Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 861
  • 498
  •   1
Отговори
# 195
Първият град за който се сещаш, що пък го увъртя въпроса по този начин, като си беше написано точно и ясно Столица.
              Ама, хайде първият град за който се сещам като ми се каже България е Велико Търново- Държава, Царственост, Благородство.

# 196
  • UK
Аз пък никак не харесвам Търново - никак не ми е царствено - всеки си има мнение.

# 197
Говориш като че ли целия си живот си живял в София, Варна, Канбера, Сидни и още 20тина града само в тази тема. Не си. Не знаеш как е, и аз не знам. Не можеш да поставяш категорични оценки на нещо, което не знаеш как е. Стига си се изживявал като последна инстанция.
Разликата между двама ни е единствено в това, че съм чел и слушал, с широко отворени очи.

# 198
  • UK
Или просто ти така си мислиш. Спри да ни занимаваш с особата си, никога не е било интересно. Стой си в Разград и разбирай от всичко.

# 199
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Добре, че всички не харесваме безумно едно и също място, че като се сберем вкупом, ще продъним земята  Grinning
Единственото, което ми се иска, където и да сме, да поддържаме нещата, да не трошим и мърсим.
Просто това, на най-елементарно ниво.

На мен ми се живее в Принстън и в Ню Йорк.
И някъде в Канада, ама още не съм решила къде.
Примерно, шест месеца от годината да съм там, другите - в родния ми град.

# 200
И аз като г-цата съм фен на Ню Йорк, никога не съм била, но знам, че това е моето място ...  Лондон също бих могла да го живея.
Да си призная честно, ако живея един град, степента на замърсяване и хаос не биха ме изгонили.

# 201
Стой си в Разград и разбирай от всичко.
Аз когато съм живял във Варна, ти не си била родена.

# 202

И все пак Буенос Айрес на коя държава е столица. newsm78

Понеже питаш вече два пъти, ще ти отговоря - това е един несъществуващ град в една измислена държава. Дори не е столица. Обаче там пък има булевард, чиито номера завършват някъде към девет хиляди и не знам си колко стотин, и този булевард има не шест, а девет платна в едната посока. И всичките тези 18 платна са нафрашкани с коли - на буеносайресци, на селяци, на туристи, които окепазяват така поетичното име, което в свободен превод от местния диалект означава "хубав въздух".
За сведение на посетителите, Буенос Айрес е един прекрасен град, а неговите жители го обожават. Не защото прилича на райска градина, а защото навсякъде по света хората си обичат столицата, родния град и държавата.

# 203
  • UK
Стой си в Разград и разбирай от всичко.
Аз когато съм живял във Варна, ти не си била родена.
Уу, убеди ме с този довод.

# 204
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И аз като г-цата съм фен на Ню Йорк, никога не съм била, но знам, че това е моето място ...  Лондон също бих могла да го живея.
Да си призная честно, ако живея един град, степента на замърсяване и хаос не биха ме изгонили.

Госпожица ли ме нарече  Grinning Hug
Кога ще те черпавам   bouquet

Аз съм била само за един ден.
И някак се почувствах на мястото си.

# 205
О, кей разбрахме се, тръгнахме от това "Съжалявате ли, че/не/ живете в гр. София", минахме, през "селяндурите", дето вместо да произвеждат домати за София, те пък отишли да живеят там. И за това, трябва да се върнат на село, да копат. Туй "ум, патки пасе" е много съвременно да знаете. След това го задълбахме, "ама, в коя Столица, не е съсредоточен целият живот на държавата", ама и това не било вярно, то било "ама, кой е първият град, дето като се каже за дадена държава ви излиза в ума", ама и това не било вярно "ама, на мене ми се живее в еди си кой град"
          Та за какво точно иде реч в дадената, тема............... newsm78

Не харесвам София, от село съм, ама мойто село не е България, и "да" София е Столицата на България, и "да" не ми е първосигнален град за България. Всеки има свое светоусещане за живота и това е хубавото на живота.

И като за "Лека Нощ"- искам да живея на Планетата на Малкия Принц  Wink

# 206
живяла съм в софия даже съм родена там , за мен обаче е ужасен град за живеене , дано не ми се налага да живея пак там ...

# 207

Понеже питаш вече два пъти, ще ти отговоря - това е един несъществуващ град в една измислена държава. Дори не е столица. Обаче там пък има булевард, чиито номера завършват някъде към девет хиляди и не знам си колко стотин, и този булевард има не шест, а девет платна в едната посока. И всичките тези 18 платна са нафрашкани с коли - на буеносайресци, на селяци, на туристи, които окепазяват така поетичното име, което в свободен превод от местния диалект означава "хубав въздух".
За сведение на посетителите, Буенос Айрес е един прекрасен град, а неговите жители го обожават. Не защото прилича на райска градина, а защото навсякъде по света хората си обичат столицата, родния град и държавата.

Извинявай, за така зададеният въпрос, права си столицата на Аржентина е  Embarassed

Това, че хората от столицата си мислят, че те са държавата,не означава, че всички останали, не си обичат Родината. /Никого не искам да обидя, но в нашата Държава, много се набива в очите, точно тази картинка/ Hug

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 01:41 от dunavska baba

# 208
За 11 страници имаше ли положителен отговор на въпроса дали съжалявате?

Да, моят отговор беше именно такъв. Ама сега трябва ли да се разстрелям пък? Просто смятам, че докато е млад човек бива да поживее там където му харесва. Даже и да е шумно и мръсно.

Лошото е, че тези теми винаги ескалират в друго, в скандал. Но пък трябва да си ги има, защото ако не друго, отразяват съвсем реални настроения у хората.

# 209
Вълк, през няма да ти кажа къде ми е за теб и дали споря с теб или с някой друг. Говориш като че ли целия си живот си живял в София, Варна, Канбера, Сидни и още 20тина града само в тази тема. Не си. Не знаеш как е, и аз не знам. Не можеш да поставяш категорични оценки на нещо, което не знаеш как е. Стига си се изживявал като последна инстанция.
Peace smile3501

Общи условия

Активация на акаунт