С Дюкан си знам, че няма страшно вече, въпреки че лятото не е далече - 230

• 33 699
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Много благодаря, за милите думи на всички.  Hug
На свой ред и за пореден път да изкажа възхищението си от всички търпеливи, последователни и успешни дами тук. Корни, Дурик- чудесни видими резултати. Мис Марпъл- възхищавам ти се.
Поздрави, целувки и най-сърдечни благопожелания на всички с поводи (и без поводи). Не изброявам поименно, че ще пропусна
някой и после ще ме е яд.

Докато чета изхабих един пакет салфетки- такива лиги заточих пред екрана. Ние семейно вървим добре. Аз днес съм 54,5, а съпружеското тяло тежи 88,3. Утре ще се отчета и в см.
Люси- моите съболезнования.
Тино- пилешки сърца може. с тях става и много вкусна "дроб-сърма"(пилешки сърца и дробчета- посварени със сол, черен пипер и джоджен, понакълцвам в робота, добавям още подправки на вкус и слагам да се запече с бульона. Правя и заливка с яйце и кисело мляко).
Красива- здравето е на първо място.
1222- нормално е да сваляш бавно- малко са килограмите и ритъма който си избрала е такъв- за бавно сваляне.
Мама Лейла- добре дошла. Даа- тук има всичко друго, но не и глад. За теб и всички нови- редовно си препрочитайте първа страница на темата. И да- не само през тази фаза, а през всички  овесените трици са 3с.л. за целия ден. Препоръчително е да се консумират преди обяд. Затова на повечето това ни е и първата закуска(храна) за деня.
И да си проконтролирам и поздравя априлските мами:
Пипи66- може спокойно да си направиш бисквитки. Например сега ми дойде една идея и може да я изпробваме. В основната рецепта за пълнозърнест хляб да се сложи подсладител и канела. Да се разточи на кора, от която да се нарежат бисквитки. Или след като се изпече цял хляб, да се нареже на филийки. В слаба фурна на решетката се нареждат и изсушават като за сухар. Моля сладкарките да се включат. Намачкай и нацелувай и малките зайчета- те как са?
Поем- спокойно, нормално е да има моменти на задържане, че дори на дни с плюсове. Важен е крайния резултат и да не излизаш от правия път междувременно. Свинското гледай да е с минимално тлъстинки.
Аничка- Те гала-вечерите си имат своята функция. Едната е точно да успокоиш желанието за сладко. Само спазвай принципа- от всичко по едно. Умерени количества и без допълнително.  Wink Пък и колко шоколад ще изядеш? (това е подвеждащ въпрос- като се сетя само аз на какво съм способна...  Embarassed )
Деси- най-добре си измери колко тежи една лъжица с трици. То имаше и рецепти, в които е посочено не само в гр., но и в с.л., но кърмаческо-дюканския ми мозък тотално е изключил.
Хайде стига толкоз за днес...

# 496
ГАРДЕНИЙКА,МИЛЕНКА,anjei , newsm51 newsm51 newsm51

# 497
Е няма друго по-ужасно нещо което да съм яла до сега. Тези трици направо са...присядат ми и нещат да слизат на долу. Направо ви се възхищавам с каква охота си ги хапвате. Благородно ви завиждам Embarassed. При мен не се получава, а след тях пък ми е супер гадно на стомаха. Пробвах ги с прясно мляко - явно защото никога не съм яла никога мляко с ориз или грис , и хич не ми вървяха на първата лъжица се задавих.  Останах си с една изядена супена лъжица, другото замина в ОО. Същото и с кисело мляко - още по не ми се преглъщаше. И нали съм инат викам ще бъркам солено, явно това ще е формулата за мен. Ама нали съм добра готвачка, та палачинката на Мис Мърпъл нещо не ми се получи newsm78 Явно в дозите съм объркала или тефлона беше малък та стана много дебела и трудно се изпече. Но я натъпках с триста зора, пък утре ще експериментирам с дозите пак. И въпроса ми е дали няма някакви такива сухари от овесени трици, които да ги направя за няколко порции и да издържат по-дълго newsm78

# 498
Е няма друго по-ужасно нещо което да съм яла до сега. Тези трици направо са...присядат ми и нещат да слизат на долу. Направо ви се възхищавам с каква охота си ги хапвате. Благородно ви завиждам Embarassed. При мен не се получава, а след тях пък ми е супер гадно на стомаха. Пробвах ги с прясно мляко - явно защото никога не съм яла никога мляко с ориз или грис , и хич не ми вървяха на първата лъжица се задавих.  Останах си с една изядена супена лъжица, другото замина в ОО. Същото и с кисело мляко - още по не ми се преглъщаше. И нали съм инат викам ще бъркам солено, явно това ще е формулата за мен. Ама нали съм добра готвачка, та палачинката на Мис Мърпъл нещо не ми се получи newsm78 Явно в дозите съм объркала или тефлона беше малък та стана много дебела и трудно се изпече. Но я натъпках с триста зора, пък утре ще експериментирам с дозите пак. И въпроса ми е дали няма някакви такива сухари от овесени трици, които да ги направя за няколко порции и да издържат по-дълго newsm78
Hug Hug Hug
А на "попарка" пробва ли?
3 С.Л. трици,около 400 - 500 мл вода,сол на вкус,4-5 с.л. извара.Слагаш да заври и да се посгъсти.Чукваш 1 яйце и бъркаш енергично за да стане хомогенна смес.Хапваш с удоволствие....Поне повечето тук дето са опитали де Laughing

П.П. леля,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 21:44 от TheNMaster

# 499
 Аз обожавам трицките , даже по някога прегрешавам с количеството  Crazy

# 500
  • Sofia
Някъде из рецептите имаше тутманик с трици. Става за 5 мин в MV, може от предния ден да си го правиш и е много вкусен. На мен поне много ми харесва.

# 501

...Пробвах ги с прясно мляко - явно защото никога не съм яла никога мляко с ориз или грис , и хич не ми вървяха на първата лъжица се задавих.  

...И въпроса ми е дали няма някакви такива сухари от овесени трици, които да ги направя за няколко порции и да издържат по-дълго newsm78
Е, аз нали ти казах да пробваш според предпочитанията ти. Защо след като никога не си обичала грис, мляко с ориз... се хвана в този вариант?
Ето ти рецепти от блога тук, тук, тук, тук, тук.... в същия блог има още много рецепти, в подписите на някои съфорумки има още, на първа страница има линк към темата с рецепти на Деси J. Все ще намериш твоя начин.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 08:34 от Gardenia

# 502
Добър вечер на всички. Тази сутрин кантара ми показа - 1.5 кг - много съм доволна, явно тялото ми се поддава, въпреки че съм на поправка.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЛЕЛЯ - пожелавам ти жива и здрава да си и да си постигнеш поставените цели!

На vesito5  - Честита годишнина с Дюкан. Изглеждаш прекрасно.

Мис Марпъл поклон до земята за теб. Ти си моят идол.

Durik изглеждаш прекрасно ти също спомогна да започна отначало режима. Завидях ти благородно.

Филюдка благодаря ти миличка, че поне на време ми обясни какво съм направила без дори да съм си помисляла,, че може да обидя някой. Идея си нямах, че големия шрифт означава това в нета. Без бела, бела стана. Разгневих мадамите, за мое голямо съжление.

Хиляди извинения.

Гардения понякога така се получава. По принцип нямам инат и бързо се отказвам. Имах добри резултати, но имах и доста проблеми през този период и зарязах всичко. Дано този път да успея. Но и голямата ми грешка беше, че спрях да пиша във форума, ако бях продължила може би щеше да е по-различно положението сега.

Лека и спокойна вечер на всички.

# 503
Благодаря ви момичета - и тук които писахте, и на ЛС  bouquet.
От утре почвам да експериментирам с попарки, тутманици, баници, кексчета и прочие.
Gardenia мила не се ядосвай - бях длъжна да ги пробвам пред вид факта, че всички много ги харесвате и 80 % от вас ги предпочитата така. А аз никога не съм яла мляко с ориз или грис, от малка майка ми ми казваше, че съм го плюела и не ми е харесвало та си нямам и на идея на какво има вкус. Сложих си всички рецепти във фаворитите - от утре е моя ден, за днес беше достатъчно с експериментите все пак успях да изям тришавата палачинка.

# 504
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug
     леля, ЧРД  Hug Много здраве, усмивки, любов и щастие ти пожелавам, и обувки на токче  Wink

vesito5, честит втори дюки рожден ден   bouquet  Hug
      ANNAFACE, как няма да ти харесват триците  newsm78 Я надникни в подписите на miss Marple, TheNaster, Tumba lumba да видиш какви чудеса има сътворени от трици  ooooh! Аз бих си хапвала поне по две дози ако можех - една солена и една сладка, но не би...
      MAMA LEILA, добре дошла ! За съжаление, мое, триците са само по 3 с.л. на ден, във всички фази  Sad Я кажи тиии, да не би да се кърмите още с бебон?
      Аз и днес умирах от студ, не зная какво ми става. Така че отивам да се гушвам като те тези сладури

и тайничко се надявам, че ще има кой да ме стопли...
          Лека, мека, розова и режимна нощ ви пожелавам  Hug Hug Hug

# 505
Добра вечер и от мен.    Честит празник на всички празнуващи  bouquet  Атинянките, чакам координати за среща Hug                                                                                                                                         

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 18:29 от nikanka

# 506
  • Пловдив
Аз докато не е изтекъл деня да честитя годишнината на Весито!
Все така да задържа постигнатото!!!

И честит Рожден ден на Леля!
 Много щастие и късмет!

# 507
 Атинянките, чакам координати за среща Hug                                                                                                                                  
Naughty Crossing Arms newsm78    Praynig

hahaha hahaha hahaha

# 508
  • София
Здравейте, аз днес видях 80- ката и съм доволна от живота. В неделя съм на бал и ще ви постна снимки с новата си рокля, за да видите една нова Теди . направо днес не можах да се позвая като се видях  newsm44 newsm44

# 509
  • София
Здравейте, аз днес видях 80- ката и съм доволна от живота. В неделя съм на бал и ще ви постна снимки с новата си рокля, за да видите една нова Теди . Направо днес не можах да се позная като се видях  newsm44 newsm44

Общи условия

Активация на акаунт