Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

  • 97 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Антоан, рулетката е уникална просто и много ми харесват равните ти надписи! От какво са банкнотите да питам аз?  И не на последно място честито на порасналото момче.

За подкрепата, моят половин ме подкрепя, дава пари за джаджи, но сам не е инициирал купуването им, от друга страна аз не му се меся в рибарлъка, както и не съм му купувала разни куки, макари, въдици, дрън дрън. Не мрънка като правя торти, не ме и критикува. Пасивен е понякога дори, но важното е, че не ми пречи и мрънка.

Виолетке, къде се разхождате из нашия вилает ма душко, аз съм си тукашна тези дни.

# 76
  • Мнения: 2 708
Страхотия е тази тема, страхотия Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

Всички вие сте виновни за рязкото увеличение на семейния бюджет през 2009 година.  Wink Wink Wink Влязох за първи път тук малко преди рождения ми ден октомври 2008 г. Помня, че над 5 нощи седях, ама по цели нощи, одупена на дивана в кухнята, на колене, че ме заболяваше гърба и така до 3-4 часа посред нощ. Лягах полуошашавена и сутринта като в несвяст ставах да водя деца на училище и вечерта пак..... Не е истина. И ходя ту в Библиотеката, ту по темите...Ами като пък не разбирам всички съкращения и чудесии, които използват тия лудите Laughing Laughing Laughing Просто не вярвах, че това нещо се прави в къщи. Никога не ми е хрумвало. Аз си правех торти, ама нормални си толти - домашни. Вкусни - да, но обикновени. Но това е цяла наука бе жени.... И като се почна с първата ми торта за тоз мой рожден ден, с марципан на швартау.... е няма такъв рев да съм ревала за готвене, както тогава, когато се борих с това. И то въобще не става така както показват на стъпка по стъпка или по клипчетата. И се къса, и не ми стига , и се стопля и едно меко и лигаво , ръба се напука,(че аз едно пакетче имах, та и рози от него правих)... ръба се напука и се чудех с какво да го скрия, отстрани плохи..абеее  ooooh! Рев, ви казвам и половинката ме успокоява (то Бобето в чудо се видя с мен, ама и аз съм от щастливките, дето ми купува от време на време играчки Simple Smile)..... както и да е. Сглобих я аз, снимах и ще пиша вече в тортената. То не беше страх, не беше притеснение....Кво ли сега ще ми рекат. Пък и тая Ванчето (тогава само ник знам аз Laughing Laughing Laughing) кво ли ще ме изкритикува. hahaha Спомням си, че не ми каза нищо лошо, а само ми намери кусур малко за плохите, които аз си ги виждах, ама сега как пък ще си позволява да ме критикува видиш ли Joy Не стига, че едвам го метнах това, тя не знае ли колко е трудно това, ами и кусури ще ми намира hahaha смях смях. Ванче много съм била проста. А ти ми каза много вярно и точно, кое точно ми е грешно, както и ме поФали, че за първа торта съм се справила чудесно Simple Smile Ама аз, както и много други в начална фаза, си мислех, че съм върха просто. А съм била тооооооолкова далеч Simple Smile Добре поне, че не съм ощипана, като други, дето като им каже човек къде е грешката, оревават орталъка и си тръгват обидени после. Аз лично съм много благодарна на всяка градивна критика, идея, това да го погледна някой отстрани, който е извън кръга близки, които ахкат и охкат, защото то е ясно, че там сме недостижими, е МНООООООООООООГО ценно.
А пък срещата на цигов чарк беше уникално преживяване. Чакам го с нетърпение. Вчера се върнах от там - където носих за Гергьовден и за рожден ден на едно момиче от компанията последната си торта.

И ето ПЪРВАТА ми - дето ревах



И последната, от оня ден:


Доставя ми невероятно удоволствие да чета за първите стъпки и трепети на всяка Simple SmileSimple SmileSimple Smile Приличаме си Simple Smile Невероятно е и колко много сме научили Simple Smile





Последна редакция: нд, 09 май 2010, 18:46 от Krische

# 77
  • София
  • Мнения: 2 649
Мили момичета, която си е вроден талант, от първата торта си личи, че е такъв, не като мен  Laughing Аз ще се включа утре със снимки, защото довечера си покривам последната торта за именния ден на мъжа ми, с която ще черпи утре колегите(другата беше само за домашна консумация и не и се впрегнах никак).
Искрено завиждам на всички, които имат подкрепа вкъщи, моят само мрънка, че трябва да гледа за малко децата, въпреки, че основната ми работа е те като си легнат. Rolling Eyes
Тук срещнах невероятни жени и съм искрено благодарна за безкористната помощ от всички вас.  Hug

# 78
  • у дома
  • Мнения: 1 581
включвам се в юбилейната темичка с най-голямо удоволствие! Благодаря на създателките на тази прекрасна тема, от която научих МНОГО и продължавам да уча!  newsm51

първата ми торта - покрита с Млечен марципан:


последната - покритие шоколадово тесто и готова моделираща маса на Пикко  

# 79
  • Мнения: 79
Момичета, можете ли да ми попогнете. Четох много рецепти за еклери, общо взето си приличат доста. Днес се опитах да правя и нищо не се получи. След като сварих тестото, прибавих яйцата и стана ужасно рядко. Може ли някой да ми каже каква трябва да е консистенцията? Аз съвсем оплесках нещата, като реших да добавя брашно и съответно направих ужасно гъста смес и след като бях добавила яйцата вече нямаше как да я сваря, голяма плескавица стана. Сега ще спретна един крем и ще ги направя на торта, ама това ме амбицира и ще съм много благодарна, ако някой може да сподели колко гъста трябва да е сместта.

# 80
  • Мнения: 137
МОМИЧЕТА ЧЕСТИТА 100-ТНА ТЕМИЧКА!

Много мило ми стана като видях първите ви торти, такива спомени ме връхлетяха!

Аз попаднах тук през март 2008 г., наближаваше 1-ят РД на дъщеря ми и трябваше да и поръчам 2 торти, но като видях цените  Shocked и качеството  Sick реших,че е още малка и не разбира някак си аз ще се преборя /с двете леви ръце/ и цъкнах в гуглето и попаднах тук. Седях и се пулех как може в домашни условия да се направи торта с фондан, мигах,мигах и реших "Мечка страх мен не страх- те могат а аз не да,да" Mr. Green Но сега като се замисля може би бях водена от яда си към гадната рускиня /гл.сладкарка/ от Романса,която се подигра със сватбената ми торта, леле още ме е яд  #Cussing outИ така започна моята неподозирана страст  Grinning за което искам безкрайно да благодаря на всички вас и на тези които за съжаление вече не пишат тук  newsm20
Това са първите ми торти-2 на куп, за да ми е по-интересно:



а това последната

Но Петя е права,който си има талант си личи от първата торта.А относно мъжете и моят много мрънка особено в началото беше непоносим /Пете ще има за какво да си съскат благоверните ни на Цигов чарк Joy/но сега като чели поомекна вече даже на 2 пъти ходи да ми взима зах.тесто от Кадемлия hahaha

# 81
  • Мнения: 202
Ами и аз да разкажа моята история.Преди  година и няколко месеца влязох в нета не помня за какво,май нещо сладко ми се беше дояло,да си направя,нямам идея защо написах в гугъл-ТОРТИ и как попаднах във "вашата" -вече "нашата" тема,но очите ми останаха ,само въздишах и си мислех,че никога,ама никога няма да направя нещо толкова красиво.(аз все още си го мисля,де.. Mr. Green.) След дълго гледане и ахкане и охкане,се престраших да опитам и аз,зададох в темата няколко тъпи въпроса....И много пъти съм го казвала и няма да се уморя да повтарям,че ако не беше РАЯ,нямаше да направя и една торта досега.След първия ми пост в темата,тя веднага ми писа на ЛС,направо ме взе "под крило" и почна да ми обяснява...После и аз започнах да и досаждам и така...С нейна помощ се получи това

Всички в темата ме приеха много радушно,след тази торта няма да забравя коментара на Ванчето,че тия цветя все едно съм ги обрала от терасата и...  LaughingА някой ме посъветва борда да го слагам отдолу на тортата,за да прикрия дефектите при обличането.....Не помня кой беше,ако някой си спомня,да ми каже,моля,много съм му благодарна,никога няма да го забравя...Много ми беше интересно как в този свят на завист и злоба как така момичета,които имат златни ръце си "подаряват" таланта на неуки като нас..Веднъж бях питала преди много време как се правят едни бонбони и тогава получих отговор,че занаят не се дава ей така...А тук просто ме изумявате..Та това е моята история,тогава Рая ми каза,"почнеш ли веднъж,спиране няма" и така си  и стана...Благодаря на всички,много много въпроси задавах и много помощ получих..Благодаря на всички,които правят нагледни "уроци" в снимки и видеа за по-незнаещите.Дано посрещнем заедно още много юбилейни теми.Мили дами,бъдете здрави..  bouquet А това е последната ми торта....

И да се похваля,че пак получих от Рая един колет с играчки-за втори път.Райче,благодаря ти,мила...  bouquet

# 82
  • Мнения: 157
4ЕСТИТА 100ТНА ТЕМА.  bouquet  bouquet
минавам само да си покажа последните торти от този уикенд.4естно да си кажа правих ги без всякакво желание(полу4их много неприятна вест от бг и нямах желание за нищо Sad)
утре ще покажа и първите опити
4  торти като тази
на мен ми е излиШно това сърце,но така искаха

# 83
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 837
Леле, нямаше ме няколко дни по празниците и тук гледам страхотни неща. Много е интересно да видя първите произведения на всички ви
Аз се разписах за първи път в темата на 18 декември 2009г, амбицарах се да изненадам мъжа ми за 11-тата ни годишнина от сватбата, понеже той много не вярваше че ще се задържа в кухнята повече от 1 час. Е на, доказах му че мога , че на всичкото отгоре се и заразих по тортоправенето. Слава богу той също е от мъжете, които повече помагат отколкото да прачат. Подкрепя ме, гледа детето и не мрънка особено много! Понякога недоволства, но то е само когато му развалям диетата!  Mr. Green
Спомням се с много радост голямата помощ от Катя /Сливен/ , топлото посрещате от Албенка и прозрението на Ивейн, че това няма да е последната ми торта. Ивейн беше права - позна!  Hug Peace
Ето първата ми торта с покритие и цветя от РМ2.


Последната утре защото не съм качила снимките още!
ето я

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 15:27 от ani_d

# 84
  • Мнения: 2 000
Момичета, можете ли да ми попогнете. Четох много рецепти за еклери, общо взето си приличат доста. Днес се опитах да правя и нищо не се получи. След като сварих тестото, прибавих яйцата и стана ужасно рядко. Може ли някой да ми каже каква трябва да е консистенцията? Аз съвсем оплесках нещата, като реших да добавя брашно и съответно направих ужасно гъста смес и след като бях добавила яйцата вече нямаше как да я сваря, голяма плескавица стана. Сега ще спретна един крем и ще ги направя на торта, ама това ме амбицира и ще съм много благодарна, ако някой може да сподели колко гъста трябва да е сместта.

elastina, не трябва да стане рядка сместа, нещо в пропорциите на продуктите няма да е както трябва. Като се сложи брашното трябва да се получи една топка тесто, и после вече като добавяш яйцата си става по-течно, но гъсто тесто, което да може да се шприцова.

# 85
  • Мнения: 289
Тези от вас на които мъжете им помагат са големи щастливки.Моя даже се мрънка,че харча излишни пари за глупости.То наистина нямаме пари ама все закътвам някое и друго левче в една касичка и бавно,но славно си мечетая да се пообурудвам.
Все хубави торти виждам.
Патрияни ти умора нямаш.Само колко много торти и коя от коя по хубави.

# 86
  • Мнения: 559
Цитат
Антоан, рулетката е уникална просто и много ми харесват равните ти надписи! От какво са банкнотите да питам аз?  И не на последно място честито на порасналото момче.

marulka_s -Благодаря ти много за мнението!Рулетката я видях от един сайт-руски е мисля.Тя не е малка,за около 30-ет човека е ,но когато дойде време да пиша цифрите разбрах,че е мнооого по-малка от тази руската.Понеже на нея има три пъти повече отделения за цифрички.Но няма кой да поръча торта за 50-60 човека често та затова я умалих и това е резултата...Покритието е Варна,пуловете също...Парите са от вафлени картинки,поръчах ги заедно с тези от торбичката-торта пълна с банкноти...
За надписите съм писала преди,че няма тайна или редове някакви.Пиша със завит на фуния целофан и отрязан отпред.Това си е почерка ми и дори и на хартия ми казват че е хубав!?По принцип съм нервачка и импулсивна,но незнайно защо като правя торта това не си личи и ръката ми спокойно прави орнаменти и надписи...луда работа?!

Патрияни-Перфектни торти както винаги.Стискам палци да се оправят нещата с лошата новина.Ние те подкрепяме.

Еластина-И аз съм правила еклери неведнъж,тестото е приятно за щприцоване с голям накрайник (например голям номер звезда) и излиза бавно но лесно от поша!Ако имаш нужда от рецепта ми пиши на лични и ще я споделя за да опиташ и да се убедиш?

До скоро писане!

# 87
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Еластина яйцата се добавят едно по едно като след всяко яйце се разбива много добре за да го поеме сместта ако си сложила всичките яйца накуп вероятно затова ти е станала рядка сместта (седи лигаво и парцаливо). Иначе става мазна и приятна за шприцоване смес.

Много ми харесва темата - като парад на красотите е Simple Smile

# 88
  • Мнения: 559
Цитат
яйцата се добавят едно по едно като след всяко яйце се разбива много добре за да го поеме сместта


Еластина,това е наистина ключов момент-Шеметка е абсолютно права!!!

# 89
  • Мнения: 1 486
Честита юбилейна 100-тна тема!!! Hug
В темата влязох за пръв път през есента на 2007г. съвсем случайно.Нямах за цел да правя торта,просто реших от любопитство да надникна тук.Е,това "надникване" още го правя Mr. Green Wink И останах доста озадачена,че такива красоти се правят в домашни условия и момичетата не са профисионалисти. ShockedИ...то е ясно ,че и аз са запалих да опитам отново старато си позабравено хоби.
Реших да правя торта с чаршаф.Избрах си Торта на регента,а покритието да е ММФ.И в стремежа си всичко да стане идеално,естествено не стана нищо.Тортата стана суха,а покритието трябваше да го режем с трион JoyИ за капак-трансфер-Мини Маус.Е,само той се получи що годе добре. Embarassed(съжалявам,че не мога да я постна ,но просто ползвам друг компютър сега  Confused)Обаче стоях два часа и се чудех да я пусна ли тук или не...... newsm78Накрая се престраших.
Но тук се оказа,че момичетата ,които пишат са дружелюбни и добронамерени.Няма да забравя думите на  Наталина и Силрайbouquet
Тортата отиде в коша,аз пролях някоя и  друга сълза Cry,а да не говоря,че дъщеря ми беше на 4г. и все още помни,твърдата торта ,с която "почерпихме"коша за боклук. Mr. Green
Но не се отказах и след два дни реших ,че ще правя панделка ,която ще пробвам върху нещо лесно и бързо-тортата с рула на Лео.


Тя поне стана за ядене Joy Joy Joy

Ето и последната ми от преди седмица-Династия.


Това е от мен-сега рядко пиша,но поне от време на време чета.Нямам никакво време за тортоправене сега,за което съжалявам,но имам по важен приоритет. Wink

Използвам момента да благодаря на всички,коита са ми давали съвети и са ми помагали!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт