Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на колики и рефлукс при бебета и как могат да бъдат управлявани?
Какви са някои методи за облекчаване на коликите при бебета?
Как мога да помогна на бебето си с колики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на колики и рефлукс при бебета и как могат да бъдат управлявани?
Симптомите на колики при бебета могат да включват интензивно плаченe, извиване на тялото, натрупване на газове, нервност и трудности при заспиване. Тези симптоми обикновено се появяват вечер и могат да предизвикат дискомфорт както за бебето, така и за родителите. За облекчаване на коликите може да се използва масаж с олио против колики и специални техники за освобождаване на газове. Рефлуксът при бебета може да се прояви с често повръщане след хранене, запъхтян стомах, нервност по време на хранене и често събуждане. За справяне с него се препоръчва държане на бебето изправено 15-20 минути след хранене, избягване на прекомерно люлеене по време на хранене и опитвайки с по-чести, по-малки хранения. Освен това е важно да се консултиратe с педиатър за допълнителни съвети.
-
Какви са някои методи за облекчаване на коликите при бебета?
Обединени текстове: Някои методи за облекчаване на коликите при бебета включват коремни масажи, прилагане на топлина, използване на капки против колики и промяна в храненето, като например използване на специални формули. За облекчаване на коликите при бебетата могат да се използват масаж на корема, движение на краката, капчици против колики и биберони. Освен това чаят от копър и анасон може да помогне за намаляване на симптомите.
-
Как мога да помогна на бебето си с колики?
-
Кои са най-добрите продукти за грижа за бебето?
-
Как да стимулираме лактацията и какви са нормалните интервали за кърмене?
Отвреме на време повръща.И аз давам по малкко вода заради майка ми, но и тя понякога си я иска(плюе гърдата а водата я пие с мерак??? защо е така?).

Днес ми падна тапата обаче та дано почна да раждам вече!
Днес баща ми идва да види внучето си, което даже е кръстено на него (много е щастлив). Та той е малко "женска мара" - разбира женските неща, а и е ветеринарен лекар. Та той плахо попита "Ани, а сега кога им се дава на бебчетата вода?" и аз му отговорих, че когато са накърма може и до 1 година да не се дава