БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 618
  • 789
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря ти, Galina*. Hug

# 646
Здравейте!Ето Стефа например за последно яде в 22 часа и не се събуди за нощно хранене, не знам как се получи така.След храненето в 17.30 заспа и се събуди вечерта, вчера е имала само 6 хранения.Чудя се дали вече да не започна да давам по едно цяло пюре от 125 гр, досега съм и давала половин на ден, яде го без проблем.Забелязвам, че има по-големи предпочитания към тиквата, отколкото към морковите.В такъв случай, ако не й допадне някой зеленчук да го давам ли или да давам това, което виждам, че яде с по-голяма охота.Според вас по колко мл мляко да й давам, че да направя разликата между храненията, поне 3.30, сега й правя 160 мл.Някои одобряват храненето под час, други не, но мисля, че е хубаво детето да си изгради режим, пък й АМ се усвоява от организма в рамките на 3 часа и е по-засищащо.

Приятен ден

# 647
Дори и да даваш цяло пюре до годинка тябва поне да добавяш АМ в него (зеленчуковото), освен това е важно и дали детето ще го иска. Някои деца не успяват да изядат такова количество твърда храна. По колко мляко да даваш? Най-добре по колкото желае детето, дори и когато се храни "на поискване" то все пак си има режим. Учудващо точен при това. На моето давам, когато и колкото пожелае. Ако е имало "хаос" в храненето, то е било в периода на интензивен растеж, в рамките на няколко дни нещата си идват по местата и детето само си създава режим на хранене през 4 часа.

И да се допълня, не мисля че е уместно да насилваш да се храни с нещо, което не одобрява. 

# 648
На моето давам, когато и колкото пожелае.
И да се допълня, не мисля че е уместно да насилваш да се храни с нещо, което не одобрява. 

Това е и моят отговор  Simple Smile

# 649
Да ви попитам на колко часа трябва да хапва 9 м бебе. Аз я храня на 3 часа - понякога яде, но понякога отказва, а след това прегладнява. Все още се кърмим. Относно твърдата храна не яде повече от 80 гр и се чудя кога ще прояде това дете нормално, та да мога поне едно хранене да заместя. На всичкото отгоре ми отказва и водата. Дали си набавя нужното количество от кърмата  newsm78

# 650
  • Кьолн
Здравейте мами!Искам да ви попитам от кога се дава баклата? бебчето ми е на 1 годинка и ме е страх да му дам.Предварително ви благодаря!

# 651
Момичета, помагайте! Захранихме се преди месец-зеленчуково пюре- оризова каша с плод, дохранвам с кърма и АМ. Оскоро въведох второто хранене. Въпросът ми е за кашите-не съм давала друго, освен оризова на Хипп /с плодово пюре, че иначе не го харесват/, но ми се ще да поразнообразим малко менюто. Да продължавам ли с безмлечни или мога и да взема млечна с АМ newsm78 /видях, че Хипп имат такива, Хумана-също/.  Кои безглутенови кашички ще ми препоръчате /ще поотложим глутена/?

# 652
  • Пловдив
Искам да попитам за въвеждането на сиренето и маслото - сиренето мисля в зеленчуковото пюре да добавя по няколко трохи 3-4 пъти,за да мога после да направя и попарка,но мисълта ми е маслото как да го въведа?И него ли с малки количества в зеленчуковото пюре?  newsm78

# 653
Към зеленчуковото пюре слагах парченце, колкото лешник. Можеш да направиш същото, но в попара. След въвеждането на сиренето не е необходимо да захранваш с "троха" масло. Така или иначе количеството му към храната не е толкова голямо.

# 654
Аз тъй като първо дадох масло, а после сирене, маслото го слагах в безмлечните каши, защото моето бебе яде само купени пюрета, а в тях вече има добавена мазнина.
Здравейте мами!Искам да ви попитам от кога се дава баклата? бебчето ми е на 1 годинка и ме е страх да му дам.Предварително ви благодаря!

Извинявам се за невежествето, но какво е това баклата? Embarassed И ако е толкова страшно да се дава, защо изобщо е необходимо?

# 655
Бакла

Да, ако даваш само купени пюрета маслото трябва да го прибавиш към друга храна.

# 656
Бакла

Да, ако даваш само купени пюрета маслото трябва да го прибавиш към друга храна.
И аз за първи път чувам за туй нещо баклата Embarassed

# 657
Бакла съм яла няколко пъти.
Ако е приготвена добре е много вкусна, напомня зрял фасул.
На детето не ми е хрумвало да давам.
Преди време някъде бях чела, че се дава едва след 3 години.

# 658
И на мен на картинките ми прилича на нещо като боб. Ще трябва някой път да го пробвам. Но за детето не мисля да го предлагам Mr. Green

# 659
  • на Русе
Мога ли да приготвям млечните каши с плодов сок вместо вода?

Общи условия

Активация на акаунт