Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 827
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
FRESA -Благодаря ти! Hug

Преди да изкъпя малчо,ви показвам днешната торта.Представлява един от Пауър Рейнджърс (черният със златното).Обличах по отделно краката,ръцете ,главата и тялото и после ги събрах и декорирах отгоре...
Правих го по любимата играчка на детенцето-надявам се да я хареса утре! Praynig

# 451
Геновеф и аз ще те посъветвам да не се отказваш ,аз също също имам много несполучливи опити ,веднъж дори ядохме солена торта защото ползвах краве масло със сол  ooooh!

# 452
аз се отказвам от марципан Варна. Трети път го правя и пак щ его изхвърля, не мога да разбера къде греша. Когато добавя пудрата захар след втората чаша, тестото започва да лепне- сякаш се топи. А тестото е изстинало добре, сложих го в хладилника,но до момента/след 8часа/ няма никаква промяна. С шоколадовото тесто никога няма проблем,дори първия опит беше много добър,но какво да очаквам от брашно и вода  ooooh!

# 453
Neli^na колко пудра захар ти поема , при марципан варна когато се добавя пудрата захар така се втечнява но аз лично продължавам да добавям пудра захар докато спре да лепне ,на мен винаги ми поема повече пудра захар от посоченото количество в рецептата

# 454
150г вода, 150г брашно,70г масло и 500г пудра захар
мога ли да направя нещо с това тесто или да го изхвърлям.

# 455
АУУУ точно утре мислех да го пробвам..... следа ви.

# 456
Здравейте  Hug Напоследък имам време само да ви следя с едното оченце  Rolling Eyes
Чудни неща сте направили пак  smile3525 не мога да не изкажа възхищението си от онази хубава китка на Шемета и приказната сватбена торта на Тандури, други няма да изброявам поименно да не взема да пропусна. Но Антоан и Албенка ми взеха акъла просто  smile3501
Успехи на всички маратонстващи в тортоправенето
Буболинка честита ти победа, дано да имаш още много!
Честито на патерици на всички празнуващи Рая да ти здрав и щастлив рожденника  newsm67
Ан добре дошла  Hug Цолова да показваш тортите ей, че има какво да се види  Party
Рая може ли повече инфо за тези маслени блатове и рецептичка евентуално  Praynig и маслените кремове всичките ли стават, харесала съм си шоколадовия на Пепи  newsm78 А за медовика има и една рецепта за медовик, който не се меси тук става вкусен:)
От известно време си мисля да попитам възможно ли е да се напише във библиотеката рецептата на Фостър?
Дитсан изглежда ужасно шоколадово-вкууусно  Crazy
Сега да ви покажа последното торте по повод годишнината ни с мИлото
още тук
Такаааа, изказах се за цяла тема и хубав ден от мен   bouquet           smile3535

# 457
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА patriyani, Честито и на малката ЕЛЕНА на Тандурката!!!! Честито и на всички които празнуват днес. Бъдете живи и здрави!!!!
мога ли да направя нещо с това тесто или да го изхвърлям.
Спри да слагаш захар, прибери на студено, изчакай няколко часа или цяла нощ и тогава прецени дали трябва още захар. Отначало може пак да се втечни, но изведнъж се стяга и спира да лепне.
Ra4e_2009 - страхотно сърчице. Като възглавничка е. Честит ви празник!!!
antoan2006 - Тоз` дзвер не го познавам, но си го направила много добре.

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 09:23 от van444eto

# 458
  • София
Честито на имениците и от мен! Да са живи и здрави и само хубави неща да им се случват!
Патрияни - много целувки и весел празник!
Тандури - да ти е жива и здрава дъщеричката! Весел имен ден и на вас!
Пак сума прекрасни торти видях, но за жалост сега нямам време да коментирам. Имам да правя торта и имам нужда от помощ.
Мога ли да поставя разпечатка на вафлена хартия върху шоколадов крем или ганаш? Няма ли да прозира тъмният цвят отдолу и да развали картинката? Ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвет как въобще да процедирам. Нямам кристалина и затова няма как да залепя върху захарно тесто, а и рисунката ще е отстрани на тортата, а не отгоре. Благодаря предварително!!!

# 459
  • София
Честит имен ден на patriyani и на малката Елена! Да са живи и здрави!

dimitrina, благодаря и на теб!

А сега, втората ми поръчка:

Ra4e, голям срам  Blush, щях да пиша, колко е хубаво сърцето и забравих. Още дълго да се обичате и уважавате!
antoan, добре си го направила тоз момък, като знам, какви са странни от този филм....

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 10:10 от petia_tag

# 460
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ  smile3525
Ван4е благодаря ти!  Flutter
Петяяя страхотна кошничка си врътнала!  bouquet Още много поръчки да валят!

# 461
честит имен ден на всички,които празнуват днес
Имам една торта кошница са свекито на една колежка и всъщност се явява първата ми торта поръчка.Бях много ентусиазирана,но резултат ме разочарова,особено и след кошницата на Петя.Дано си я харесат.Този път спретнах китките за един ден,а не за два макар,че все още нямам кьорав инструмент и изрязвам със скалпелче и чаша.Бях решила след тази първа поръчка да си закупя нещо,но сега съм депресирана и нищо не ми се прави.Лек ден на всички.Срам не срам ето я и нея

# 462
  • Пловдив
..... Имам да правя торта и имам нужда от помощ.
Мога ли да поставя разпечатка на вафлена хартия върху шоколадов крем или ганаш? Няма ли да прозира тъмният цвят отдолу и да развали картинката? Ще съм ви благодарна, ако ми дадете съвет как въобще да процедирам. Нямам кристалина и затова няма как да залепя върху захарно тесто, а и рисунката ще е отстрани на тортата, а не отгоре. Благодаря предварително!!!

Не е задължително да замазваш захарното тесто с кристалина за да ти залепне картинката. Аз когато ги лепя върху фондан, мажа много тънко маслен крем... колкото да слепи картинката към фондана. До сега не съм лепяла на цветен крем.. предпочитам да е бял за да съм сигурна за прозирането  Peace

# 463
Ако украсявам със сметана спрей - има ли опасност след време да се разтече?

# 464
  • София
..... Имам да правя торта и имам нужда от помощ.

Не е задължително да замазваш захарното тесто с кристалина за да ти залепне картинката. Аз когато ги лепя върху фондан, мажа много тънко маслен крем... колкото да слепи картинката към фондана. До сега не съм лепяла на цветен крем.. предпочитам да е бял за да съм сигурна за прозирането  Peace
Само да добавя, че  аз като нямах кристалина, направих 1 пак. желатин с 100 мл. компот и намазах с него картинката отгоре. Получи се както си трябва  Peace

Петя таг, ЧЕСТИТО! И за много години!!!

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 12:11 от Rumya

Общи условия

Активация на акаунт