната вода подходяща ли е за дете на 1г2м?Пише, че е ниско минерализирана, извършена й била обратна осмоза Crazy , но на мен това нищичко не ми говори. Дали е подходяща?

Зависи от общата минерализация. Ако е ниска (пишеш, че е така) няма проблем. На Хипп водата е трапезна, не изворна и  е подходяща за бебета от 0+ месеца.

Ето какво е обратна осмоза.

# 604
  • на Русе

Какво има против краставиците?
И на мен ми се стори странно, но били много нитратни, а и баба ми е била градинарка и е разказвала, че краставиците се отглеждат в някакви специални торове, а не в пръст.

Ние имаме вече 4 зъба  Flutter 2 отдолу и два отгоре. Толкова са остри, че като захапе боли. Затова си мисля, че може да се задави с каквото и да е. Давала съм парче ябълка и картов, но не прояви интерес да ги яде  ooooh! Днес дадох бисквитка на плазмон и я сгризка със зъбките - много му хареса.

Телешко мога ли да дам вече? Досега е ял пуешко, пилешко и заешко.

# 605
Състав: кисело мляко, захар, пюре от банан, модифицирано царевично нишесте, естествен аромат, пектин, млечна киселина. Съдържа калций, магнезий, витамин В2. Не съдържа оцветители, консерванти, изкуствени аромати.
Такова чудо мога ли да дам на бебока newsm78, притеснява ме само млечната киселина, давала съм йогурт с банан , но на Бебивита?
Естествено Peace.
Какво притеснително намираш в млечната киселина?!
Давай, сигурна съм, че бебето ти ще ги хареса много.
Моят син още ги яде в промишлени количества.

За крушите - купувала съм всякакви, от където ми харесат.
Белех ги малко по-дълбоко.

# 606
Мога ли да въведа домат в пюрето и по колко? А кисело мляко като разнообразие за следобедна закуска и може ли това да е Боженци 3.6%?

# 607
Нищо не разбрах Laughing , но иначе благодаря за отговора Hug, gardenia1979, на теб също Hug
Пише, че общата минерализация е <50mg/L, което е повече от наполовина по-малко от минералната вода. Та... ще давам.

# 608
Естествено Peace.
Какво притеснително намираш в млечната киселина?!
Давай, сигурна съм, че бебето ти ще ги хареса много.
Моят син още ги яде в промишлени количества.

За крушите - купувала съм всякакви, от където ми харесат.
Белех ги малко по-дълбоко.

Ами и аз незнам какво ме притеснява в млечната киселина, малко съм реервирана към продуктите със сухо мляко, предпочитам да давм само нейното си мляко, но е неизбежно! Днес и дадох такъв йогурт и и хареса! Благодаря ти за отговора!

# 609
Мога ли да въведа домат в пюрето и по колко? А кисело мляко като разнообразие за следобедна закуска и може ли това да е Боженци 3.6%?

Аз много харесвам млякото "Боженци", но са писали, че съдържа и сухо вещество. Tired Освен това е по-добре да изчакаш детенце да навърши поне 8 месеца, а най-добре годинка. За домата в суров вид не преди 10 навършени месеца, в пщре може и малко по-рано.

# 610
Ами и аз незнам какво ме притеснява в млечната киселина, малко съм реервирана към продуктите със сухо мляко, предпочитам да давм само нейното си мляко, но е неизбежно!
Това са бебешки йогурти, според мен с високо качество. Нищо притеснително няма в тях.
Можеш да не даваш, щом това те притеснява, но неизбежното идва с купешкото кисело мляко например.
АМ не могат да пият до пубертета, нали Wink.
Купувах/купувам йогурт на Хумана и Алете.

# 611
Мога ли вече да въведа червена чушка в пюре, а в суров вид кога се въвеждат?

# 612
Червена чушка:
* 6-10 месец (според различни източници)
* Често я дават като алерген - заради червения пигмент

Зелена чушка:
* Сред първите храни, но след захранване с 2-3 вида други зеленчуци
* Имаше тук цитат на педиатърката от "Бон апети" - първо се въвежда зелена, после червена чушка

Най-важното е да се обели внимателно!

Една от примерните схеми:
--> 7 м. зелена
--> 8-9 м. червена

Това от Косе Босе. За сурова не знам, аз лично дадох след годинка.

# 613
Благодаря Hug Значи вече мога да дам в пюренце, а за сурова ще изчакам Wink

# 614
Предполагам ще е добре да мине известно време от захранването с обработени чушки за да се въведат и в суров вид. Като се има предвид възръстта на Томи, на суровата явно около или след годинката ще й дойде времето. Hug

Общи условия

Активация на акаунт