С Дюкан си знам, че няма страшно вече, въпреки че лятото не е далече - 230

• 33 695
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря ви за отговорите   bouquet
Ще се наблюдавам тези дни  Shocked Grinning
Дано само не кача изведнъж, че тогава пак ще ви рева  Mr. Green

# 481
Момичета,
днес ходих на пазар за моята трапеза. Взех и от триците - да ми се намират. Незнам колко ще ги ям и колко не, защото не съм привърженик на никакви такива трици, фибри, мюсли и прочие зобове. Та дайте идея как да ги направя за сефте, че да не ме отвратят завинаги (имайте на предвид, че в това отношение не съм най-добрата готвачка, бива ме само в салатите). Мисля си, че мога да я карам и без тях - няма да ми липсват изобщо, но щом са препоръчителни ще ги ям какво да правя. Въпроса е да е нещо набързо за сутринта, че иначе няма кога, защото не разполагам с много време за приготвяне.

П.П. Корни, благодаря мила. Ще тествам довечера

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 14:24 от ANNAFACE

# 482
привет на всички
благодаря на всички дето ме критикуваха .... защото след като премисли човек осъзнава смисъла на думите   bouquet
така че дами преди да се засегнете помислете и ще видите ,че дамите в този форум ще Ви кажат просто истсната   bouquet

# 483
Да нахваля и аз мацките от снимките - Ивк@, Корни, Дурик  Hug Браво момичета, резултатите ви са много явни вече. Все така леко да сваляте и още по-леко да ги запазите   bouquet
Леля (ти пък на кого си леля   Joy ),  nbirthday  Желая ти здраве и щастие и да излезеш победител от битката с килата  newsm51
Веси, честити да са ти двете дюкански годинки newsm51
Мис Марпъл, аз на няколко пъти си мисля да те питам, дали не е удачно сами да си правим сирене. Ама не със желатин, а с мая. Исках с теб да го обсъдя, че те имам за спец в областта. То пък докат' се сетя, пак минах в трета  Laughing  
Беше ми интересно дали има проблем да подсирим обезмаслено мляко (купешко 0,1%)  newsm78 Не за друго, ами за повече от година в темата, не съм чела подобна дискусия.
Poem, ти си в олекотена, не би трябвало да очакваш чудеса. Прегледай ми предния пост, там писах, че при  мен имаше и +, и - и то с големи разлики. 300гр не ги броях за разлика, но тенденцията беше надолу  Peace Освен това при кърмачки отслабване с над 0,5кг седмично е опасно, от гледна точка на чистотата на кърмата. При рязко сваляне на кг (без значение как - диета, спорт), се отделят токсини, които преминават в кърмата.
ANNAFACE, рецепти много, важно е на теб какво ти допада.
Сладки - бъкнати с 200-250мл прясно мляко, подсладител и канела за 3 минути в микровълнова (наблюдавай ги, може да изкипят). Това е фалшиво 'мляко с ориз'  Wink Аз го правя в половинлитрова чаша.
Солени - разбъркани с 1-2 яйца, 2с.л кисело мляко, може и извара (за количество, че на мен все ми е малко  Laughing ), посолени и овкусени с каквито искаш/имаш сухи или зелени подправки (чубрица, шарена сол, копър, целина...) и въртиш 5-6мин в микровълнова.
Това го слагам винаги в капак от йенска (стъклена) купа, не много голям, 20-тина см е диаметъра.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 14:47 от Gardenia

# 484
Аз пак се включвам с едно въпросче този път, към трето-фазнички...та понеже не обичам хляб, но обичам всякакви бисквити и т.н, има ли някакъв вариянт двете позволени филийки да се заменят с някакви бисквити или нещо от този сорт?

# 485
Аз пак се включвам с едно въпросче този път, към трето-фазнички...та понеже не обичам хляб, но обичам всякакви бисквити и т.н, има ли някакъв вариянт двете позволени филийки да се заменят с някакви бисквити или нещо от този сорт?
Пак ще пиша  Embarassed
Варианта е ако ти си ги направиш от пълнозърнесто (или някакво такова) брашно. В готовите задължително ще са набухали една камара непозволени (за нас) съставки  Peace
Аз олекотената я изкарах почти без хляб. Нямаше от къде да купувам подходящ, а и бях спряла хляба още преди режима. Но сега си бъркам в хлебопекарната и едва се удържам да не го преполовя eat
Дидранад, жива да си, че ме научи да правя такива вкуснотии  Hug Пък Надя как го ядееее...
Напоследък обаче и аз съм се замислила, дали не мога да оформя готовото вече тесто, във вид на бисквити и да ги пека във фурната. Притеснява ме само, че може да станат много корави.

# 486
Здравейте,честито на всички,които имат поводи  bouquet
Аз продължавам да вървя надолу,но много бавно и плавно.Спрях обаче да се нервирам от този факт Joy
Стискайте ми палци - утре малката  ми принцеса тръгва на детска градина - много ми е притеснено как ще мине Praynig

# 487
  Гарденийка давай бързо таз рецепта за хлебопекарната !  Crazy ......... пак ми се отвори третия стомах ... така ми действат П дните  ooooh!

# 488
  Здравейте мили дами!Позволете ми да се включа във вашите стройни редици за борба с излишни килограми  Praynig
  На кратко за мен: винаги съм била самоходна тръстика,тежаща 57кг. при височина 177 см.Изглеждах прекалено слаба и мускулеста,защото доста тренирах,но и  много цигарки и кафета събарях  Embarassed Когато забременях,веднага спрях цигарите,доста полежах по болници с проблемна бременност и резултата на края беше 93 кг. трупно тегло  #Crazy
     Цяла зима се оправдавах - малко бебе,кърмене и си плюсках на воля и то най-вече сладичко  Animal Pig Зациклих си на 80 кг. и нито грам надолу или нагоре.Само че преди два месеца ми падна пердето и си казах КРАЙ  Naughty Искам да съм поне елегантна 4470
    И така с неистов глад и доста физическа активност свалих 5 кг.,но попаднах на вашата тема и разбрах,че не ми е нужно да припадам от глад за да отслабна.
    Започнах с 75 кг. и искам да стигна поне до 68кг.Днес е четвъртия ми ден от първата фаза.Свалила съм кило и половина newsm78
  Имам едно въпросче за овесените трици:
Дневната доза през първата фаза САМО 3 с.лъжици ли е?
Открих една рецепта за соленки,която доста ми допада,но от това което прочетох останах с впечатление,че дневната доза на овесените трици е ограничена  newsm78
Дано не ви се стори тъп въпросът ми,но все пак тази материя ми е чисто нова и тепърва ще я изучавам силно се надявам да е с помощта на опитните и успели момичета тук  Hug
   Успех на всички!!!  bouquet

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 16:04 от MAMA LEILA

# 489
здравейте и от мен Hug Hug HugДнес си имам едно минусче ,което мн.ме зарадва  newsm68
Веси честити ти две годинки   love001
MAMA LEILA  триците са по 3 лъжици на ден Flutter
Корни изглеждаш страхотно браво на теб  bouquet
Оф още нещо исках да кажа ама на newsm78
Лек и усмихнат следобед  bouquet

# 490
  • София
хихи, сладурка, Гардения, леля съм на един русокос 15 годишен убавец, зарад неговите кандидатгимназистки приключения миналата година се регистрирах тъдява, че да следя на къде духа вятърът Laughing
извинете ме за отклонението от тематиката Wink

# 491
Здравейте,

честит рожден ден на леля, много здраве, късмет и успешно преборване на излишните килца  newsm51 newsm67

Честити две години на Весето и Филюдка  Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Вчера пропуснах да поздравя Дурик и Корни, изглеждате страхотно  Hug
Добре дошли и на новите момичета  welcome
Гарденийка, и аз си мислех за подобно сирене, но не съм специалист за съжаление. След като режимен кашкавал става (рецептата на Айнур, която така и не съм направила още  Blush) защо да не може и сирене. Но нека по-опитните се изкажат...

Аз днес видях един хууубав минус, но утре ми приключва петдневката и тогава ще местя линийката.
Хубав и режимен ден на всички  Hug

# 492
Момичета, рецептата за сиренето вече я има в темата ми с изкушенията. Само и тук да кажа: за сирене млякото трябва да е много стриктно обезмаслено, до смърт, дето се вика. Ако ползвате купено мляко, нека е 0.1%, не повече. Защото 1 кг. сирене се получава приблизително от 5 литра мляко, като всичката масленост на това мляко отива в твърдата част. Автоматично при 1% масленост на млякото сиренето ще стане 5%. Данните не са съвсем точни, но искам да разберете принципа. Затова твърдите млечни продукти са с по-висока масленост.

# 493
miss Marple, Hug
Само да питам няколко неща за сиренето - аз съм правила за децата домашно сирене,но от бабите знам,че не млякото не трябва да е варено newsm78Също така,когато съм замразявала домашно краве мляко без да съм го сварила,след размразяването като го затопля,то автоматично се обезмасляваше,цялата мазнина и сметана се отделяше отгоре и млякото,което оставаше беше толкова рядко,че не ставаше за пиене - или поне тогава мислех така Joy В момента млякото на кравите е най-диетично и е с най-ниска масленост,т.к. тревата е сочна .
П.п За да стане сиренето по -ароматно бабите препоръчват преди да се подсири да се добави по една лъжица кисело мляко за всеки литър прясно

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 17:37 от Rinusha

# 494
  • Пловдив
Привет на дюканското стадо!
Влизам във форума,за да се похваля.Днес се реших вече на пълни изследвания,замислям ги от много време...всъщност близо 3 години не съм се изследвала,което е направо безотговорно EmbarassedНо напоследък,четейки тук притесненията на някои от вас си казах твърдо:настана време за пълни изследвания.И момичета..много съм развълнувана - Такива съвършени показатели не съм имала от ученически години.Благодаря на Бог,благодаря на д-р Дюкан за перфектния режим newsm20 newsm20 newsm20.
Ама то е чудо,бих казала.Стойностите на холестерол и триглецириди са на долна граница!Колежките направо ахнаха,те винаги са били много критични към моята диета,но ...сега млъкнаха!
 Благодаря и на всички вас,че сте тук! Hug Hug HugОбичам ви!

Общи условия

Активация на акаунт