БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 690
  • 789
  •   1
Отговори
# 615
Привет мамчета ы
Моля  за съвет : моят син неиска да пие вода без захар , т.е. пие я когато е много жаден и намали количеството наполовина в сравнение с преди . Притеснява ме факта , че все пак е лято и би трябвало да пиива повечко вода , сокове не давам  .
Какво да правя да връщам ли пак захарта или да си мерим още инатите ??? Да започна ли пак да давам чай вместо вода , но чух мнения , че не било правилно да се замества водата с чай. newsm78 Confused Rolling Eyes

# 616
здравейте и от мен.
бих искала да ви попитам кога дадохте кисел на бебчетата си, ние сме на 5м и половина и докторката ни каза да му давам вече.
отидох да купя и на кутийката отзад видях че съдържа сухо мляко, а ние до 6 месец ще сме на НА това проблем ли е, и царевичното нишесте съдържа ли глутен. благодаря предварително

# 617
  • Видин
бих искала да ви попитам кога дадохте кисел на бебчетата си, ние сме на 5м и половина и докторката ни каза да му давам вече.
Shocked Кисел не съм давала, няма и да давам скоро. Не виждам нищо полезно в него. Абсурдно е на бебе на 5 месеца да се дава. Има далеч по-полезни храни.
В царевицата няма глутен, но е тежка за коремчето на бебето.
Сухо мляко - след 10м поне  Rolling Eyes

# 618
  • София
klem4e, махни захарта от водата. Предлатай чиста вода-ако бебето ти е жадно, ще пие, ако не е-няма. Това не бива да те притеснява. Пък и сегашното лято не е никакво лято, така че бебето ти няма да прегрее, не се тревожи.  Simple Smile

ivka003, рано ви е още за кисел. Ако още не си въвела каша-дай първо нея. Кисел може да даваш по-нататък, за разнообразие. Готов "кисел" от пакетче не съм давала, не бих посъветвала никого да дава. Аз правех домашни кисели-с натурално царевично нишесте (по-късно и с натурално пшеничено), АМ и плодово пюре/пасиран суров плод.

# 619
klem4e, много погрешно е водата на бебето да се подслажда със захар.
Давай му да пие чиста вода - ако е жаден ще пие, ако ли не няма.
Чай бебешки можеш да даваш понякога за разнообразие.

ivka003, за кисел е още много рано.
Царевичното нишесте не съдържа глутен, но също е рано да се дава.
Ако решиш по-натам да приготвяш кисели за бебето си, купувай само натурално пшенично или царевично нишесте, сварявай го във вода, след като изстине добавяй от АМ-то, което пие бебето ти и например можеш да добавиш и пасиран или настърган пресен плод.

Vivi, писали сме едновременно съвсем еднакви неща Grinning.

# 620
Здравейте, ако ми отговорите спешно на въпроса ще съм ви благодарна.Притеснява ме хранителния режим на Стефа, защото не мога да премахна нощното хранене, винаги се буди в 3-4часа сутринта.

Горе долу яде в тези часове - 3-4 ч, 7, 10, 13, 16, 18-18,30 и 20.30 - 21.00 ч.
Явно млякото не й стига, за да се буди през нощта, не съм заменила млечно хранене с пюре, след пюрето дохранвам с 130 мл АМ, а 2 часа след кашата огладнява.Не й давам пълната порция за съответните месеци, просто пълната порция едва ли ще я яде, много й идва /давам 90 мл вода и 5 м.л./

Педиатърката ми каза да й давам по 170-180 мл АМ, но тя си мисли, че изяжда наобяд по 190 гр пюре и 150 мл каша следобяд.

Усмихнат ден!

# 621
  • Видин
От доста време си във форума. Не прочете ли поне на 963 места, че нощното хранене няма как да се премахне насилствено? Бебето ти е още малко. Моят син едва от няколко дни почна да се буди след 6.30  Peace Спират да го правят, когато са готови да спрат.
Давай й колкото й се яде.Ти ако станеш през нощта гладна ще ти е приятно ли някой да те върне в леглото с думите "Не, сега не е време за ядене, сега се спи, защото педиатърът така каза"  Rolling Eyes
Ние в момента сме с този "режим"
6.15-30 - кърма
8.30 - кърма + каша със масло и сирене
12.30 - кърма + пюре 190гр (невинаги го изяжда цялото)
16.30 - кърма + каша
20.30 - кърма

Като има движение в часовете +- 30-60 минути.

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 08:31 от amanita

# 622
Мерси, Аманитче.Права си, ама лекарката каза да махна нощното хранене още преди два месеца. ShockedЩом с режима й всичко е ок, ще продължавам и просто ще си мълча пред педиатърката, пред нея няма изобщо да говоря, че се сърди, когато й кажа какво съм прочела и какво ме е посъветвал някой.Само ще клатя глава и ще правя това, което преценя, че е правилно.
Ще й вдигна млякото на 160-165 мл. Peace

# 623
ще продължавам и просто ще си мълча пред педиатърката, пред нея няма изобщо да говоря, че се сърди, когато й кажа какво съм прочела и какво ме е посъветвал някой.Само ще клатя глава и ще правя това, което преценя, че е правилно.
Много правилно си решила.Колкото до млякото. Аз винаги правя повече. Когато сина ми започне да изпива всичко следващия път правя с по 30 мл. вода и една мерителна лъжица повече АМ.
На принципа съм, че за да му е стигнало, трябва да остане.

# 624
Момичета един въпрос за агнешкото.Малката яде вече абсолютно всички видове меса без агнешко-още не съм давала,та въпроса ми е трябва ли да го въвеждам постепенно,да правя ли захранване?Питам защото като го купувах жената в магазина каза че не било алерген и нямало нужда от захранване.Какво да правя?Дали да си й дам направо 2 пюрета на обяд или все пак да си захраня постепенно? newsm78

# 625
gitadam, и моята дъщеря беше по същия начин, имах чувството, че все е гладна. Не съм се мъчила да я отказвам от нощното кърмене, а после и АМ. Тя сама се отказа, когато стана на 8 мес. някъде. А на педиатрите им е лесно да говорят, но нека дойдат те да приспиват гладно бебе посред нощ...

# 626
ivka003, рано ви е още за кисел. Ако още не си въвела каша-дай първо нея.
и аз затова отидох при докторката да я  питам може ли да давам някаква каша, а тя ми каза че било по - добре първо да дам кисел и после каша, а всъщност кога се дава каша/кисел аз вече съм заместила обедното хранене с зеленчуково пюре, и давам плодово като десерт на 2-3 хранения

# 627
  • София
Кашата и киселът обикновено се дават за следобедно хранене.

# 628
ще продължавам и просто ще си мълча пред педиатърката, пред нея няма изобщо да говоря, че се сърди, когато й кажа какво съм прочела и какво ме е посъветвал някой.Само ще клатя глава и ще правя това, което преценя, че е правилно.
Много правилно си решила.Колкото до млякото. Аз винаги правя повече. Когато сина ми започне да изпива всичко следващия път правя с по 30 мл. вода и една мерителна лъжица повече АМ.
На принципа съм, че за да му е стигнало, трябва да остане.

Аз също само клатех глава пред личната лекарка и после си правех както намерих за добре и правилно.

# 629
Момичета един въпрос за агнешкото.Малката яде вече абсолютно всички видове меса без агнешко-още не съм давала,та въпроса ми е трябва ли да го въвеждам постепенно,да правя ли захранване?Питам защото като го купувах жената в магазина каза че не било алерген и нямало нужда от захранване.Какво да правя?Дали да си й дам направо 2 пюрета на обяд или все пак да си захраня постепенно? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт