Отговори
# 525
Добро утро и честито на мама КСД за рожбичката!!!

kristy, благодаря за инфото за прегледа на гърдите - не го знаех. Преди раждането ли трябва да стане това?

natalinik , при мен положението е същото - главоболие, гадене, дискомфорт и мноооооооооого контракции. Снощи едва заспах и в 3ч се събудих и до 6ч си проверявах дали ми е ок багажа за болницата, че бях сигурна, че се започва. При мен има и липса на апетит и за последните три дни съм свалила 1 кг, което не е зле като цяло, но е много неприятно това състояние. И докато будувах в ранните часове си мислих - лелеее, как ще тръгна за болницата преди кола маската, която е днес от 11ч  Joy Joy .... луда работа!

inka2005 , служителките в нашия НАП са същите - имам чувството, че ги избират с конкурс за нелюбезност, грубост и наглост. ИЗпадам в ужас когато трябва да отида там и полагам всевъзможни усилия да ми се случва по-рядко. Успех на теб Peace!

alex88, с теб наистина може да се засечем в Майчин дом и да си родим заедно децата Heart Eyes. Ние се шегуваме, шегуваме, но ще видим накрая какво ще стане. Аз все мисля, че до 1 май няма да издържи моя бебок. Аз май ти бях дала телефонния си номер на лични преди време, но ако си го затрила ще ти го пусна пак, за да се чуем......

Днес денят изглежда прекрасен и за раждане и за разходки, така че действайте смело Wink!

Честно казано не се сетих да попитам, преди или след, но мисля че е за преди раждане. Попитах само дали трябва направление да си взимам или нещо друго ако е необходимо, но акушерката ми каза, че само с картона, който ни го водят по време на ЖК се отива при съответния док. Разбира се трябва да се запази час предварително. Това е което знам, за повече инфо вече акушерката Simple Smile

# 526
Честито на всички нови мама Simple Smile Да са живи и здрави те и бебоците, само радост да им носят!!!

# 527
Забравих най - важното:

Честито на мама Шанди - бебка да и носи само радост и хубави моменти    bouquet

# 528
честито на Шанди да й е жива и здрава малката госпожица   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Аз имам въпрос към майките които смятат да ползват зехтин към коя марка сте се ориентирали newsm78

# 529
Шанди ЧЕСТИТО!!! Само хубави моменти ви желая с бебо  newsm07

# 530
Честито на мама Шанди! Много усмивки и леко гледане на бебо!   bouquet

# 531
Честито на Шанди  bouquet

Beboranche, относно мухала аз съм много доволна от Savo за пръскане.Някъде около 7-8 лв беше.Лошото при неги и при белината е че миришат доста.Най добре е да се погрижите скоро,че да се е отмирисало за бебчето.Simple Smile

# 532
  • София
Здравейте!

Честито на мама Шанди! Нека само радости да носи малкото съкровище на мама и тати!

Аз днес бях на ЖК. Бебка е добре. Вече е 2640 гр, с главичката надолу. Малкото ми пумпалче мърдаше с ръчички сякаш искаше да ми помаха.  Crazy Утре съм на преглед и при лекарката, при която ще раждам- д-р Хаджиева. Да видим тя какво ще каже и да уточним някои въпроси, които ме вълнуват.

Стегнах багажа за родилното, но ми се струва много голям сака.  Rolling Eyes

# 533
Честито на новите мами, да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват! Hug
няма да изброявам да не пропусна Embarassed

илейна, на курсовете за родители, на които ходех преди 2 г., ни казаха, че коремчето се смъква с 2-3 см. 1-2 седмици преди раждането. също 1-2 седмици преди раждането може да се появи засилено течение с по-гъста консистенция и/или болки в срамната кост.

кенга, аз смятам да раждам в Токуда, там раждах и преди 2 г., ако те интересува нещо, питай Hug

# 534
  • Русе
Честито на мама ,Шанди!Малката Стелка да расте здрава и щаслива!  bouquet

# 535
Здравейте!

Честито на всички мами с нови бебчета! Да са ви живи и здрави, послушни и спокойни бебчета!   bouquet

Вие както почнахте с бебевалежа, за май месец няма да останат бебчета  Mr. Green

Жасмин_вени, как така не й е слязла кърмата  newsm78 Аз доколкото знам бебето може да се кърми още веднага след раждането. Аз Кари я кърмих около час след раждането й  Peace Тя бебка отделно ли е от Точето? Май бебето като е при майката и по този начин се стимулира потичането на кърмата. Може би Змейка или Бръм ще дадат повече информация  Peace

Я да питам в лилаво, като се изцежда кърмата примерно по малко след или преди кърмене да се облекчават гърдите, може ли да сложиш контейнерчето с кърма в хладилника и да си допълваш в него през целия ден, а после в края на дена евентуално да го мушнеш в камерата за съхранение? И също така, това допълнително изцеждане не води ли до хиперлактация?

# 536
  • Под кленовите дървета
Жасмин_вени, как така не й е слязла кърмата  newsm78 Аз доколкото знам бебето може да се кърми още веднага след раждането. Аз Кари я кърмих около час след раждането й  Peace Тя бебка отделно ли е от Точето? Май бебето като е при майката и по този начин се стимулира потичането на кърмата. Може би Змейка или Бръм ще дадат повече информация  Peace

В МД бебетата са отделно от майките. А и Точе се е чувствала както тя каза "парцал" след раждането, защото е било бая тежко и не е имала сили да стане първия ден. А и явно там да си изискаш детето гладно, за да го сложиш на гърда си изисква доста сили, за да спориш с акушерките.

# 537
  • Пловдив
Айде на първото бебе за днеееееееес!!!!

Лейди е вече мама на едно голямо момче - Валентин - 3810 гр и 51 см.

Честито на щастливите родители!!!!

# 538
Уини на питането ти аз мога да отговоря от моят скромен опит/1г8м/:
Лично аз НЕ СЪМ изцеждала гърдите нито преди,нито след кърмене,защото имах много кърма и щях още повече да извикам.Когато дойде педиатърката и ми видя гърдите,бяха горещи и твърди,каза никакви фъстъци да взема леген с топла вода и да ги поливам и цедя с ръце докато се поразмекнат.И добре че беше тя,че бях започнала да вдигам Т вече.После от инет прочетох че може и под душа и така започнах после да ги поизцеждам,но само когато ги чуствах болезнено препълнени и бебето нямаше скоро да папка ,иначе не.Акушерките по разни лекции препоръчват доизцеждане след кърмене,но аз не мисля да го правя това,освен ако не реша че имам нужда да стимулирам.Да,възможно е да хиперлактираш.
За събирането на кърма,да събираш през деня и после слагаш във фризера.На една лекция за кърменето даже ни обястниха че не е проблем ако извадиш вече замразена кърма и да долееш новата,тя като се размрази и се смесвала.  Wink

Ех че голямо момчеее.Честито на щастливите родители! Tada

# 539
ЧЕСТИТО НА МАМА КСД И ШАНДИ И НА ЛЕЙДИ! ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ СЛАДУРЧЕТАТА И ДА СА МНОГО ПОСЛУШНИ!
Не съм Бръм или Змейка, но изцеждането е добре да се прави само при напрежение в гърдите и то колкото да се облекчи, а не докрай, защото рискът от хиперлактация е голям.
Слизането на кърмата е доста индивидуално - аз родих Краси в 17.40, а за първи път м го донесоха на другия ден за кърмене и нямахме никакъв проблем, макар че беше доста трудна задача да го събудя. Така че нека Точе не се притеснява, а най-важното е да бъде спокойна и да приема много течности. Освен това може да пробва да се стимулира с помпа, когато не са с бебчето.

Общи условия

Активация на акаунт