В какъв свят живеем?

• 13 265
  • 381
  •   1
Отговори
# 75
На мен не ми стана ясно съседа с пистолет ли го е чакал ?

Ако го е чакал с пистолет дали е щял да бъде пребит, той, както и синът му?
Ако в твоето жилище нахълта някоя обезумяла мутра с юмруци, и ти имаш оръжие дали няма да го използваш?

Имаме по 2 броя оръжие ,но Не ,не бих ги използвала :
1. Оръжието по закон стои в заключена каса с ключ който не е на леснодостъпно  място ,а това означава ,че оръжието предварително е било извадено от там или много време е продължавало стълкновението и е  било извадено от  друг(сина или жената...няма значение)(по закон НИКОЙ няма право да знае у дома ти къде е ключа за касата с  оръжието и амунициите )!
2. Не бих отворила на непознати ,а бих искала инфо и самоличност -идентификация  през вратата,кой е ,какъв в , е и ако е съмнителна Мутра (ваши изказвания) не бих му отворила!

# 76
На мен не ми стана ясно съседа с пистолет ли го е чакал ?

Ако го е чакал с пистолет дали е щял да бъде пребит, той, както и синът му?
Ако в твоето жилище нахълта някоя обезумяла мутра с юмруци, и ти имаш оръжие дали няма да го използваш?

Е как въобще е успял да вземе пистолета хем пребит хем синът му там хем другия съсед гледа сеир .
Къде е стоял пистолета ?Какво е казал на бащата "Изчакай един момент " нещо не се връзва.Значи деца да замеря от балкона има вътък , а изправи ли му се равностоен стреля да не забравяме ,че е имало и деца .То за него сигурно не е и от голямо значение де.
Та на въпроса ти -първо нямам оръжие ,второ винаги е заключено ,трето не давам поводи четвърто -БИХ  стреляла САМО ако чувствам живота си или този на детето застрашен.Случая определено не е такъв .
Защитата ти към лабилен човек замерящ деца и стрелящ в присъствието на такива е смехотворна.

# 77
Tisho_P ,действието се развива м/у 8:20 и 8:30 вечерта,така че не смятам,че трябва да се извинявам за това,че детето ми играе на детската площадка-тя затова е такава,за да играят децата там,съвсем в позволеното от закона време.Съседът прави забележка от терасата и ги замеря с нещо,доколкото разбрах с чаша.Таткото затова тръгва.Аз лично ако видя,някой да идва да се саморазправя с мен,ще си стоя вкъщи и ще повикам полиция.Изстрела се чу,2-3 мин.след качването му до 2-я етаж,така че за мен- Да,чакал го е с пистолета.За времето за което става всичко,просто няма време друг да го извади от касата,че и да я заключи след това,защото при огледа после в жилището е установено, че касата е била заключена с катинар.Ако тръгна да си вадя оръжието СЛЕД като някой вече ме е нападнал,надали ще тръгна да си заключвам касата. Wink Освен това,доколкото знам бащата е удрял и СЛЕД като е бил прострелян,докато усети че е ранен.Пребити няма.Синът е ударен веднъж,за стрелеца-незнам.Пак казвам,НЕ защитавам никой.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 15:38 от adi_v4

# 78
rosisd ,действието се развива м/у 8:20 и 8:30 вечерта,така че не смятам,че трябва да се извинявам за това,че детето ми играе на детската площадка-тя затова е такава,за да играят децата там,съвсем в позволеното от закона време.Съседът прави забележка от терасата и ги замеря с нещо,доколкото разбрах с чаша.

Надявам се,това пояснение не се отнася до моя въпрос,а той беше само:Е в колко часа се разиграва драмата,че се иска извинение за шума?
Аз съм напълно съгласна с това,че на децата мястото им за игра е именно пред блока,на детската площадка,пред очите на родители и възрастни,а не в мазетата,кръчмите и темподобни страшни места  Thinking
И съм в потрес от защитата на съседите към деянието на пистолетаджията(така го казвам нарочно),нещо много съседи станаха  hahaha

# 79
rosisd, грешката е вярна и ще редактирам по-горния си пост.Извинявам се...

# 80
Децата си деца, затова ще играят затова ще тичат, дето има една приказка"като дойдат на нашите години няма да скачат така". Туй да накараш едно дете да стои мирно, е все едно баба да накараш да пробяга на спринт дадено разстояние. Другото, което е, туй да се вади пищов и да се гърми, само заради единият пищов и заради перкулясалия ум на някого, направо е УЖАС.

Но,

Tisho_P ,действието се развива м/у 8:20 и 8:30 вечерта,така че не смятам,че трябва да се извинявам за това,че детето ми играе на детската площадка-тя затова е такава,за да играят децата там,съвсем в позволеното от закона време.

какво прави колата на съседа на детската площадка, че децата дето са играели там, и таткото дето ги е насърчавал да продължават да си топат топката там, са му опушили колата, че почнал да ги замерва с чаши/абе, това нормален човек може ли да го направи, този си е направо за......Л.......а/. Та малко уточнение искам, щото чета и немога да схвана, децата на детската площадка ли са играли, или в междублоковото пространство.

# 81
Това за опрашаването на колата,като пречка го прочетох в статията,аз тази версия не я бях чувала  Laughing.Колата му е била отпред на паркинга пред блока.Детската площадка се намира отсрани на полянката м/у двата блока.

# 82
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
живеем в свят на формалности, формални разговори, взаимоотношения и отношение към себе си и останалите.. без да вкарваме мисъл, сърце или любов в нещата , които правим

# 83
в откачен Peace
Полудял и т.н.

# 84
Тоя свят е най-непритоден за децата. Дръжтие си ги вкъщи и оставете света отвън на скъпите тенекии, питбули и помияри. Децата да си играят в мрежата.

# 85
Тоя свят е най-непритоден за децата. Дръжтие си ги вкъщи и оставете света отвън на скъпите тенекии, питбули и помияри. Децата да си играят в мрежата.

Еййй, никак не исках, точно ти да ме предизвикваш, ама....... това ли трябва да е света за нашите деца-Кутийката на мрежата?

# 86

Имаше един фантастичен разказ, в който главния герой трябваше да пресече голяма част от Ню Йорк за някаква награда. Проблемът бе, че трябваше да пресече територията на десетина банди. Нямаше обществен транспорт, полиция, никаква държава. Всичко, което са писали фантастите, се е сбъднало. Ако нещо не е, значи е въпрос на време. Ще ги изпреварим, американците!

# 87

Имаше един фантастичен разказ, в който главния герой трябваше да пресече голяма част от Ню Йорк за някаква награда. Проблемът бе, че трябваше да пресече територията на десетина банди. Нямаше обществен транспорт, полиция, никаква държава. Всичко, което са писали фантастите, се е сбъднало. Ако нещо не е, значи е въпрос на време. Ще ги изпреварим, американците!

Да, но живота ни не е фантастика, а реалност. А пък на мене тази фантастика, хич не ми харесва за реалност.

# 88
Страхотна поддръжка за един очевидно ненормален (или най-малкото неуравновесен) тип със законно притежавано оръжие. Ако се съди по реакцията му към децата, ми е много чудно как е издържал психотеста. А ако някой подобен комплексар тръгне да ми замеря детето с предмети от балкона си, тогава със сигурност и аз ще му се видя като "обезумяла мутра".

# 89
God created men, but Sam Colt made them equal  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт