БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 713
  • 789
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте сладурки....
Я кажете,вие как правите кисел на бебоците /без пр.мляко/?

# 256
И въпреки всичко, дори и млякото в кашите на Ганчев да е е прясно, а не АМ не се изкушавай, да даваш на беба истинско прясно мляко още известно време. Нищо, че след кипване белтъка се пресеича. Запознай я първо с другите млечни.

Ами тя си хапва обезсолено сиренце и понякога по малко кисело мляко,но няма да бързам с прясното,просто се чудех дали в споменатите пюрета сатава въпрос за АМ или за обикновено мляко. Засега малката си има достатъчно разнообразно меню,че да й давам и прясно мляко.Мерси за отговорите.

Съвсем информативно да попитам-кога се включват зърнените- фасул,леща,грах и зелето(прясното)?

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 08:21 от kristina23(1986)

# 257
Здравейте сладурки....
Здрасти Simple Smile Аз лично го правя така: сварявам малко вода и към нея прибавям вече разбито в студена вода царевично нишесте, ври докъто се сгъсти, махам от котлона, изсипвам го в купичка и добавям плодово пюре. Преди да го дам на бебока слагам 2м.л АМ, ако е станал гъст кисела, АМ го разтварям с малко вода. Количества не мога да ти кажа,защото правя на око и колкото детето иска, толкова яде. Simple Smile

# 258
Здравейте сладурки....
Здрасти Simple Smile Аз лично го правя така: сварявам малко вода и към нея прибавям вече разбито в студена вода царевично нишесте, ври докъто се сгъсти, махам от котлона, изсипвам го в купичка и добавям плодово пюре. Преди да го дам на бебока слагам 2м.л АМ, ако е станал гъст кисела, АМ го разтварям с малко вода. Количества не мога да ти кажа,защото правя на око и колкото детето иска, толкова яде. Simple Smile
Мерси...и аз така го правя,ама малко като желе става и се 4удя,аз ли нещо не го правя както трябва?

# 259
Ми понякога и на мен така ми изглежда като ми е по гъсто. Прави го малко по-рядко и мисля, че няма да е като желе. Аз преди да му го дам го претоплям и добавям АМ и като го разбъркам повечко и става еднородна смес Simple Smile

# 260
Ми понякога и на мен така ми изглежда като ми е по гъсто. Прави го малко по-рядко и мисля, че няма да е като желе. Аз преди да му го дам го претоплям и добавям АМ и като го разбъркам повечко и става еднородна смес Simple Smile

Hug
A тези готовите кисели, откога може да се дават?

# 261
  • Варна
Най-добре изобщо да не се дават готови кисели. Бъкат от химия. Можеш да ги предложиш след 3 годинка, но тогава едва ли ще ги одобри младежта  Grinning

# 262
Най-добре изобщо да не се дават готови кисели. Бъкат от химия. Можеш да ги предложиш след 3 годинка, но тогава едва ли ще ги одобри младежта  Grinning
Мерси  Hug
Ама те по детсите кухни нали крем4етата ги правят с тях, или не  newsm78?

# 263
И аз не бих дала готов кисел или крем-нишесте. Не ми отнема много да му го приготвя аз с изтински плод, а не някаква химия с мирис на плод. Мое мнение. А на детска кухня няма да го запиша, защото видях бананов крем с розов цвят и според тях в картофа има глутен и щом ядем картофи можем да ядем и фидето в супата Simple Smile Иначе да, те ползват готови кисели и нишестета.

# 264
Моля за един съвет... как да въведа глутена? Много четох, не съм много "боса" по въпроса, но имам чуденки. Искам с каша, овесена, но не намирам подходяща. Като почна да го въвеждам, знам че трябва да е редовно приемането, но колко време само овес и грешно ли ще е ако не продължа с ръж, ечемик, а направо пшеница? В смисъл трябва ли да се спазва реда на глутено-съдържащите? Ако не с каша, с какво мога да почна? Благодаря!

# 265
Аз започнах с овесена каша-чиста на хумана-като постепенно добавях по една лъжица към друга каша.След това преминах на пшеница направо-не сме имали проблем

# 266
Пухи - най-добре започни с овесена каша (ХИП имат чиста овесена). Давай 5 дни. След това мини на спелта (Лактана имат каша от спелта). Ако искаш, мини през ръж и ечемик, като даваш накиснати ръжени и ечемичени ядки (има на Златна Добруджа), след което може да дадеш пшеница - като тук изборът е доста широк. Можеш да дадеш кашата на Милупа - 7 зърнената, можеш да дадеш нпкакви бисквити или сухари с пшеница, или от кашите на ХИП в бурканчета - те са с пшеница и плодове. Добре е да даваш глутен редовно всеки ден, около месец, казват, че ако има реакция, т.е. непоносимост, се проявява след толкова време.

Аз имам въпрос: минахме на Лактана 3. Пише, че броят хранения на ден е 1-2 - да, но синът ми сутрин яде мляко, после каша с мляко, наобед си цоква малко, вечер и нощем също мляко - около 600мл. на денонощие, т.е. с около 200 над "нормата" според кутията. Сравних съдържанието на двойката и тройката - в 3 има повече от елементите, малко повече въглехидрати, и е овкусена с ябълка и банан. Притеснява ме да не се получи пренасищане на организма с флуор, например (и с всичко, което се съдържа като химия вътре). Обмислях дали да не останем на двойката още малко, но не знам дали е удачно..организмът има нужда от повече витамини, но не прекалено (което всъщност се получава с изпиването на много мляко).
дайте акъл, че много се тормозя Crazy

# 267
Мили мамчета приемам предложения за второ ядене за деня и за следобедна закуска  Praynig
Сутрин в 7 ч. давам АМ, в 10.30ч. - второто ядене е попарка / от два дни / , после към 14.00 ч. зеленчуково или месно пюре , в 18.00ч. давам безмлечна каша или кисел  и в 21.30ч. АМ. Ама всеки ден едно и също ..... и не ми идва на акъла с какво мога да разнообразя менюто- моля помагайте!!! Също четох и за киселото мляко , ама пак да ви питам - рано ли е да предложа кисело мляко с бисквитки за закуската следобяд например newsm78?
От кога мога да давам млечните каши ???

# 268
.:.Stef.:., моят син също пие Лактана 3.
Въпросът с флуора вътре много ме тормозеше, но всъщност количеството е ужасно малко и просто няма как при 600мл. да се получи предозиране.
За млякото му ползвам Розов Девин, която също е със съдържание на флуор, пресмятала съм количествата за деня и са си напълно ок и в допустимите граници.
Давай му на човека да си пие на корем и не се притеснявай излишно Hug.

klem4e, много ти е мъничко бебето за кисело мляко. Най-добре след годинката.
Разнообразявай с каши от бурканче, всякакви пресни плодове, които са за възрастта на бебето ти, след 8 навършени месеца можеш без проблем да включиш бебешки дуети с извара или йогурт, йогуртите на Нестле Алете и Хумана.

# 269
  • Пловдив
Имам една неяснота относно млечните-първо извара или сирене?Не че съм тръгнала да давам,но да питам  Embarassed  И още нещо,според нашата педиатърка,която твърдо следва новите схеми на захранване,глутенът трябва да е след като съм дала 4-5 вида месо,а имено: пилешко,пуешко,заешко,телешко,риба.Въпроса ми е може ли да дам 3 от тези видове и да започна с глутена,което ще е около 8-мия месец на бебето?  newsm78  

Общи условия

Активация на акаунт