Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 97 878
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • варненка от София
Така, такааа, ,чудесна идея за първите и последните торти. Не си спомням кога за първи път писах в тортената, но беше около годинката на Стефи, значи през 2006 година - лятото. Оттогава се запалих по тортоправенето и си става голяма страст. Първата ми торта с покритие беше за рождения ден на Стефи, едно Барби, което за съжаление нямам по ръка. За това ще ви представя втората си торта  Embarassed Първите ми опити бяха с марципан Варна

И ще ви покажа предпоследната си торта, защото последната е за тортеното предизвикателство. Ама то си е редно като показах втората да покажа и предпоследната де  Mr. Green

# 31
  • Бургас
Честита юбилейна тема ,мили момичета !Във форума БГ мама попаднах когато започнах да правя първите си домашни козунаци през април  2008г., а в тортения форум веднага след козуначената треска , но четох доста време преди да набера смелост да задам първите си въпроси - от къде да си купя боички и   ММ . Благодаря Ви за сърдечното посрещане от Виолетката , Ирра , Радина , които бяха толкова добронамерени и ми отговаряха , благодаря и на Рая  ,че ми изпрати комплекта на Уилтън и боички от Хамерика/както казва Ванчето/. Във форума пиша от април 2009г. от 80та тема не много често ,но ви следя ежедневно - в къщи сина и дъщерята ми викаха "зарибената ", но като видяха какви красоти се творят тук започнаха да надничат във форума и да искат да правим торти за подаръци на приятели и приятелки по различни поводи. Благодаря ви ,че Ви има и съм много щастлива ,че ще се запозная с някои от Вас на Цигов чарк .Това е моята първа торта  а това последната  

Последна редакция: нд, 09 май 2010, 10:01 от MI6A

# 32
Здравейте и от мен!

ЧЕСТИТА 100-ТНА ТЕМИЧКА!

Не си спомням кога за първи път влязох в темата , но първия ми опит беше за 2-рия рожден ден на сина ми през януари 2009.Значи чета редовно вече година и 3-4 месеца.Искам да благодаря на всички за радушното посрещане , за търпението и за безценните съвети и опит който споделяте!  bouquet
Моята първа торта беше с готови блатове от магазина , а крема не помня какъв.Отгоре е покрита с марципан Варна (това е първия ми и последен опит с това захарно тесто) , оцветен със степчета  Blush Нявах абсолютно нищо в началото , никакви формички , нито форми за печене на блатове ,нито боички ,  абе нищо.А сега не мога да се спра , ще ме изхвърлят от вкъщи вече  Twisted Evil
Та ето я и нея: (за съжаление имам само тази единствена снимка)

А това е последната ми торта:

Пожелавам ви още много красиви торти да направите и темата ни да съществува още дълго!

# 33
  • ВАРНА морето сините вълни
извинявам се за спама но четейки постовете се просълзих
имам въпросче-предстои ми да правя чувалче с пари-много ме затруднява мисълта как точно да оформя блатовете Антоан горе долу ми обясни но ако някой има нещо нагледно ще съм благодарна

# 34
Руми благодаря за темата довечера и аз ще се включа с снимки

# 35
  • Бургас
Много интересни разкази! Аз не знам какво да ви покажа, защото нямам много снимани. Торти и  други сладки правя от ученичка, а последната е тази , която наред с лебедите и шоколадовите рози са гордостта ми в украсите, които всъщност научих оттук!

# 36
Момичета,честита ни юбилейна тема!   bouquet

Аз не пиша често,но ви следя и се възхищавам на тортите ви !

Да кажа и аз как попаднах тук-търсех някаква торта в нета и попаднах на темата,номер 17-та беше и за една вечер прехвърлих всички предни теми и реших да направя торта в марципан варна,беше ми неудобно да  питам и затова пак прочетох темите и се получи това :

Спомням си,че даже и снимки не можех да качвам,но мисля,че Нели Ди ми обясни на лични,а след това и няколко момичета ми дадоха съвети как да направя тортата за рожденият ден на синът ми.Много се радвам,че ви открих и толкова много неща научих от вас!  bouquet

а последните са тези:

# 37
Честита юбилейна тема !   bouquet

Как попаднах аз в Тортената тема ...виновника за това е само един Тандури  Grinning . В Американската тема беше показала нейните "красоти" , така се впечатлих ,че нещо подобно може да се направи в домашни условия и то без да си професионалист. Тогава си спомням какво си помислих " никога няма да мога да направя нещо подобно " ...е "никога не казвай никога " ,нали  Laughing .
Влязох в готварския,  ( аз в готварския ...смях Joy ) , открих Тортената тема  ,  мисля че беше около 25-та - март 2008 г .
 Три дни четях и разглеждах темите , толкова много се "зарибих" че реших да опитам . Да ,но не исках марципан Варна с лъскавия му вид и жълтеникав отенък , а "фондан" и идея си нямах какво е . Така започнаха въпросите към Тандури , доста я потормозих си спомням  Mr. Green  Посъветваме да си купя готов фондан , а аз и идея си нямах от къде , а то имало и в Уол Март ( кой е минавал в тази част на магазина )  Laughing . И така реших да правя Барби за РД на едно приятелско детенце . Направих тортата с рула , но понеже на Барбито краката са ѝ доста "късички "  Laughing направих тортата в доста голяма и дълбока купа . Съответно се получи - много крем , а отстрани само едни рула и като сложих куклата и тортата " хлътна"  ooooh! . Естествено не ми хареса , оставих идеята и реших че това не е за мен . Обаче 10 дни по -късно си казах "ще пробвам отново" . Купих си ММ , замесих тесто ( аз и да меся  Laughing Mr. Green ) , то пък взе че се получи .Направих  блат от суха смес , муса на Танита, наредих тортата и я пооформих  . Доста "дебело" Барби се получи  Mr. Green   ...
 Отогава изминаха 3 г , доста глупави въпроси зададох , много помощ получих ...надявам се и аз да съм помогнала на други . Радвам се че ви има , съжалявам само ,че отново няма да имам възможността да дойда на събирането , но живот и здраве догодина  Grinning .

Последната от днес
Шемет , Искре във ваша чест подложката е кръгла  Mr. Green

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 16:04 от raya_рая

# 38
  • в сърцето на моето Слънце
Момичета, ето ме. Готова съм с червеното кадифе. Разрез по-късно ще пусна.

Още снимки тук:
http://orach.snimka.bg/cooking/sladkarstvo.350857.18579524
Тортата е за домашна употреба, затова е семпла доста и изглежда ужасно аматьорски. Мислех изобщо да не я украсявам, но ми се стори много гола и завъртях тези три цветенца в последния момент, без дори да ги чакам да съхнат.  Blush

# 39
Запис!

Потя се тук с едно нещо....голямо е и съм на зор!
Ще ви пиша като го завърша-поздрави на всички и честита 100-на тема!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 40
Ех, че хубава идея!!! Simple Smile Ще се включа и аз, само нека направя сватбената в петък! Simple Smile

# 41
  • София
хм, това е моята първа торта Embarassed

# 42
Привет, момичета.
Честита ни стотна тема Simple Smile
Много интересна идея, обаче аз нямам изобщо спомен кое, кога и как за първи път. Тортената тема мисля, че я следя от началото, само някъде към 50-тата не бях влизала с месеци и там ми се губят 15-20 теми. Торти правя още от ученическите си години, най-обикновени естествено. Снимки нямам от тогава. Първа торта с покритие правих преди 4-5 години. Също нямам снимка. От началото на миналата година вече се запалих сериозно, напоръчах си разни джаджи и бои по интернет и започнах ден през ден, с повод и без повод да правя торти  Laughing

Ето я първата, която съм снимала

А тази е последната от днес

А ето и от последните няколко дни

# 43
привет момичета ,аз попаднах в тази тема благодарение на Ади5 ,тя много отдавна не влиза в тази тема ,след това Силрай ми помогна много  Hug Hug
това е първата ми торта и честно казано бях по доволна от резултата от тази торта от колкото от последната

ЩАСТЛИВА СЪМ ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ВАС ,БЛАГОДАРЯ ВИ ЧЕ ВИ ИМА    bouquet

# 44
  • У дома
Честита ни юбилейна!!!

Общи условия

Активация на акаунт