БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 23 053
  • 789
  •   1
Отговори
# 630
Момичета един въпрос за агнешкото.Малката яде вече абсолютно всички видове меса без агнешко-още не съм давала,та въпроса ми е трябва ли да го въвеждам постепенно,да правя ли захранване?
Чак постепенно не е нужно.
Ако ще даваш готово пюре, имай предвид, че количеството месо вътре е около 1 супена лъжица.
Дай й половината бурканче днес и я дохрани с друго месно, а утре додай и останалото количество от бурканчето.

# 631
Мами, имам въпрос, на вас разчитам да ми отговорите! Бебка е пипнала вирус с температура вече втори ден и разхлабено стомахче! Преди малко се връщаме от педито и ми каза да и сменя млякото с AL110 и да и давам само това! Аз процедирам по следния начин на НАН ХА2 сме и и давам оризова каша! Казах му че не мисля че е редно да сменя мчлякото толкова рязко, но той си знае неговото! Все пак не го купих дали греша, моля ви помагайте със съвети............

# 632
Млякото, което са изписали на бебето ти е лечебно и е именно формула за бебета с диария.
Давала съм лечебна Хумана при такъв вирус, пресече мигновено и акото се втвърди. Детето ми се оправи за 2 дни.
Щом педиатъра е преценил, мисля, че е редно да го послушаш.

# 633
ДА, след доста набързо изчетените неща , мисля да го взема веднага, но ме притеснява рязката смяна на млякото, дали няма да доведе до друг проблем?!

# 634
Няма, не се притеснявай!
Предлагай и много вода.
После като се оправи започвай да захранваш внимателно и постепенно с вече въведени продукти.

# 635
Няма, не се притеснявай!
Предлагай и много вода.
После като се оправи започвай да захранваш внимателно и постепенно с вече въведени продукти.

Благодаря ти искрено за бързите отговори! Опитвам се да предлагам вода, но като не иска да я пие, направо е голяма мъка! И последно да те питам, сега трябва да хапва в 6, да и направя ли от това мляко и малко оризова кашичка с него? Междувремнно изпратих баща и да го купува!

# 636
Да, направи й.
Не знам дали ще иска да го пие обаче.
Вземи и ORS200 на Хипп - морковената вода. Тя е с хидролитен разтвор.
Много важно е да даваш течности и да следиш за признаци за обезводняване!
Следи дъха й, пълен ли е памперса, как е тургора.
Имай предвид, че с диария и повръщане могат да бъдат обезводнени буквално за 2 часа.
Има и Хидрасек за бебета, но тези неща вече ти ги е казал педиатъра, предполагам.

Бързо да оздравее детенцето ти!

# 637
Да, направи й.
Не знам дали ще иска да го пие обаче.
Вземи и ORS200 на Хипп - морковената вода. Тя е с хидролитен разтвор.
Много важно е да даваш течности и да следиш за признаци за обезводняване!
Следи дъха й, пълен ли е памперса, как е тургора.
Имай предвид, че с диария и повръщане могат да бъдат обезводнени буквално за 2 часа.
Има и Хидрасек за бебета, но тези неща вече ти ги е казал педиатъра, предполагам.

Бързо да оздравее детенцето ти!

Имах предвид да направя малко кашичка с това мляко, и отделно малко млекце!
Благодаря отново за отговорите, дано да оздравее бързо!

# 638
Оризовата каша по принцип запича.
Направи я с лечебната формула. Дано я изяде.

# 639
Дано се оправи бързо детенцето ти Цвети! Hug А пък аз съм в няколко чуденки!? newsm78 По колко домат настърган да сложа в пюрето и без семките ли? По колко зехтин да слагам? Мога ли да правя супа с застройка от жълтък вместо варен през ден и колко като количество да ползвам за застройка? Мога ли да слагам червен пипер когато слагам домат и по колко? Много станаха въпросите, но изведнъж се позамислих и се пообърках. Мерси  Hug

# 640
  • София
Дано се оправи бързо детенцето ти Цвети! Hug А пък аз съм в няколко чуденки!? newsm78 По колко домат настърган да сложа в пюрето и без семките ли? По колко зехтин да слагам? Мога ли да правя супа с застройка от жълтък вместо варен през ден и колко като количество да ползвам за застройка? Мога ли да слагам червен пипер когато слагам домат и по колко? Много станаха въпросите, но изведнъж се позамислих и се пообърках. Мерси  Hug

Аз слагах по 1 четвърт домат. Не съм махала семки.
Не те съветвам да правиш застройка със сурово яйце.
За червения пипер - аз не съм слагала-

# 641
Дано се оправи бързо детенцето ти Цвети! Hug А пък аз съм в няколко чуденки!? newsm78 По колко домат настърган да сложа в пюрето и без семките ли? По колко зехтин да слагам? Мога ли да правя супа с застройка от жълтък вместо варен през ден и колко като количество да ползвам за застройка? Мога ли да слагам червен пипер когато слагам домат и по колко? Много станаха въпросите, но изведнъж се позамислих и се пообърках. Мерси  Hug

А как да направя застройка на супата? Има ли вариант с кисело мляко и така да го въведа? Някак съм свикнала супите да са със застройка... иначе все едно не е супа Embarassed

# 642
  • София
Дано се оправи бързо детенцето ти Цвети! Hug А пък аз съм в няколко чуденки!? newsm78 По колко домат настърган да сложа в пюрето и без семките ли? По колко зехтин да слагам? Мога ли да правя супа с застройка от жълтък вместо варен през ден и колко като количество да ползвам за застройка? Мога ли да слагам червен пипер когато слагам домат и по колко? Много станаха въпросите, но изведнъж се позамислих и се пообърках. Мерси  Hug

А как да направя застройка на супата? Има ли вариант с кисело мляко и така да го въведа? Някак съм свикнала супите да са със застройка... иначе все едно не е супа Embarassed

Не е нужно на 8-месечно бебе супата да е застроена  Grinning Свари яйце и го настържи вътре. За киселото мляко - аз лично те съветвам да поизчакаш още месец-два.

# 643
Добре Simple Smile  bouquet

# 644
А когато решиш да въведеш киселото мляко и да застройваш супата,винаги вари застройката.
Аз я правя като разбия яйцето,кисело мляко и 2 с.л брашно и слагам да ври.Бърка се непрекъснато защото сгъстява.Разрежда се със супата.

Общи условия

Активация на акаунт