Отговори
# 540
Пипи мерси за отговора миличка ,значи се надявам бебо да остиска до май месец и после да не пренося  Wink щом би следвало събитието да е след 1-2 седмици.
Бурзо възстановяване на Точето.
Честито бебче на Лейди ,да са живи и здрави и двамата   bouquet  bouquet

# 541
Ех, че голямо момче е родила мама Лейди  newsm30
БРАВО!!
!

# 542
Браво на Лейди, преставям си ако беше останало още 10 дни, колко щеше да стане

бързо възстановяване на мама, и прекрасен живот на малчо

# 543
Честито на Лейди, за големия юнак !
На мама бързо възстановяване а на бебо все така да наддава  Wink

# 544
Честито бебче на мама Лейди

Аз да ви се оплача.Тръгнах да ходя до НОИ,за този моя ПИН.И тьй като след гадните строежи остават дупки и калища успях да се хлъзна на една гадна локва.В момента съм с  рана на кракът и малка на ръката.Добре,че успях да се извъртя и бебка не усети май нищо.Ама така ми се пререва от страх да не я нараня  Sad Цяла зима одържах,а сега се катурнах в най-слънчевото време Sad

# 545
знаете ли защо бебетата хълцат в утробата ни, аз почнах малко да се шашкам , нашия юнак всеки ден хълца по различно време и доста продължително

девилче много внимавай, лош късмет му се вика на това, дано сте добре

# 546
Ох Девилче представям си какво си преживяла-трябваше да се наплачеш едно хубаво, че да ти мине. Важното е , че си успяла да предпазиш бебка.  Hug
Аз съм толкова разсеяна и невнимателна постоянно и много ме е страх и аз да не тупна някъде и да не нараня бебо  Crazy

# 547
  • Пловдив
Жасмин_вени, как така не й е слязла кърмата  newsm78 Аз доколкото знам бебето може да се кърми още веднага след раждането. Аз Кари я кърмих около час след раждането й  Peace Тя бебка отделно ли е от Точето? Май бебето като е при майката и по този начин се стимулира потичането на кърмата. Може би Змейка или Бръм ще дадат повече информация  Peace

Я да питам в лилаво, като се изцежда кърмата примерно по малко след или преди кърмене да се облекчават гърдите, може ли да сложиш контейнерчето с кърма в хладилника и да си допълваш в него през целия ден, а после в края на дена евентуално да го мушнеш в камерата за съхранение? И също така, това допълнително изцеждане не води ли до хиперлактация?

Уини, напълно права си - ако й бяха дали бебка при нея още в първите часове веднага щеше да се стимулира лактацията. За съжаление в Бг болниците рядко дават бебетата на майките рано, особено ако не настояваш и не си търсиш правата  Rolling Eyes Дано скоро Точе се почувства добре и й дадат бебка при нея  Praynig
Това носене на 3 часа за кърмене е доста лош старт на кърменето, защото новородените имат нужда от много по-чести хранения и често докато стане "време" /по техния режим, затова слагам кавички/ за хранене, бебенцата вече са тотално изтощени от глад, съответно заспиват почти моментално на гърдата, не успяват да поемат достатъчно кърма и много бързо отново са гладни... така се влиза в един порочен кръг - почва се с репликите "Нямам дъстатъчно кърма.... Трябва да дохранвам.... и т.н." В повечето случаи това за съжаление води до отбиване, ако майката е неуверена или недостатъчно мотивирана  Confused

За цеденето - да - спокойно можеш в рамките на 1 ден да допълваш контейнерче в хладилника и чак накрая да го замразиш  Peace
Хиперлактация може да се получи, ако цедиш по много след хранене и то за дълъг период от време. Ако цедиш по малко, за спадане на напрежението не би трябвало да е проблем
 bouquet

# 548
  • Под кленовите дървета
ехеее, честито на мама Лейдиии Simple Smile Голямо момче Simple Smile

# 549
  • София / Сливен
Честито на новите мами живи и здрав да са бебчетата.
Девилче внимавай!
Ох да ви се оплача немого да ходя много днес се поразходих едвам се прибрах като разчекната жаба.

# 550
знаете ли защо бебетата хълцат в утробата ни, аз почнах малко да се шашкам , нашия юнак всеки ден хълца по различно време и доста продължително

И моето момче хълца всеки ден, аз съм чела, че това показва че си упражнява дробчетата, като преглъща от амниотичната течност, така че съм спокойна, защото се подготвя за външния свят  Joy Дано скоро е готов, че нямам търпение вече да си го гушна  Joy

# 551
  • Под кленовите дървета
А на Лейди какъв й беше термина? Че търся, но не видях.

# 552
Момичета, ако имате телефона на Точе й кажете да си вземе свещички Профенид за облекчаване на болката - от личен опит го казвам. Стресът от раждането, болката, обстановката в болницата и т.н оказват влияние върху психиката, а оттам и на потичането на кърмата.

# 553
Лукс, не знам защо хълцат, ама не е проблем Simple Smile като се родят също хълцат Simple Smile тогава много помага слагането на гърда за малко Peace

честит голям младеж на Лейди Hug

аз понеже сега си прегледах записките от курса за родители преи 2 г., та видях, че тма са ни казали и за още един предвестник на раждането, който се появява 1-2 седмици преди раждането - подготвителните контракции, които не са регулярни, траят около 15-20 секунди и обикновено се появяват вечер или нощем, продължават не повече от 3-4 часа. истинските контракции са болезнени, като силата на болката се увеличава, и са на 7-8 минути, ако продължат над 5-6 часа, трябва да се обадим на лекаря. така пише в тетрадката Simple Smile

# 554
А на Лейди какъв й беше термина? Че търся, но не видях.

сякаш 8 май

Общи условия

Активация на акаунт