В какъв свят живеем?

• 13 201
  • 381
  •   1
Отговори
# 120
....представи си уточнявам,след изказване "АКо на вратата ми застанат двама бабаити"

А визията изобщо е смехотворно да се коментира- значи ако някой мъж иска да изглежда добре,тренира и има мускули...и О,Боже позволил си е да си купи ланец,автоматично означава "Гръмни ме"

Репликата за бабаитите беше моя.
Дали едрите пияндета са едно или две всъщност няма значение.
Фактът, че една камара месо, обилно полята с алкохол, се готви да те пребие е достатъчно стряскащ.

Не мускулите и ланеца, а цялата история и общата визия са причина за отношението ми към пострадалия татко.

Не мускулите и ланеца, а поведението на бияча, уплахата на стрелеца и мизерните нрави са в основата на тази чалгаджийска драма.

# 121
  • Costa Rica
Я кой не чете....не са едно и също лице.... представи си уточнявам,след изказване "АКо на вратата ми застанат двама бабаити"
..........................................................................
А визията изобщо е смехотворно да се коментира- значи ако някой мъж иска да изглежда добре,тренира и има мускули...и О,Боже позволил си е да си купи ланец,автоматично означава "Гръмни ме"
И после твърдиш "бабаитът беше един"? Е, как да го разбирам? Беше или не беше?

Виж ся, като видя маце с 3 кила грим и пола като носна кърпичка няма да си кажа "Яяяя, к'ва хубава монахиня!", нали? Същото е и като му видях портрета на въпросната жертва. А от статиите и разказите разбирам, че първоначалното ми впечатление е било правилно.

И изобщо определението "чалгаджийска драма" най приляга на тая случка.
Бабилия   bouquet

# 122
  • на брега на морето

За мен това няма значение. Разгледах много внимателно лицето на снимката.
Ами Бабилия го е написала много добре.

# 123
Стрелеца е видимо интелигентен човек ,а простреляния е видимо мутра .Смях .
Представям си наглото държание на момченцето
Намерете си друго по-спокойно място за игра
Толкова психо портрети и то по едни снимки  ooooh!
За пореден път съм изумена от форумския интелект.На стрелеца медал ,а простреляния в затвора.
Разказа на очевидец се пренебрегва ,защото форумските психо анализи по снимка са по-достоверни.
50 годишен интелигентен мъж не би крещял през балкона да замеря деца  и не би вадил патлака си и да стреля на месо заради една прашасала кола или последната версия заради две дървета.
Бащата не, че е кипял от интелект и възпитание ,но поне не е отишъл с намерение да убива .

# 124
Прочетох написаното отново и все повече се замислям какво бих направила аз, ако на вратата ми застанат двама бабаити. Помислих си и какви ще да са тези "детски реплики" накарали един видимо интелигентен човек да изпадне в такава ситуация.
С риск да ме оплюете ще си призная, че все повече заставам на страната на стрелеца. Не го оправдавам, но го разбирам.
Представям си как е изглеждал подпийналия татко - герой. Виждала съм подобни първосигнални същества, които смятат, че простотията и физическата им сила ги правят неуязвими.  Точно този тип татковци възпитават малките "агресорчета" от които се оплаквате непрекъснато. Представям си и наглото държание на момченцето, разчитащо на татковата сила. Форумът е пълен с теми и примери за подобни малки човечета.
Случката е просто отражение на мизерната ни действителност, в която отдавна толерантността не съществува. Случаи подобни на този ще стават все повече. А нашите реакции ще зависят от това за къде сме хванали слона...
Жалка, панелна чалгаджийница!
  202uu

# 125
Прочетох написаното отново и все повече се замислям какво бих направила аз, ако на вратата ми застанат двама бабаити. Помислих си и какви ще да са тези "детски реплики" накарали един видимо интелигентен човек да изпадне в такава ситуация.
С риск да ме оплюете ще си призная, че все повече заставам на страната на стрелеца. Не го оправдавам, но го разбирам.
Представям си как е изглеждал подпийналия татко - герой. Виждала съм подобни първосигнални същества, които смятат, че простотията и физическата им сила ги правят неуязвими.  Точно този тип татковци възпитават малките "агресорчета" от които се оплаквате непрекъснато. Представям си и наглото държание на момченцето, разчитащо на татковата сила. Форумът е пълен с теми и примери за подобни малки човечета.
Случката е просто отражение на мизерната ни действителност, в която отдавна толерантността не съществува. Случаи подобни на този ще стават все повече. А нашите реакции ще зависят от това за къде сме хванали слона...
Жалка, панелна чалгаджийница!

Peace Правилно, напълно съгласна, както и НеупиСуемУ ще продължаваме да си живеем така,и дано да успеем да хванем слона правилно, щото .........в противен случай Атът ще ни ритне Яко.

# 126
Притчата си беше съвсем намясто точно тук.
По конкретния случай няма как да взема отношение, защото е ясно, че този, който я задава не е съвсем безпристрастен.
За света, в който живеем, всички ние имаме по-голям или по-малък принос.
Аз също живея в блок с една сюрия луди ( бих предпочела на тяхно място да има здрави и весели деца, но уви...), агресивни бабки, скачащи на бой при всяка забележка, пишман музиканти, итн, итн. И разбира се, осъзнавайки, че все пак живея в блок, пък особено и в тази компания, нямам завишени изисквания относно тишината и спокойствието. При нас има една подробност- живеем на първия етаж- което автоматично означава, че малко да се повиши тон отвън и да са открехнати прозорците, звукът е все едно или аз съм отвън, или съм поканила дразнителите на гости. Дори когато се пуши, а аз уж проветрявам пак се усеща. Така че, когато някой прекали, не смятам за нередно да му направя доколкото ми позволява ситуацията възпитана забележка. ( Някои от възпитани забележки не разбират).
Чаши не хвърлям през прозореца, но съм гасила огън под прозореца си с вода.
Наистина живеем в един много побъркан свят. Децата разбира се, не са виновни, че сме ги натикали в тия сиви зандани. Но все пак смятам, че един човек, бидейки родител и живеещ на място заедно с още стотици хора е длъжен да научи детето си на елементарен ред. Не може съседът видимо да е раздразнен от шума, а ти освен, че няма да направиш забележка на детето си да намали тона, да продължаваш да правиш напук и да го правиш свидетел на подобни ексцесии, завършващи даже със стрелба.
Моите извинения, за това, което ще кажа за простреляната жертва- но някак наистина не създава впечатление на особено разумен човек, първата ми асоциация наистина е за бабаит, а дано да се лъжа.

# 127
Делфина, явно наистина не четеш....."бабаита" беше определение за човека тръгнал да се саморазправя и в тази връзка беше само един.
Котьо Тръмп , моите поздравления "профайлърите" ряпа да ядат пред вас.Само по едно разглеждане от снимката и направихте профил на човек,когото никога не сте виждали....
Бабилия, "обилно поляти с алкохол" си е ваша интерпретация на прочетеното...
buttinsky , напротив, напълно съм безпристрастна. Дори и бабаит да е,(на няколко пъти казах,освен да пак да го кажа- не одобрявам реакцията на бащата) ЗА МЕН,Валери трябваше да се обади в полицията,след като видя Благой да хуква към него.Такова нещо не е направил.И като цяло темата ми беше за друго- за реакцията на съседите след това,които твърдяха да си държим децата вкъщи.....

# 128
Аз, пък, да попитам тогава нещо - Вие, дами и господа, деца не сте ли били? Не са ли Ви гонили съседи? Не са ли Ви се карали дори непознати на улицата за едно или друго?
Ако - да, Вашите родители как реагираха на това? Всичките ли ходеха да се разправят с бой с ненормалните и нервни съседи/типове?
Защото ние, зимно време играехме между етажите (нямаше къде другаде да играем в студа) и независимо, че беше в часове, разрешени от закона, много съседи са ни се карали за данданията...

# 129
  • някъде под слънцето...
Мнооооого тъжна история....
Факта е прострелян в упор 4овек.В упор, не просто слу4аен изстрел и ранен някъде....
Кой прав кой крив има си полиция и съд....
Никой не заслужава разстрел пред о4ите на децата си, ако не заради самия него то поне заради децата....
Както и никой не заслужава побой в дома си... само 4е стрелецът е имал избор, да отвори вратата или не...
Странното е 4е в малките градове където хората се познават се развихрят подобни екШъни.
А може би то4но заЩото вси4ки се познават и всеки мисли 4е има право да раздава правосъдие.....

# 130
adi_v4,
Пускайки тема трябва да очакваш, че ще има и мнения различни от твоето. Също би трябвало да знаеш, че лицето на човек казва много, и че не е нужно да си някакъв страхотен специалист, за да можеш да видиш някои от най-основните неща.
Разбирам, ти си лично ангажирана с този случай, но не е нормално да очакваш, че всички ще се втурнат хорово да ожалват бияча.
Въпреки, че умело поставяш детската игра в основата на простотията, нещата са съвсем други.
Тук става въпрос за един вече обичаен, и за съжаление доста просташки, начин на живот в който изкупителната жертва са децата.
Децата на които се дава личен пример как не е нужно да зачиташ направеното от другите, как не е нужно да се съобразяваш с никой, как ти е простено дори да си арогантен и агресивен защото си по-силен.
Колкото до реакцията на съседите не мога да съдя, но дали пък и на тях не им е минало над шапката всяка вечер да слушат крясъците на децата ви, докато вие кротко си стоите в "кварталното кафенце"?

# 131
Колкото до реакцията на съседите не мога да съдя, но дали пък и на тях не им е минало над шапката всяка вечер да слушат крясъците на децата ви, докато вие кротко си стоите в "кварталното кафенце"?

Да, децата тихо и кротко трябва да стоят на пейката или по -добре в къщи.Тъй де, ще играят на детската площадка или пък футбол с бащите си .
Крясъците и виковете не са били проблем , а евентуалното опрашване на колата на видимо интелигентния господин или каквото е там друго по последната му версия най-вероятно измислена от адвоката му.
Да наричаш интелигентен човек стрелящ в гърдите на друг в присъствието на деца и на синът си и да оправдаваш опита му за убийство е различно мнение наистина.

# 132
Къде в темата видяхте, че децата трябва да стоят вкъщи?
Хайде стига сте се оправдавали за собствените си грешки, неволи и неуспехи с децата... Оставете ги на мира тия деца. Защото вече започна да става смешно.
Ако няма къде да играят на широко, без да пречат на никого, то това е проблем на възрастните, на общината и т.н.
Събирайте подписки, ако щете - протестирайте и направете нещо, за да има детски площадки, а не квартални кафенета...

# 133
  • Costa Rica
Къде в темата видяхте, че децата трябва да стоят вкъщи?
Хайде стига сте се оправдавали за собствените си грешки, неволи и неуспехи с децата... Оставете ги на мира тия деца. Защото вече започна да става смешно.
Ако няма къде да играят на широко, без да пречат на никого, то това е проблем на възрастните, на общината и т.н.
Събирайте подписки, ако щете - протестирайте и направете нещо, за да има детски площадки, а не квартални кафенета...
newsm10
Определено мястото на играещи на топка деца не е под прозорците и в близост до коли - прашасали или не.
В нашия квартал има 2 игрища - оградени отвсякъде, специално за тази цел. Може, значи.

Ама е по-лесно да плюеш, седнал в кварталното кафе.

# 134
У нас действа законът на джунглата, свиквайте.

Общи условия

Активация на акаунт