В какъв свят живеем?

• 13 192
  • 381
  •   1
Отговори
# 135
Къде в темата видяхте, че децата трябва да стоят вкъщи?
Хайде стига сте се оправдавали за собствените си грешки, неволи и неуспехи с децата... Оставете ги на мира тия деца. Защото вече започна да става смешно.
Ако няма къде да играят на широко, без да пречат на никого, то това е проблем на възрастните, на общината и т.н.
Събирайте подписки, ако щете - протестирайте и направете нещо, за да има детски площадки, а не квартални кафенета...
Е, уби ме вече .Спрете се с тези характеристики.Обидите и квалификациите ти не са смешни  по скоро елементална липса на доводи.
  Какви подписки ,какви протести какви чудесии .Играели са на детска площадка и пред блока в 20,30ч.
Някакви обособени лагери за деца ли трябва да има.
Къде пък ти прочете ,че децата нямат право да ползват детските площадки и да играят футбол пред блока .
Вдигат прахоляк ,гадно е все пак човека кола има убива заради нея.

# 136
Къде в темата видяхте, че децата трябва да стоят вкъщи?
Хайде стига сте се оправдавали за собствените си грешки, неволи и неуспехи с децата... Оставете ги на мира тия деца. Защото вече започна да става смешно.
Ако няма къде да играят на широко, без да пречат на никого, то това е проблем на възрастните, на общината и т.н.
Събирайте подписки, ако щете - протестирайте и направете нещо, за да има детски площадки, а не квартални кафенета...
newsm10
Определено мястото на играещи на топка деца не е под прозорците и в близост до коли - прашасали или не.
В нашия квартал има 2 игрища - оградени отвсякъде, специално за тази цел. Може, значи.

Ама е по-лесно да плюеш, седнал в кварталното кафе.
Супер коли пред блока може ,деца обаче не.
Сигурна съм ,че и по-големи глупости може да изсмучете  Grinning
Не е истина направо.Играещите деца били ад за някой хора .

# 137
Обидите и квалификациите ти не са смешни  по скоро елементална липса на доводи.
  Какви подписки ,какви протести какви чудесии .Играели са на детска площадка и пред блока в 20,30ч.
Някакви обособени лагери за деца ли трябва да има.
Къде пък ти прочете ,че децата нямат право да ползват детските площадки и да играят футбол пред блока .
Вдигат прахоляк ,гадно е все пак човека кола има убива заради нея.
Ммм, аз обиди в моя пост никъде не виждам...
Не мисля, че мястото за футбол е пред блока, където могат да отнесат и някой прозорец с топката...
Едно време и нас са ни гонили съседите за такива прояви. Вас не са ли ви гонили?
Пред блока се събирахме да играем карти, телефон, да си разказваме смешни истории и т.н.
А когато искахме да играем на футбол, родителите ни водеха в близките паркове, където нямаше квартални кафенета.
Или ходехме на близката площадка, която беше на около 100м. отстояние от прозорците на хората.
Но тогава имаше площадки.
Сега, ако няма достатъчно отдалечени такива, то проблемът е на възрастните...

П.П. Коли на паркинг пред блоковете винаги е имало... Защото има предвидени паркоместа пред всеки блок. А паркоместата са за коли...

П.П.П. Извинете ме за моята неинформираност, но аз оставам с впечатлението, че действието се развива под прозорците на хората и то в междублоковата градинка, а не детска площадка с люлка, пързалка и т.н.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 23:14 от Servallan

# 138
Влизам за последен път с коментар,по молба на дъщерята на стрелеца....

Бабилия,абсолютно съм наясно,че има хора на различно мнение...Лично ангажирана със случая е силно казано....и не мога да очаквам някой да защитава бияча,след като аз самата не одобрявам реакцията му....Дали пък не се изразявам правилно,че досега не ви стана ясно.Умело поставям детската игра,понеже точно тя и САМО тя беше целта на темата ми,просто нямаше как да не разясня ситуацията.Кварталното кафенце,функционира от буквално една седмица,проблема с децата там е дооста преди това.Така,че далеч не смятам,че то е проблема....

Делфина, незнам от къде си....но тук при нас площадките са такива.Заповядай ми нагости,с удоволствие ще те разведа.Незнам какво си представяш като казвам кварталното кафе,ама то е от 3 маси,буквално и полянката ми е на същото разстояние като да седна на пейката пред люлките.Така,че тези намеци са излишни....

Servallan , "децата да си седят вкъщи" е изказване на няколко от живеещите във въпросния блок и няма да оставим децата,защото точно те ми бяха идеята на темата,а не да установявам кой прав и кой крив.И представи си работим по въпроса с жалби,затова че децата няма къде да играят,а не държим да имаме квартални кафета. Футбола се играеше ОТСТРАНИ на блока,където се намира и импровизираната площадка.Казвам импровизирана,защото наистина е малка,който желае в една от статиите я имаше дори снимана,може да види за какво говоря. Дали и е мястото там е отделен въпрос,но е факт че е там,и след като е такава,значи е за деца да играят.

Това е от мен,наистина няма да коментирам повече,понеже вече обещах....Засега ще оставя темата отключена,но ако желаете ще помоля модератор да я заключи

# 139
Децата не са ад.
             Попитах аз, какво прави колата на еди кого си на детската площадка,
                            Децата къде са играли на детската площадка или в междублоковото пространство.
             То чаши,.............то камъни, пък и полицията ги търсила, ма кое чашите newsm78, камъните newsm78
             Сори, децата не ми пречат, ама две детски площадки имаме в квартала, ама колкото и да се мъча да хвърля нещо, хич немога да стигна до детската площадка.
              Има едно просто нещо в живота, и това е, че децата са огледалото, на това, което възрастните са направили.
              С една дума, мило момиче, задало темата разбрах какво искаш да внушиш   bouquet-Децата са най-голямото богатство, но грешно подходи.

# 140
Ами че то вече няма детски площадки без някоя-друга кола наблизо. Ние винаги имаме по някой чешит, който да си изтипоса трошката на най-видното място, че и да й трепери.
Ние като деца израснахме покатерени на един стар Москвич, тип Баба Яга, със спукани гуми, дето се вика изкласихме, и той все си стоеше там, зад блока, заемайки ценно място- дали за игра, дали заради някоя друга кола, и собственикът му все ни хокаше, като ни види покатерени отгоре. Е, слава Богу не е стрелял по никого.
Според мен проблемът в цялата история е основно липсата на лично пространство за всеки и неовладяната агресия. Всички имат право за себе си, и всички някъде бъркат.

# 141
  • на брега на морето
Според мен проблемът в цялата история е основно липсата на лично пространство за всеки и неовладяната агресия. Всички имат право за себе си, и всички някъде бъркат.

smile3521

Ади, не се засягайте, че съм направила за себе си "профил" на бащата.

# 142
  • Costa Rica

Ето как би трябвало да се реши въпросът. Това е изградено с пари по някакъв проект.  Площадката е баш под прозорците ми, но няма шанс нито топка да прасне прозорец, нито селянин да си паркира колата върху нея. Отстрани не се вижда, но има оградено място с люлки и катерушки за мъници и май се замисля малко кафенце за родители. Безопасно отвсякъде. Шум има, но трябва малко толерантност. Всъщност мен по-ме вбесяват глухите съседски баби, които се събират на пейките отдолу - знам вече коя с каква болежка е и каква пенсия взима Twisted Evil Е, не съм измъкнала пистолета още, но мога да си мечтая, нали Wink

Е, не'къф селинджър си разхождаше песа там оня ден, но хайде да не яхвам метлата...

Кот, и в липсата на закони Laughing Ако родителите знаят, че децата им трябва да са на определено място,иначе - глоба,  колите на друго отделно място, иначе - глоба, а бабаитите да са предупредени, че ако стъпят и на сантиметър в дома ми , мога да ги гръмна съвсем законно, дали ще се стига до такива случаи? Или поне не толкова често, щото идиоти винаги ще има.

# 143
Безконтролието е най-големият ни проблем- и на нас като общество и на децата ни.
Което ражда доста от темите в Клюкарника...

# 144
Делфина фон Ю

Това,което си снимала,е мечта за 99% от българското население
И не защото не моем да се доредим до проектите,а защото се оказа(в последните 20 години),че почти всички междублокови пространства са реститутска собственост.Ние един паркинг пред блока не успяхме да си издействаме от общината,защото:"Няма да стане,защото съседните къщи утре могатда си поискат местото,а общината няма да налива пари в чужд имот".
Та така,мили дами,говорете ми колкото си искате,но българската действителност е съвсееем различна.Вариантите са 2-или жителите на блока да си КУПЯТ място за игра на децата им  Joy,а това нали се сещате кога и колко  newsm78,или да четем всеки ден подобни  сводки от полицейски доклади или хорски кометари  Naughty

И нека да не ми обясняват някои как едно време родителите им са ги водели в най-близките паркове.........Това с най-...много ме радва.Ами едно време София е била под 800000 жители,и града е бил сравнително по-малък,и трафика е бил много лек,и колите пред блока са били в пъти по-малко на брой от децата и,,,и,,,,още много и-та мога да изброя.И нека да спрем да живеем в миналото,а да погледнем реалносттта:ДНЕС ЗА ДЕЦАТА НИ НЯМА МЯСТО НИТО ПРЕД БЛОКА,НИТО В СПОРТНИТЕ БАЗИ,НИТО В ПАРКОВЕТЕ.
ПАРКОВЕТЕ,децата сами са изложени на не по-малка опасност от улицата(рецидивисти,маниаци,друг вид престъпници,бездомни кучета и какво ли още не..

ПРЕД БЛОКА децата ни пречат на нашите мили съседи,на колите им и домашните любимци
СПОРТНИТЕ БАЗИ отдавна не са за деца,поддръжката им излиза доста скъпа за безплатното им ползване,за това са високо платени и ...още подробности

Хайде да да насочим погледите си в сегашно време ,какво да предлагаме,като всичко опира до пари?

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 10:15 от rosisd

# 145
Хайде да да насочим погледите си в сегашно време ,какво да предлагаме,като всичко опира до пари?
Чакай сега, от ясно по-ясно е, че всичко опира до пари...
Но... къде отиват тези пари?
Ето един пример - дупките по пътищата...
Данъци се плащат от хората, винетки се плащат, какво ли не още - все се плаща...
Обаче - пари все няма и не достигат.
Още един пример - здравната каса...
Здравни осигуровки се плащат, това, което не покрива касата - се плаща...
Ама пари за медиците, за болниците - пак няма и все не стигат...
Е, хубаво, де - не е ли така с всичко в държавата ни?
Това е необятна тема...

# 146
Кой казва,че пари ИМА?
За да има данъци и данъкоплатци,трябва да има децаааааа(нали няма да подхващаме темата кое е първо;Яййцето или кокошката"?
Отговора :Пари няма"го знаем ,всъщност децата ни израстнаха с този пробле,и растат все още де  Joy
Но общината ли ще се затича да купи терен/и за кво?Да не и носи пари тва деяние?Или дивиденти?Да бе да,Децата не са в приоритетите и проектите нито на държавата-майчица,нито на общинката.Те,за съжаление,са си изцяло наша грижа,наше удоволствие.казвам го с ирония,с известен сарказъм,с яд,с обида  Naughty

Оказа се,че днес децата са скъпо удоволствие,както за нас родителите,така и за татковината ни  ooooh!

# 147
Някоя от вас ме попита що е то " неизбежна самоотбрана". да вметна само, че не е " самоотбрана", а " отбрана". И е едно много " разлокумчено" понятие, включая и откъм практика по отношение на наказателни дела от общ характер. За съжаление обаче, волю- неволю, е достатъчно обвързващо, разглеждайки казус от нашия тип, и следва да се има предвид при заключението, особено в постановлението на прокурора по отношение дали ще се внася делото в съда с обвинителен акт, като се разгледа в мотивите. Та, идеята на тая " неизбежна отбрана" е непосредствено свързана с обществената опасност на деянието и с наказуемостта. В нашия случай- дали има непсоредствено противоправно нападение на личността или правата на отбраняващия се или на друго лице, като резултата е причиняване на вреди в рамките на необходимите предели. И веднага следва въпроса какво е това в " рамкте на необходимите предели", след като закона не го разяснява, а е само категория, която си го забранява и не следва да се превишава, защото, ако се превиши, следва наказателно преследване. Нещата се свеждат до това в нашия случай, че ако са го били, следвало да отвърне по същия начин, а не да стреля. Мисля си как дознателите ще докажат пряката и непсоредствена опасност. Дали е бил бит от две или повече лица, също. За да има нападение не е нужно да е само общественоопасно, но и да осъществява състав на престъпление. Можем да приемем, че ако таткото е ритал стрелеца, преди той да стреля или му е нанесъл телесна повреда, е осъществил състав на престъпление. Особено, ако е отишъл да звъни на вратата с намерението да го набие, да му причини разстройство на здравето. Но нещата стават различни, ако, когато стрелеца е отворил, вече е бил с оръжие в ръката.

# 148
  • Costa Rica
Аха. Разлокумчено е точната дума.

Аз съм метър и половина. Ако една такава горила нахлуе у дома с цел да ме пребие, законът ми дава право да му отвърна само с юмруци, така ли? Нищо че в касата отлежават няколко - законни - патлака. Те са само за декорация.

Или трябва да помоля горилата да поизчака малко с ритниците, докато изприпкам да се въоръжа?

Б*си закона!

# 149
Абе, в САЩ нЕмаше ли едно такова нещо-като право да гръмнеш всеки, навлязъл неправомерно в имота ти?

Общи условия

Активация на акаунт