В какъв свят живеем?

• 13 246
  • 381
  •   1
Отговори
# 105
Замислих се за кратко и отново върху цялата ситуация.
Че всички са виновни - така е.
Но не мога да Ви опиша каква непоносимост имам към разни индивиди, които скачат на бой и за най-малкото, но никога не пожелават първо да си размърдат сивите клетки и да измислят по-нормален начин за излизане от ситуацията.
Представете си следната ситуация, т.е. ако нещата бяха протекли така:
На направената забележка от страна на съседа (колкото и груба да е била), децата и татковците можеха по човешки да си кажат: "Хм, този не е добре, ама хайде да се изместим малко в страни, какво толкова?"
Но "Не!", никой няма право да им казва къде да играят и какво да правят, другите трябва да си траят и после отново да си копат градинката... Нали е обща - едни ще я копаят, други ще акат върху нея... Свобода!
Нали по-умният трябва да отстъпи? В случая обаче, "по-умният" раздава юмруци и правосъдие...
Какъв светъл пример за децата.

П.П. И престанете с това, че децата са деца и имат право да правят каквото и си искат.
Никой не е длъжен да търпи чуждите деца и техните викове.
Много добре си спомням как са ни гонили да ни бият (с дъски и всякакви подръчни материали) и нас съседи, когато сме вдигали врявата... Дали са щели да ни бият или само да ни сплашват - това друг въпрос...
Но никога нито брат ми, нито баща ми са ходили да се разправят с мускулите. А ги имаха, повярвайте ми...

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 12:42 от Servallan

# 106
  • София
Не е ясно кога е взел оръжието, има няколко вероятности. Може след като се е намесил сина му и да е успял да стигне до касата. Или да го е нисил на колан. Нямам идея не съм говорил с тях. Никъде не става ясно, че е отворил вратата с насочен пистолет, или че се е заяждал от балкона, става дума замо за забелжка, а ако една забележка е оправдание за нахълтване в дома без покана и нанасяне на тежки телесни повреди на болен човек и останалите членове на семейството, значи си имаме сериозен проблем. А за комплексарски постъпли няма да говоря защото ще се обидиш.

Не ме разсмивай - според бг. законодателството нямаш право да ползаваш огнестрелно оръжие, ако нахлуят в къщата ти.  Виж, ако френда ти ги беше посрещнал с нож или нЕкоя бЕсна домакиня се беше развихрила с точилката - "Но проблем" /лека или средна повреда, при извадено медицинско/! Мисля, че и тема нямаше да има, или поне не от такова естество.
Да спомена, че  на мъжът ми му е издадено разрешително, защото периодично пътува с  пари в кеш... дори не е голяма сума, никога надвишава 10000 лв. Не съм запозната добре със законите, но излиза, че той е в правото си да гръмне всеки, който насилствено се опита да го ограби по път, но не може да ползва огнестрелно оръжие, ако някой се опита да ограби домът ни. Оказва се, че когато става дума за пари, имаш законово право да ги пазиш, дори с цената на човешки жертви /при определени условия/ - Но себе си, жилището и семейството - Не!

ПП. Приятелят ти е Виновен,  защото не е съхранявал оръжието си, според предписанията: За пистолет, по спомен са: Заключен в каса, с изваден пълнител и спуснат предпазител.
Няма начин, дете да го вземе от касата, зареди, спусне предпазител и донесе, освен ако не е преминало специално обучение /което пак е наказуемо/.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 14:05 от daniabc

# 107
Винаги един човек успява, ако на първо ниво е ума, а чувствата след това.

# 108

Не е ясно кога е взел оръжието, има няколко вероятности. Може след като се е намесил сина му и да е успял да стигне до касата. Или да го е нисил на колан. Нямам идея не съм говорил с тях.
Да,да и докато едвам се добира до касата,отключва я,вади пистолета,гърми и заключва касата. smile3501 Браво колко е сръчен.При огледа на полицаите е установено,че касата е била заключена с катинар,което автоматично ЗА мен означава,че пистолета е бил вън,което е ПРОТИВОЗАКОННО..

Вие,като очевидец на случилото се ли ми твърдите,че си "нямам хабер",или само като човек,който познава Валери?
И да коментирам инфото,което ни давате,понеже явно е,че не е от очевидец.
Първо- децата ползваха за врата,не дръвчета,а метален лост отстрани до блока.Второ- незнам дали знаете въпросното място,на което играеха децата,но ви каня да го видите и пак ще обсъдим,дали забележката му е била уместна.За камъните-не коментирам,това не съм видяла,ама моля ви се "Нямало е хвърляне на камъни от страна на Валери към децата.Разследващите полицаи не намират такива в градината. Всичко е документирано и заснето (да бащата си измисля)." Камъни в градинката -бол.Дори и да е хвърлил камък,незнам как биха го разпознали от изобилието им там.Така,че този довод е малко смехотворен.Според неговата съседка цитирам" Валери слезе с камъка в ръката,и каза "Ето го,не съм го хвърлил"" И да не го е хвърлил,самия факт че е посегнал към камък срещу децата е красноречив.
И много сте прав,ако Валери беше достатъчно умен,да си заключи врата и да се обади на полицията,а не да го чака на стълбището,ситуацията сега щеше да е съвсем различна.Тогава наистина,можеше да твърдите,че вратата е била е разбита.Но при така развилата се ситуация,не е вярно че е била.

# 109
Понеже много хора правят интерпретации в стил свободно съчинение, искам да ви покажа най-пълното към момента описание на случката с г-н Валери Добрев от Димитровград, който простреля свой съсед.
Информацията е взета от Фейсбук групата в негова подкрепа: http://www.facebook.com/group.php?gid=118998148128140

Ето за какво става дума:

Днес се свързахме с Валери. Трудно говори и с мъка ми разказа какво се е случило във фаталната вечер. Устата му е разбита, има множество рани по цялото тяло. Цялата случка има кратка предистория.

Група от съседи преди известно време решават да облагородят пространството около блока в който живеят. Валери е един от хорат...а които засаждат цветя, посаждат дръвчета, окопават от плевели пространството. Създават малка цветна градина до самият блок.
Преди 2 вечери вижда от балкона си, как група деца заедно с двама бащи играе футбол като използва за врата пространството м/у две от дръвчетата. Всяко преминаване на топката чупи и потъпква това над което са се трудили. Валери веднага реагира и им отправя забележка, че не това е мястото за игра. Поляната е около декар и съвсем спокойно могат да се преместят с 20-30 метра. Едно от момчетата със самочувствието, че родителят му е до него,го обижда и провокира. Валери му извиква да млъкне и да се махат веднага. Родителят е афектиран как могат да се държат така с детето му, хуква към входа и апартамента на Валери. Придружава го и другият баща. Започва да блъска и рита вратата/точно тези ритания и блъскания по вратата насочват вниманието на останалите съседи от входа: http://haskovo.net/index.php?module=news&action=details&id=61592
Когато Валери отваря, без нито една изказана дума Благой го удря с все сила в лицето. Започва да го рита. Поваля и синът на Валери-Даниел който се притичва на помощ на баща си. Следват множество удари с ритници върху двамата. В побоя се включва и втория баща който типично по Български в края на мелето започва да ги разтървава и да помага в отнемането на оръжието от стрелеца. Валери вади пистолета след като удрят синът му. Мъчат се да му го отнемат и в суматохата натиска спусъка. От там нататък е ясно...линейки, полиция...
По много форуми се появиха коментари как видиш ли двама "татковци" отишли да поговорят със съсед който от своя страна започнал да стреля на поразия по тях, че едва ли не следващата цел са му били децата.
Истината е че така наречените татковци имат само едно поведение - АГРЕСИВНО и на това учат отрочетата си. Случаят с Валери много напомня на друг подобен разтърсил обществото ни наскоро: http://www.desant.net/show-news/19127/

Валери е творец, винаги е СЪЗДАВАЛ, никога не е рушил, никого не е обидил. живее изключително скромно. Винаги е изразявал гражданската си позиция и е бил непримирим към простащината и арогантността Време е и ние да се заразим с тази непримиримост. Само така ще почистим плевелите в нашата градинка.

P.s Нямало е хвърляне на камъни от страна на Валери към децата.Разследващите полицаи не намират такива в градината. Всичко е документирано и заснето.

# 110

На направената забележка от страна на съседа (колкото и груба да е била), децата и татковците можеха по човешки да си кажат: "Хм, този не е добре, ама хайде да се изместим малко в страни, какво толкова?"

П.П. И престанете с това, че децата са деца и имат право да правят каквото и си искат.

Когато тези викове са на детската площадка,в часовете разрешени от закона,ще му се налага ги търпи.И няма аз да си търся друга площадка да си заведа детето да играе,а този,на който му преча,ще си намери алтернатива,виковете на детската площадка да не му пречат,и те не са да ги замеряме с предмети от терасата.

lyd, най-точното описание,което е в защита на Валери,моля направете си труда да прочетете коментара ми на това описание,малко по-нагоре от вашия пост,като безпристрастен очевидец

# 111
lyd хич не е достоверно .В темата все пак пише и очевидец на случката.

# 112
Нещо съм изтървала момента на трансформацията, макар, че изчетох доста----- кога Чашите се превърнаха в Камъни  newsm78,
          а да, стана ми ясно.....

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 17:26 от dunavska baba

# 113
Прочетох написаното отново и все повече се замислям какво бих направила аз, ако на вратата ми застанат двама бабаити. Помислих си и какви ще да са тези "детски реплики" накарали един видимо интелигентен човек да изпадне в такава ситуация.
С риск да ме оплюете ще си призная, че все повече заставам на страната на стрелеца. Не го оправдавам, но го разбирам.
Представям си как е изглеждал подпийналия татко - герой. Виждала съм подобни първосигнални същества, които смятат, че простотията и физическата им сила ги правят неуязвими.  Точно този тип татковци възпитават малките "агресорчета" от които се оплаквате непрекъснато. Представям си и наглото държание на момченцето, разчитащо на татковата сила. Форумът е пълен с теми и примери за подобни малки човечета.
Случката е просто отражение на мизерната ни действителност, в която отдавна толерантността не съществува. Случаи подобни на този ще стават все повече. А нашите реакции ще зависят от това за къде сме хванали слона...
Жалка, панелна чалгаджийница!

# 114

Когато тези викове са на детската площадка,в часовете разрешени от закона,ще му се налага ги търпи.И няма аз да си търся друга площадка да си заведа детето да играе,а този,на който му преча,ще си намери алтернатива,виковете на детската площадка да не му пречат,и те не са да ги замеряме с предмети от терасата.
На това мога да кажа само: "Ти му говориш, а то рупа ли, рупа...".
Спирам до тук, защото бях достатъчно ясна с коментарите си по-горе.
А който се прави на бабаит и подкрепя това поведение, да си носи последствията...
Ако някой направи груба забележка на моето дете, в часовете, разрешени от закона, не бих раздавала юмруците, а просто ще си намеря спокойно място, където и на мен няма да ми се пречи. Или най-малкото ще помоля детето си да бъде по-внимателно с виковете...
И това далеч не е пораженческо поведение... Нарича се - възпитание.
Но проблемът е, че много народ се взема прекалено на сериозно...

П.П. Хареса ми мнението на Бабилия.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 16:52 от Servallan

# 115
Да,ако баче тези забележки се правят само заради присъствието на децата там...и ако всеки път отстъпваме,за да избегнем разправиите,дали ще остане място,на което децата да могат да играят.Пак казвам,не оправдавам реакцията на бащата,Но няма да се съглася,че трябва аз да се махна от детската площадка,която е за това-да играят децата там,и неиминуемо,когато има повече от двама души на едно място има шум,само защото на шепа хора не им понася.Площадките са за децата- а децата са си деца.Дайте да спрем движението на колите, кучетата и да премахнем всичко,което може да вдигне шум.

П.П. И моля да се изясним- бабита е един,другия татко отиде да го възпира,като видя накъде отиват работите.И стигна там,когато Благо вече беше прострелян.

# 116
Да,ако баче тези забележки се правят само заради присъствието на децата там...и ако всеки път отстъпваме,за да избегнем разправиите,дали ще остане място,на което децата да могат да играят.
Въобще нямам предвид да се "изселите" от там и на децата кракът им да не стъпва на въпросната площадка.
Става дума за това, че до тази тема нямаше да се стигне изобщо, ако таткото беше дръпнал на 20м. встрани да играе с децата.
Тогава, вече, съседът колкото и да се пени, няма да има право да ги мръдне от там - нито ще са близо до блока, нито ще са във въпросната градинка, нищо... Ако иска да вика, да заплашва, а когато стане напечено, татковците да извикат полиция, а не да ходят да се доказват като супермени...
Така действат нормалните хора, които не страдат от излишни предразсъдъци и чувство за малоценност.

П.П. А за мен бабаити са всичките участници в случката  Mr. Green Защото поведението на нито едните не ми допада особено и не е близко до моята същност  Wink

# 117
  • на брега на морето
Конче, моля те, дефинирай "неизбежна самоотбрана".

Неизбежна самоотбрана означава да се оставиш да те попречукат  и вече полумъртва да си намериш оръжието и да стреляш.

Гледах снимка на таткото-бабаит във вчерашния Телеграф. Бил е пийнал.

# 118
  • Costa Rica

П.П. И моля да се изясним- бабита е един,другия татко отиде да го възпира,като видя накъде отиват работите.И стигна там,когато Благо вече беше прострелян.
Т. е, бабаитът и простреляният Благо са едно и също лице?

Я, къде бил ключът от пещерата!!!

Кот, изпревари ме. Аз това за мускулите и ланците го казах още в началото и ми се нахвърлиха.

# 119
Я кой не чете....не са едно и също лице.... представи си уточнявам,след изказване "АКо на вратата ми застанат двама бабаити"

И Servallan,може и да не твърдиш да се изнесем,ама по твоята логика....изнасям се 20м....друг съсед от друг блок му пречим,че му газим прахта....минаваме още 20м...на друг му пречим защото щял да си пракира колата там.....още 200м нанякъде- пречим на някой за нещо друго..,...Проследи ли ми мисълта??Къде по-точно да играят децата,след като и на площадките отредени затова,не може....Да ги затворим вкъщи? Ами ако и там пречат на съседа ми щото гледа силно детски филмчета и откъщи си ли да се изнеса???

А визията изобщо е смехотворно да се коментира- значи ако някой мъж иска да изглежда добре,тренира и има мускули...и О,Боже позволил си е да си купи ланец,автоматично означава "Гръмни ме"

Общи условия

Активация на акаунт