С бебешка количка - до кога?

• 18 487
  • 329
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да ви кажа честно предпочитам с количка да го возя отколкото на ръце да го нося защото се уморява!

# 211
Днес дъщеря ми /1 год. и 8 месеца/ измина 3 км пеша, без да се измори и да ме накара да я нося. И то с моето темпо на вървене?
Колко вървите вие, че се налага да носите децата си, и колко са големи те?
Ние точно час и половина вървяхме, като спряхме точно за 7 минути да изяде кубетите на една приятелка.  Laughing

Много съм доволна, на ръце няма шанс да я взема чудо да стане.

# 212
Тя и дъщеря ми се придвижваше на тази възраст без количка, хващах я за ръката и така. Обаче синът ми няма шанс да върви воден за ръка Naughty. Той нормално не може да ходи. Само бяга #Crazy. С количката сме си ОК Wink. Ще я ползвам докато мога.

Благодаря на всички за мненията  bouquet!

# 213
  • София
Вергилия - всичко си е до дете.
моят почти до 3  не можеше никъде до отиде без количка...то бе едно моткане, едно разглеждане, винаги в обратната посока ната накъдето отивахме, пък се дърпа да не е за ръка, пък след 15 мин се уморил и да го нося....виж да го пусна в парка да тича по алеите нямаше проблем 1 час да тича без да спре....ама да ходи от точка А до Б...абсурд....
от 3 до 3,6 ходеше малко по-целенасочено, по-съсредоточено и по-послушно, но пак искаше да го вдигам и нося от 10 мин още...та редувахме носене-ходене....

от 4 годишен вече си ходи без проблем....
та няма общи правила и в това нещо...то къде ли има....всяко с харектера и индивидуалността си.

# 214
  • Тука, под липите стари...
Ако зависеше от мен не бих използвала количка вече, но не мога да науча детето да върви чинно до мен, хванато за ръчичка.  Спира се, инати се, ходи в друга посока, не дава да я държа, защото искала сама ... Единственият вариант за по-дълга разходка е количката. Имам Jane Nomad - широка, комфортна и лека (6 кг.), качествена текстилна част, която лесно се пере.  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 11785/language/bg

# 215
  • У дома... някъде
КОличката я ползвахме до към 1.6г възраст.След това сме се разхождали за ръка повечето,а като се измори съм я носила малко.

# 216
Още я ползвам при дълги разходки в парка - но  само при спане.
Ако си е взела следобедния сън, въобще не я изваждам от колата. Водя я за ръчичка.

# 217
А днес пък моето дете, на 2г3м. на връщане от градинката просто щях да полудея хем от жегата, че то докато се дотътрим така напече. ooooh! Отделно имаше тръшкане, искаше на улицата, сто хиляди уговорки да се пририбаме. Отне ни вместо 10 минути, 45! Вдигнах да я нося по едно време и ме заболя корема после. Така стана, че нямахме средство за прибиране и резултатът никак не ми допадна. То и да имаме, тя не винаги иска да се вози, но аз я оставям да си бута сама колелото примерно, че иска , и точно след 1-2 минути сама иска да се качи.  Laughing

Моята също е вървяла по километри и то на годинка и 5-6 месеца, в едната посока - към 2 км имахме път, на връщане баща й я носи. Зависи кога, зависи къде, зависи и настроение!

# 218
Доколкото си спомням, беше на около 2 год. и 10 мес., а може и да е бил на 3 г., когато я изхвърлих, защото се беше счупила вече. Синът ми обичаше да ходи, но проблемът беше, че не ходи, а тича. Затова го слагах в количката и така. А и като ходех да пазарувам, неможех да си представя как тичам с торбите в ръка след него. Хората често ме питаха дали не е голям вече за количка, а аз отсичах, че не е и отминавах.

# 219
Количката я прибрах, когато щерката беше на 1г. и 10м., не искаше да стои в нея  Crazy, ама за по-дълги разходки продължих да използвам триколката /от тия пластмасовите с дръжка за родителя/, като тя от време на време слизаше от нея, да върви или да я бута и така. Сега вече като ходи на ясла, на много дълги разходки не ходим. Излизаме основно в квартала и тя си ходи.

# 220
Синът ми е на 1г. и 6м. и все още ползваме количка  Peace По-удобно е за придвижване от точка А до точка Б, щото и моят е голям заплес като ходи, да не говорим, че по някое време му писва посоката за движение и решава рязко да я промени и да се връща на обратно  Whistling Така като гледам, най-вероятно и догодина ще си я ползваме, ама знае ли човек какво ще му скимне на малкия ...
А иначе за модел и марка количка за по-големи деца, ние със съпруга ми наскоро взехме ето такава: http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://xn--80aagchfanjcc6afts … bg%26tbs%3Disch:1,Отначало беше само за в колата, да не мъкнем по -голямата всеки път по асансьори и т.н. като затръгваме някъде, но ни стана адски удобна, както на мен, така и на него  Peace В момента само нея си ползваме - въпреки наличните още 3  Crazy

# 221
Преди 10тина дни преоткрих количката и много сме доволни и аз и дъщеря ми. Mr. Green Спрях да използвам количка миналото лято, зимата изобщо не съм ползвала, но тези дни тя пожела да излезем с количката. Еййй, рахат ви казвам! Mr. Green Вози се тихо и кротко, няма да я гоня, да ходи по бордюри, да се катери де що види стъпало, да гоним котки и гълъби. Седя си, зяпа си, приказвахме си.  Grinning Дори навивам мъжа ми да вземем по-лека количка, но той май страда от някакъв криворазбран свян, виждаш ли на 3 години почти в количка  Thinking Laughing...

# 222
  • София
С баткото ползвах количката до към 3г. , много обчаше да се вози и да си гледа. След това я оставих и почнахме да ходим пеша, защото имах тежка бременност и не можех да вдигам тежко.  Сега с малката още ползвам като хоидм по надалече , не се налага да я гоня по улиците , защото за ръка е доста трудно да я хванеш абе тежък случей е моята щерка ама това е друга тема  Mr. Green

# 223
  • София
За разстояния по-дълги от 1-2км ползвам количка и много се дразня на тъпи коментари от типа ама къде сте тръгнали с тази количка,ама ти можеш да ходиш #Cussing outДъщеря ми се уморява и не смятам да я измъчвам с дълго ходене и да и вадя душата.Аз обичам да ходя дълго и понякога доста бързо,хорското мнение не ме интересува,а комфорта на детето ми.В момента ползвам все още лятната и количка,която е страшно лека.Вече трето лято я търкаляме.Също я ползвам като ходя на пазар за плодове и зеленчуци, да си закачвам торбите и да не се притеснявам дъщеря ми къде е изчезнала.

# 224
  • София
Докогато детето иска.
Моя "чадър" още си го държа. Ползвам го когато децата са болни и ходим с нея до ДКЦто. Дори за синът ми го ползвам, но той е дребен и е до 20 кг. И на двамата им харесва да се возят.

Общи условия

Активация на акаунт