Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 97 893
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Е, ще правим ли това за което говорихме в предната тема. Да постнем първата си торта и торта от сега за да се види напредъка на всяка от нас Wink

# 16
Ха, Честита ни юбилейна тема!!! Желая на всички здраве и вдъхновение!!! Дано посрещнем заедно и 200ната ни тема!!!
Пепи - ами да си покажем първите торти тук в темата и нека всяка каже по няколко думи за себе си. Кога се е появила тук, откъде знае за темата. Какво си спомня за първите коментари за своята торта??? Какво и е направило най-силно впечатление в темата когато е влязла за първи път???
Така и така съм влязла, отговарям сама на всички тези въпроси!

За темата чух от НелиДи, която доста време ме тормози да се запиша. Тя разчовърка любопитството ми и възвърна желанието ми да възобновя едно детско полузабравено хоби. Да правя разни шантави тортички с по-различни украси. Заварих Тортената тема на 20 тема. Впечатли ме приятелския тон тук, желанието на всички да помагат. Тогава някаква група се бяха събрали и правеха някаква поръчка някъде, за да си делят нещо. Стори ми се адски странно, как така непознати, събират пари и поръчват нещо и после си го делят. Откъде да знам, че само няколко месеца по-късно ще стана инициатор на подобно пазаруване и ще се доверя по същия начин.  Grinning Включих се и се записах на 22ра тема. Идея си нямах че ще ме хване крастата толкова сериозно. А пък че ще започна да се занимавам и с поръчки, това пък изоооооообщоне ми е минавало през ума.
Направих торта на току що родения ми племенник и я показах тук. Спомням си че сестра ми мрънкаше още в болницата че и се яде торта със заквасен сметана и банани вътре. Направих тортата за изписването и лакомията ни почерпи с миниатюрни парченца а останалото си яде сама дни наред.
ТОВА БЕШЕ ТОРТАТА
Тогава нямах формички, нямах боички, нямах никакви материали все още.
Помня че тортата се прие добре тук. Спомням си колко радушно ме прие Силрай. Радваше се на мъничките дрешки и на бебешките цветове. Много хора ме приветстваха но няколкото реда които ми беше посветила Силванка, просто ме ошашавиха. Никога няма да ги забравя. Това беше началото, останалото го знаете.
Благодаря на всички ви, че стигнахме до тук!!!

# 17
  • ВАРНА морето сините вълни
ЧЕСТИТА ЮБИЛЕЙНА ТЕМА-Благодаря Ви че Ви има   bouquet
Благодаря на всички които търпеливо предавате опита и знанията си и помагате на начинаещите като мен  да вървим  по пътя от първата торта до сегашната   bouquet
та ето моята първа торта
а това е последната торта -от вчера която както обясних вече е направена за 24часа

# 18
  • Sofia
Хайде и аз да се запиша в 100-тната тема, за което съм благодарна на всички вас за неуморния труд!
Аз ви следя едва от 4 теми, от тогава пиша и от тогава и чета, та прогрес много при мен няма, но бих се радвала да видя вашите първи творби, със сигурност ще е интересно на всички.  Grinning
И за да дам тон за песен ще започна първа освен.  Laughing
Това е първата ми и последната ми торта съответно:

Тя Бетинка ме е изпреварила, хайде давайте следващите торти!  Grinning

# 19
Цоп,и аз...
На темата попаднах съвсем случайно през юни-2008 г.
И започна едно яко четене,разглеждане ...на теми назад,напред,тогава Тортената библиотека още не беше готова...инфото го имаше на първа страница на всяка тема.
Обичам да готвя и да правя десерти и сладки неща,но никога не съм си представяла ,че такива торти могат да се правят в домашни условия.За мен това беше висш пилотаж...
Момичетата ме приеха много радушно и позитивно,отговаряха на всеки въпрос...
Как после да си тръгнеш оттук?     Hug   Heart Eyes  

С първата си торта зарадвах сина си...

А това е последната...

Честита юбилейна тема на всички!
И се надявам все така да стигнем и до 200-та,а защо не и 300...
  Grinning  

# 20
  • Пловдив
Хайде и аз ще си публикувам първата торта.... Последните мисля че всички ги знаете- ще е трудно да избера някоя от многото.

Мисля че се включих на 14-та тема. Преди това изчетох всички теми тук, както и по руските форуми. А се зарибих по правенето на торти, заради една неуспешна торта за РД на сина ми, която бях поръчала в сладкарница.

Та ето това беше моето начало. Тортата е покрита с млечен марципан, а розите са от ММФ

# 21
Ето и моята историйка-преди около година влязох във форума БГ мама в една друга тема (проблемно забременяване),после, за да се разсея от проблемите влязох и във вашата тема. От тогава не мога да "изляза",дето се вика  Grinning. Не пиша често ,но не пропускам нищо. Моята първа детска торта в домашни условия,с минимални познания от училище (1994 год.) http://picasaweb.google.com/sisi7510/rTNSZB#5351370433282197874     пандишпан,маслен крем,панирана с орехи и фигурки от марципан Варна.  След като се запознах с вас и научих още толкова много и полезни неща,на първо място цветята от гъм пейст- това е моята гордост  http://picasaweb.google.com/sisi7510/JfCPRG#5441037024195430402   ЩАСТЛИВА СЪМ,ЧЕ ВИ НАМЕРИХ
и между другото искам да питам дали някой би се включил в една поръчка от тук http://www.cakesforyou.biz/index.php?cat=COLOURS&ActinicSID= … 5097f8d5463322a55

# 22
  • София
Тандури, благодаря за разяснението; много ми бяха полезни и другите грамажи, че тоя път окончателно си потроших кухненската везна и за момента съм без  Sad дали да не взема да си наоравя подарък за 100 юбилей  Mr. Green

Аз попаднах на темата, търсейки рецепта за хипоалергенна торта за 1 РД на сина ми през пролетта на 2007 г. Ето тук се вижда тортето, което беше с обикновени бисквити, ябълков кисел и украсено с корабче от захарни пръчици (те до времето на сервиране се бяха поразтопили, ама на кой да му мине през ум, че захарта се разтваря във воднистия кисел):

То и с бисквитената торта щях да си остана, ако не беше потресаващата официална торта за празника, която ни направиха в сладкарницата: трябваше да е моряче, но беше с такива цветове, кривогледи кървясали очи и крив нос, че приличаше на дърт пияница; отгорена всичкото беше стара, засъхнала сметана и гадни бисквити; да не ви казвам, че цената беше над 50 лв.  #Cussing out Ето тук се вижда, макар и не добре: http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/4/10_May#photo=4 Та това ме амбицира да продължа да присъствам и питам досадно в темата  Mr. Green И не мога да не спомена Наталина, Корнишонка и Зори, които многоми помогнаха и ме вдъхновяваха не само в началото. Мъчно ми е, че и трите почти не се появяват тук напоследък...

А това е последната ми торта: тортето е само 10 см. диаметър - исках да пробвам рецептата на торта Коли … 73;ри .

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 11:31 от Rumya

# 23
sorry, pak nqmam bg
 pyrwata mi torta be6e za rovdenniqt den na da6terq mi za 1 god, iskah da e ne6to weliko i gotino, slu4aino nqkoi mi kaza za forumite za torti i az pisah i taka zapo4na wsi4ko... uli 2009.....nqmah ni6to, nito boi nito djadji, hodih w edna sladkarnica d aim se pomolq da mi usluvat, az 6tqh da si platq i te ne mi pomognaha, taka q popyrjah onaq ku4ka... sega tq kato me widi samo komplimenti mi prawi i me podpitwa kak i ot kyde znam za tortite i kolko dobre sam se nay4ila, wika6e na kursowe li sam hodila, ili kak sam sed nau4ila
blagodarq wi na was momi4eta dalja mnogo
  bouquet

# 24
  • София
Здравейте!
Аз съм нова тука,но да разкажа и аз как попаднах тука.Темата я знам от една съфорумка от бебешки форум Little sweet di още от 2008г. края,но мислех,че тука е само за таланти,че това не се учи и само си гледах от време на време.Декември 2009г. се запалих по сладките в Коледната тема и после взех да Ви търся къде сте и почнах да следя тортената тема.2 месеца гледах само .Писах един път на Ванчето,че съм възхитена от тортите и от това,че ги прави с толкова малко инструменти ,и че си прави сама повечето от тях ,и тя ме покани в темата,като каза,че има много нови в темата и да не се притеснявам.И така тука съм от 96тема-15-ти февруари.Благодаря на всички старши за търпението и отговорите,които ни дават, и за занаята който предават.  bouquet
Първата ми торта е Династия-украсата е от лесните,защото бях чела от Наталина,че за първа торта да не се рискува с фондани, да не се изложи човек.И тя препоръчва точно тази украса.

запомнила съм ,че ме приветстваха Албенка и Ванчето ,а сега видях в постовете си,че и Танче,Искроне и Кики 09-благодаря  bouquet
Ето последната ми торта -7 номер.Напредък имам, ама има много хляб да изям още...

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 11:09 от stefina

# 25
  • Czech Republic

Здравейте и от мен, мили дами в тази юбилейна тема!  Да ни е честита и още много такива юбилейни теми да отпразнуваме!    bouquet

Първоначалният замисъл на темата беше само информативен (нещо като библиотека + отговори на въпроси). И аз се запалих по направата на по-оригинални торти след една злополучна торта от сладкарница за рождения ден на сина ми. И тогава се поразтърсих по английски, чешки и руски сайтове за информация, защото на български не намерих почти нищо. Първата тема за глазурите е почти цялата с рецепти от едно списание на чешки, спомням си, че ми отне цял ден да преведа и набера на компютъра  информацията, но се радвах, че мога да помогна с повече информация, защото интерес към тази тема определено имаше. Малко по малко с някои от момичетата, които започанаха да пишат в темата събирахме рецепти и идеи и това помогна за оформянето на първата страница и после на Библиотеката. Тогава не съм си и представяла, че темата че стане един вид отчетна, но се радвам, че толкова нови хора са запалени по тортоправенето. Тогава имах все още доста свободно време (бях в майчинство) и можех ежедневно да присъствам в темата и да отговарям на въпроси и коментирам. Сега за съжаление вече нямам тази възможност, за което съжалявам и се извинявам! Благодаря обаче на всички вас, които я поддържате в чудесен вид и пълна с красота и настроение! Със затаен дъх следя развитието на повечето от вас, защото си спомням вашите първи стъпки и оределено мога да кажа, че сте НЕВЕРОЯТНИ! Аз отдавана съм останала много назад от вас, но приемам това за добър знак, защото никога не съм се смятала за толкова  опитна. Радвам се, че сега има от кого да се уча! Heart Eyes Hug

Иначе за сравнение - това е първата ми покривана торта  

А това е последната ми торта (май има развитие в обратна посока.... Embarassed  

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 11:23 от natalyna

# 26
 Страхотна е идеята да покажете първата и последната си торта:) Толкова съм щастлива,че ви намерих и ме вдъхновявате.. рядко имам време да чета тук, освен когато имам конкретен повод и търся идеи и помощ от вас. И аз претърпях някакво развитие все пак, но далеч не мога да се меря с майсторките, които пишат и показват тук...
 Първата /която съм снимала де- рулата на Лео/ http://kikiniki.snimka.bg/cooking/gotvarski-eksperimenti.187775.4387133  Embarassed Embarassed Embarassed
 Една от последните- показвах я тук- тигърчето за рд на дъщеря ми- http://kikiniki.snimka.bg/cooking/gotvarski-eksperimenti.187775.17548828

Всъщност последния ми експеримент са тези мидички, за които още не съм измислила приложение:) http://kikiniki.snimka.bg/cooking/gotvarski-eksperimenti.187775.18019530  Имам някаква бегла идея, но нека първо се роди бебето, после ще му правя тортички:)

Още веднъж- Благодаря, че ви има  Heart Eyes

# 27
Момичета БЛАГОДАРЯ ВИ,че ви има. newsm51 newsm51 newsm51
Последната торта за която много ми помогнахте не мога да я кача. Blush  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 12:17 от BOBIVO1

# 28
  • Czech Republic
BOBIVO1, ето снимката (следващия път копирай адреса на снимката, а не адреса на уеб-страницата) -

Чудна тортичка си спретнала! Hug

# 29
Честито и от мен за юбилейната тема.  bouquet
Пепи ,идеята за първа и последна торта е великолепна.Аз също изказвам благодарност към вас , smile3525.Наистина тук се научих да правя много ,много красиви неща и се сдобих с невероятни приятели .Като първа торта ,няма как да покажа понеже тогава нямах фото ,но ще покажа една от първите ми торти в албума.А сега ще ви покажа и последната ,която направих снощи за рожденният ден на моята Илианка.То празникът беше на 4 май,но ще го отпразнуваме днес.
Пепи ,ти беше вдъхновението за тази торта  bouquet
Надявам се да продължим напред още многого много теми.Бъдете живи и здрави преди всичко и да знаете ,че сте страхотни хора.Благодаря ви ,че ви има  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт