С бебешка количка - до кога?

• 18 529
  • 329
  •   1
Отговори
# 180
  • София
На мен слинга ми е по-удобен когато скоростно трябва да стигна до у-ще например Simple Smile А и зимата, когато не можеш да изляза с количката.

# 181
  • София
ами с кенгуру и слинг е по-удобно от на ръце... нали се сещаш, че като затътриш детето до детската...количката няма къде да я паркираш до вечерта Simple Smile пък и те кенгуруто е до 9 кг(което е малко....иначе ми беше безкрайно удобно и с прискърбие се разделих с него...всъщност почна да ми тежи, преди да стигне детето 9 кг, ползвах го до 10 м.) слинга е до повече...раница нямаме, но мисля, че би ми откъснала раменете, защото и те самите не са особенно леки....но тези страничните, мисля са ок...за не много дълги разстояния...

# 182
  • София
Моя син ходи, но не на много дълги разстояния. И бавничко. С количка до градината... виждала съм понякога паркирани такива в градината на дъщеря ми. Ако бързаш сутрин за работа не е удачен вариант.
Кенгуру за хълбок не съм пробвала. Може би е на принципа на слинга с халките. Със слинг шал до градината също не е вариант... 1во докато го завържеш и след малко трябва да го размотаваш Simple Smile

# 183
Mного мерси за инфото за самарата. Бях ги виждала,но никога не се бях замисляла за такова,не знаех че се именуват така Crazy

# 184
Ние още ползваме количката в редки ситуации. Ако трябва да ида набързо някъде, мятам детето в количката. Също ако знам, че ще нося много багаж. На почивки задължително я вземаме. Мога да я нося не повече от една минута и после ме заболява всичко, така че съм й казала, че носене при мама не става.

# 185
  • София
Mного мерси за инфото за самарата. Бях ги виждала,но никога не се бях замисляла за такова,не знаех че се именуват така Crazy
Специално на този, който е у нас, Чико, рамката (краката) може да се разтвори и самата раница става като столче. Т.е. стабилно. Не знам обаче колко му е удобно на бебето.

# 186
  • ВАРНА
поне до 3и половина мисля,че трябва, на по дълга разходка все още се изморяват Grinning

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 16:17 от lora

# 187
Аз мислех, че дълго ще возя детето в количка, защото не искаше въобще да ходи пеша, все вдигаше ръце да я носим и мрънкаше ако това не стане на минутата. Това се случваше, когато беше на около година и половина. След няколко зимни месеца и повечко стоене вкъщи, тя изцяло се промени - започна да ходи доста, да не се глези и да не проявява интерес към количката. Така че при нас количката отпадна като необходимост на 2 години. Ходихме на море, когато беше на две години и три месеца и се справи прекрасно без количка.

# 188
Ние и това гледахме, ама не ми се стори практично, пак ти е на ръцете. Е, със сигурност е по-добре от без нищо де.

Малко спам. Ако си със сколиоза (като моята) това е скъпа, без мислена и непрактична вещ. Mr. Green

# 189
Паркът, до който ходим обикновено не е никак близко до вкъщи - пеша е на 15-20 минутки поне и ако трябва да ходим без количка, първо това време ще е поне 40-50 минути и второ - като си представя връщане от същия тоя парк с кисело и ревящо дете без количка - не мерси! Днеска свекито пак пита - ама вие не сте ли големи за количка вече!? Tired Еми като имаме ходене на дълги разстояния явно не сме... Mr. Green

# 190
Излизали сме с познати с големи деца 6-7годишни и съм виждала как бащата после става на магаре, защото не могат повече да вървят, а особено вечер е кошмар. Поне до 6-7 годишна възраст, не мисля да тръгвам на дълъг преход или в късен следобед без количка.
Като купувах количка, гледах да е универсална, за едно и две деца. Нашата става на шейна,  каручка и ремарке за колело, носи до 45кг и мисля че до ръст 1,30м, ще влизат вътре. Когато бързам в квартала, мятам големия вътре и не се ядосвам, че се влачи, не го чакам да хапне или пийне, а като му се спи, спи. А за още по- бързо, я закачам на колелото. Ако ни изненада дъжд, децата са на сухо.

Големият е на 4 и колкото да издържа, след обед най- често заспива в количката. Лятото след плаж или дълъг преход е труп. Аз като се уморя правя почивка, така и той като се умори влиза в количката. Който има ръце и гръб, да носи, аз докато малкия не стане поне на 6, няма да рискувам да стана на магаре.

# 191
Поли, води се от детето си.......Купи си малка, сгъваема, лека и я ползвай докато не ти писне! В края на краищата става въпрос за теб и твоето дете....Така че.......Може би около 2г., но ако на детето му е приятно и си седи в количката - може и до по-късно.......

# 192
  • Pb
Синът ми е почти на три и на дълги разстояния задължително съм с количка - тип чадър без никакви екстри по нея, лека и компактна. Задължително на почивката ще сме с нея. Дават ги за деца до 15 кг.

# 193
А има ли олекотени колички за над 15 кг ?

# 194
  • Sofia
А има ли олекотени колички за над 15 кг ?

А, и аз това искам да знам. Искам да си купя лека лятна количка, но мойте са по 15 кг вече. Изрових нета из основи и не само лятна ми никаква количка за над 15 кг не намерих.  Crossing Arms Т.е. вариантът май е купуваш си за до 15 и чакаш да ти се счупи бързо. Ако някой знае да казва.

Общи условия

Активация на акаунт