Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 100

• 98 829
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте
Албенче честито на дъщеричката ти и успех в живота-тортата е невероятна   bouquet
мерси на всички за милите думи-за тези които ме питат за чувалчето- покритието ми е фондана на Фостър смесен с руска мастика2-много лесно се работи с тая смес-разточих доста голям чаршаф -намерих си мрежичка от букет-правят панделки от нея-и започнах да натискам с мрежичката по разточения чаршаф-пренесох чаршафа и оформих гънки накрая взех една дебела четчица за гримове-най дебелата за руж мисля че е и я топих в какао и леко разнасях неравномерно до желания цвят -общо взето е това
ето и първия ми опит за обувка
да се поправя-да този метод за чувалчето ми го разясни Антоан за което много и благодаря

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 19:22 от betina33

# 541
  • Бургас
Албенка , изби рибата с тези маски - супер идея за бал  smile3501  
Бубе,страхотни морски фигурки , тортата е убиец , но не ми се вързва с първи рожден ден , ама хора различни .....
Телта си я бях купила преди година и нещо при едно ходене до София от Кадемлия , ама много е скъпа едно пакетче беше 5лв., пък сигурно вътре са не -повече от 20 бр. х0,40см. По принцип тел има по цветарските борси ,но в Бургас продаваха  на дребно само тънка -тя става идеално за отделни листенца ,но вече за сглобяване на клонка си трябва по - стабилна .Букетчето го правих с Пикко /аз вече само с него си играя/
Grinning

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 18:12 от MI6A

# 542
Привет на всички.

Поздрави от сърце за абитуриентката на Албенка!Да е здрава и успешен старт в живота!Тортата е чудна...  bouquet

Много хубави торти видях.Радвам се,че Бетина ме е послушала за чувалчето и го е направила така както и казах.Станало е чудесно но аз вече и го казах!

Бубе-Прелест са двете тортички.Майсторска работа. Hug

Рая-Страхотно изпълнение на двете торти-Спонджо ми е любимец.И у дома също.

Една торта и от мен-много ме измъчи.Представлява горящ блок и пожарникари с пожарни коли до него...непонятно е за мен,но хората май наистина са твърде различни.Но важното е да си ги харесат получателите.

# 543
Alyona добре си се справила, все едно не ти е първа!
Албена честит празник! Желая само успехи и сполуки на дъщеря ти! Тортата изненада е направо страхотна. Маските от какво са?sunny-n несъмнено ще я хареше!
Нори на мен не ми изглежда скромна, а напротив. Как направи шарките?
betina33 бях помислила ,че обувката е истинска. Много сполучливо е станала!
 antoan2006 много сложна ми се вижда тортата,но за това пък е станала супер!
Рая и аз съм впечатлена от тортите.
Решила съм да правя торта Бяла Неделя, но рецептата за блата ми е странна: 7 яйца, 7с.л.захар, 7с.л. брашно и 2ч.л. какао. Възможно ли е да се получи с толкова малко брашно и без бакпулвер?

# 544
  • варна
 Мисля,че може,яйцата разбухват. Подобен блат съм правила за рула.

# 545
Момичета невероятни сте Peace
Имам въпрос:
Глицеринът в рецептата за Руска мастика 2, този който продават в аптеките ли е?

# 546
Здравейте момичета!
Не смогвам да ви чета  ooooh!
Честито на абитуриентките  smile3525 само успехи и щастие в живота да ги спохожда!
Видях разкошни тортички, извинявайте че няма да цитирам по именно! И апетитни и красиви   bouquet просто разкош, браво  smile3501 Еееее Руми73 чак пък пръстен... Whistling Това със шоколада и ягодите ми е слабост, как не донесе да опитаме   Crossing Arms
Албенче велика си!  omm Альона добре дошла, първия опит е много добър
Някой беше питал каква е формата за сърцето /извинявайте за късния отговор  :blush / Правих го в кръгла форма и после изрязах по шаблон, а отгоре оформих със обрезки+течен шоколад.
Ан глицерина се купува от аптеките, да  Peace
Ванче да кажа и тук вече е сигурно /имаме резервация/ ще идваме на Цигов чарк - хванах последния влак  Embarassed

# 547
Решила съм да правя торта Бяла Неделя, но рецептата за блата ми е странна: 7 яйца, 7с.л.захар, 7с.л. брашно и 2ч.л. какао. Възможно ли е да се получи с толкова малко брашно и без бакпулвер?
Това си е точно пандишпан. Той се прави без бакпулвер.

Имам въпрос:
Глицеринът в рецептата за Руска мастика 2, този който продават в аптеките ли е?
Същият е.

antoan, голяма играчка е било с тази торта. Обаче се е получила страхотно.

betina33, като истинска е станала обувката. Браво. Аз веднъж опитвах, но нищо не стана. И още не смея да повторя.

Албена, страшна е тортата. Черните рози са чудесни. Червената маска яде ли се или е истинска?

Нори, много интересни са станали шарките.

sunny-n, мноого апетитно изглежда тортичката.

Буболинке, тая морска торта ще я сънувам. Цветовете са направо убийствени. Тортата с гормитите е станала чудесно. Ако не беше казала, че е с картинка нямаше да разбера.

Сега довърших това пате

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 07:39 от Катя (Сливен)

# 548
  • Vaudreuil Canada
Честита награда на Рая от конкурса на ксеркс  smile3501

# 549
  • Бургас
Честито Райче, и от мен ! Как ще ги стигнем американците ......../Тодор Колев я пееше едно време/ Laughing
Честито на дъщеричката на Ванчето .Желая мнооого весел купон тази вечер  , късмет и попътен вятър !!! Ванчееее торта и снимки ....... Crossing Arms

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 09:11 от MI6A

# 550
Честито на Райчето и от мен.Много се радвам за теб.

# 551
  • София
Здравейте!
Руми73-много апетитна тротичка.
Атоан- страшно сладка мишка и много оригинална торта пожарникари.
Миша-много хубав букет.
Ванче-заекът е разкошен,както и другата торта е перфектна и много красива.Честита абитуриентка.
Албена-много е хубава тортата изненада.Честита абитуриентка.
Катя Сл-много ми хареса тортата с многото фитили както идругите торти също.Фитилите ог РМ2 ли са?
Бетина-много сполучлива обувка.
Шеметка-мепси за милите думи към мен.
Рая-много е хубава морската торта,другата също е много свежа.Честита победа-чакаме снимки.
Бубе-мога само да кажа,че морската торта е невероятна,а пък гурмитксата е уникат.  
bouquet
Нори,Съни М-много свежи тортички.
Алиона-първата ти торта е перфектна-все едно ти е 15-браво.Доббре дошла при нас.

# 552
Катя Сл-много ми хареса тортата с многото фитили както идругите торти също.Фитилите ог РМ2 ли са?
От готова ММ са. От РМ2 като съм пробвала се напукват.

Честита победа на Рая.

# 553
Благодаря ви момичета много   bouquet   По принцип съм доволна, но има какво доста неща които не ми харесаха в тортата.  Стана прекалено сладка , чак ми накъртваше  Rolling Eyes . Между блатове с крема можех да сложа още малко плодове  newsm78 . Според мен расточих дебел слой покритие, много се изнервих с нея, що рев ревах не истина  Mr. Green  Изобщо не беше пластично, направо се трошеше, не знам как да обясня.  Рецепта взех от една жена ,  която преди години се занимавала с  торти. Тя отвори тефтера и аз преписах рецепта. Като почнах да меся ми се наложи 2 пъти да бягам до магазина да купувам допълнително пудра и накрая ми се получи 3 кг   ooooh!
Ето тук личи как почна да ми се разкъсва.

Катя патенце много сладко, запазих си я  Embarassed
изобщо страхотни торти правите, респект   bouquet  Бих искала и аз да се науча така да правя.

# 554
Благодаря на всичкиви от сърце за пожеланията към моята принцеса  bouquet
Ванче ,а на вас със Симона пожелавам незабравими мигове  love001
Само да отбележа ,че червената маска е истинска а златистата еот фондан Peace

Общи условия

Активация на акаунт