дете от семеен мъж Тема 2

• 36 650
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Снежа63, последния ти пост в другата тема беше страхотен  bouquet, но тези, които не са отглеждали сами дете, не биха те разбрали.Това, че не зависим от мъж, има толкова много предимства....Към края бях обвинена, че не искам да взема решение, че ме е страх да не изляза черната.Какво трябваше да означава това, не знам.Моите варианти са 3-единия-да се свържа със съпругата и да я информирам за ситуацията.Това е нещо, което никога няма да направя.И не от страх, в какъвто ме обвиниха.2.Прекратявам връзката с бащата.Стигнали сме твърде далеч, за да го направя заради чувствата на съпругата и тяхното дете.Ще го направя тогава, когато се убедя, че той не желае да бъде баща на нашето дете.3.Поставям ултиматум- аз или тя.Някой в другата тема предположи, че ме е страх да не го загубя, както и да не остана без секс.Второто е меко казано смешно, а за първото- не мога да загубя нещо, което не съм имала.Не можаха да разберат, че в момента, в който съм решила да родя това дете, аз вече съм била готова да загубя бащата.Не можаха да разберат, че самото решение да отглеждам това дете сама е проява на сила.А за ултиматума- не мога да го поставя, не от страх, а защото нямам право, понеже аз не съм готова за друг брак.
Истината е, че той е с двете ни, защото не се е наложило да избира.Никоя от нас не е поискала от него това.Всичите ни останали коментари и анализи по този въпрос са чесане на езици.Другата истина е, че понеже в нашия случай не се касае за кръшване или кратко влюбване от негова страна, ако се наложи да избира, вероятността все пак да избере да живее с нас е доста голяма.Хайде, да не е 50 на 50, но има поне 30% вероятност да се разведе.Така че на този етап избора да си отглеждам сама детето , е изцяло мой.А за в бъдеще?никой не знае какво ни чака.

# 556
Давам Ви съвет да разчитате само на себе си . Не на издръжки и т.н. Без никаква злоба.Израснала съм само със майка ми. Безкрайно съм и благадарна ,че ме отгледа и даде много повече отколкото ако имах двама родители. Който както иска да го разбира.

Благодаря ти!  bouquet  bouquet  bouquetМисля, че аз, и другите момичета тук имахме нужда да чуем точно това!!!!!!

# 557
Давам Ви съвет да разчитате само на себе си . Не на издръжки и т.н. Без никаква злоба.Израснала съм само със майка ми. Безкрайно съм и благадарна ,че ме отгледа и даде много повече отколкото ако имах двама родители. Който както иска да го разбира.
Права си Syn.
Тук всеки един малко или много разчита само на себе си. Това го е разбрал още когато е взел решение да има дете.
Мисля, че повечето въпроси които се поставят, могат да се обобщат така.
1. Биологичният баща на детето да даде името на детето или не. Тук има две категории едни мъже искат, други не.
мнението на майките е различно, а и последствията от това са доста големи.
Един баща дал името си получава граждански права върху детето и ако той не иска, знай, че може  да ти съсипе живота и твоя и на детето ти. Да оставим въпроса аз как бих изтърпяла това да гледам дете с чуждо име и този, ако се появи да има право да вижда моето дете, да седи в къщи или да ми води някъде детето без мен или аз да трябва да вземам решения върху здравето и живота на детето си и да ходя да го търся за подпис, ама само за подпис, защото той не иска да има дете и според някои наистина нямат.
2. Издръжката: 70 лв. понякога са много пари, но ако ги превърнеш в здраве и нерви може с течение на годините да ти излезат "златни" По-добре да имаш вариант да ги вземеш от някъде на заем, когато ти потрябват/аз поне за себе си мога да кажа, че ако застана на портала по лев да исам от всеки ще ги събера/, но има и такива, които ги нямат.
 При такъв случай за тях тези пари са много. Значи детето ми ще вдигне температура и аз няма да имам пари да му платя лекарствата? Някой тук ще каже"да си мислила по-рано". Да, но няма да оставя никой /семеен с две ,три, пет деца/ който с моето подчертавам активно участие е решил, че освем да си прави удоволствие, както и аз, може да прави и деца.
Нямам нищо против нито съпругата му, нито децата му/той и за тях толкова се грижи и уважава/ когато толкова години подържа паралелна връзка/. Не казвай знаела си, че е семеен и.., да, но знаех подобре, че аз не съм.
Жива и здрава да е жена му, че си го държи и ако не ме е срам "почитна грамота ще и дам", защото много съпруги не знаят, че вместо да "извадат очите на любовниците, са им изписали веждите".С течение на годините, стигнах до извода,че ако не дай боже, се бяхме събрали със сигурност днес щях да пиша в "разведена с разклатена нервна система и озлобена към целия свят".
Да не се налага, но става ли въпрос за живота на детето ми, ще му извадя и грабначния мозък без упойка. За мен важи последното изречение.

# 558
Снежи,Снежи,ще стане страшно.... Joy Joy Joy

# 559
Снежи,Снежи,ще стане страшно.... Joy Joy Joy
Защо Деси? Защото съм използвала на някоя съпруга за разплод и съм и го върнала да си го гледа или защото /никога да не става/ ще го ползвам за донор.

# 560
ЗАЩОТО:Жива и здрава да е жена му, че си го държи и ако не ме е срам "почитна грамота ще и дам", защото много съпруги не знаят, че вместо да "извадат очите на любовниците, са им изписали веждите".С течение на годините, стигнах до извода,че ако не дай боже, се бяхме събрали със сигурност днес щях да пиша в "разведена с разклатена нервна система и озлобена към целия свят".
Да не се налага, но става ли въпрос за живота на детето ми, ще му извадя и грабначния мозък без упойка. За мен важи последното изречение.

# 561
ЗАЩОТО:Жива и здрава да е жена му, че си го държи и ако не ме е срам "почитна грамота ще и дам", защото много съпруги не знаят, че вместо да "извадат очите на любовниците, са им изписали веждите".С течение на годините, стигнах до извода,че ако не дай боже, се бяхме събрали със сигурност днес щях да пиша в "разведена с разклатена нервна система и озлобена към целия свят".

Защо, Деси, в случая Снежи е абсолютно права, чела съм предишни публикации и оставам с впечатлението, че тя направо е късметлийка, че този не е част от живота им.

Снежи Дано има на кой да се опреш в тежките моменти, защото колкото и да сме силни, понякога всеки има нужда 5мин някой друг да силен и , заради него! Hug

# 562
Снежка е права.Всичките тези съдилища и изпотрошени нерви не си заслужавам.Аз попитах моя адвокат за делото колко най малко може да продължи и той ми каза че може да е месец,но може и да продължи 2-3  дори и 4 години
Мацки аз не искам да си захабявам здравето за едно име и за едни пари.Вече съм на хапчета и сигурно ще ги пия цял живот.Най важното е да са ни живи и здрава дечицата.Те растат и почват да разбират,така че сядаш и обясняваш.И след пълнолетие ако иска да носи името на баща си ще я подкрепя,но сега да си хабя нервите с него няма да стане.Още повече че ще ми прави номера,няма да се явява и т.н.Не си заслужава.Да си гледаме малките слънчева и да си свиркаме.Видов ден иде.

*destiny* ти ли Естрадор бе мила?Не мога да те позная.

# 563
Рени,възхищавам ти се затова,че си намерила сили да зачеркнеш плужека от живота ви.Така е най-добре и за детето.То поне няма да плаче когато татко му си тръгва,за да се прибере при семейството си.При мен е по-трудно защото нашият татко идва почти всеки ден и ще ми се наложи да обяснявам защо не остава при малкото си момченце,а винаги си тръгва.

# 564
Рени аз съм от там и пояснението под новия ник, бивш estrador  Mr. Green
 Hug

# 565
Мале.... много съм зле.Само аз ли не те познах? Embarassed Embarassed

# 566
*Dessy,  на мама Рени плужека доста й е помогнал да го изтрие от живота си, ако не се лъжа.Най-малкото с това, че е искал да бъде изтрит.Ти как да го разкараш, след като той иска да вижда детето си и не е редно ти да му забраняваш?А кой от двата варианта-на Рени или твоя, е по-добър за детето, е, повярвай ми-не знам.

А иначе, Рени, и аз мисля, че няма смисъл да се занимаваш с дела! newsm10

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 21:55 от Eliema

# 567
Dessy Няма проблем Hug
Не е нужно да му забраняваш да вижда детето си.
Аз не съм виждала бившия от 3г, а той вижда детето всяка седмица.
Може да организираш да го вижда без да си там, с майка ти, някоя приятелка и тн.
Въпроса е дали имаш желание. Wink

# 568
Уф,да ти кажа май зад това се крия.Явно наистина искам да се виждаме...

# 569
Това е друго нещо.  Wink
Но и за това си говорихме с теб, но ти си знаеш, живота си е твой.
Жалко е, че продължаваш да се самонараняваш, дано като тръгнеш
на работа и ежедневието ти се промени погледнеш по-реално на ситуацията,
в която си!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт