На какво си играете с децата?

• 4 614
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
рисуваме, редим пъзели (макар че скоро не сме), не се сърди човече, понякога режем и лепим, чета книжки (много), с баща си играят с влакчета, колички и конструктори. А от една седмица хит е да играем на гатанки - той си измисля някакво животно и ми го описва, а аз трябва да го отгатна. После обратно.

# 16
На детски игри моите деца си играят с други деца или с брат си/сестра си. С мен се четат книжки, разказват се истории, отговарям на въпроси всякакви. Аз не съм на 5, 7 или 9 г. и нямам желание да бъда. Понякога им помагам да си построят нещо, да се облече куклата, да се зареди оръжието. Показвам как се играе - на настолни игри, на ластик, на народна топка, на ръбче, а после ги оставям да се оправят сами. Имат си достатъчно приятелчета, с които да дивеят.

# 17
  • София
Вергилия, разкажи, моля те по-подробно какво съдържа този комплект?

# 18
  • in a small little house...
С децата играем на криеница, на "лети, лети", на мляко (в комплект с баща им Mr. Green), на топка, правим драматизации на разни приказки. Имамe едни пластмасови рибки, който се ловят с въдица с магнитче, също така рисуваме. А когато аз съм на работа, не знам на какво играят с баща им newsm78, пък и той не иска да ми каже Tired.

# 19
  • Sofia
На разни развлекателни игри- Не се сърди човече, монопол и т.н. Но дъщеря ми е на 8 все пак. На останалите игри, които обича играе с приятелките си.

# 20
Най-често на разни ролеви игри - малки и големи животни, семейства, приятели,  говорещи коли, багери и пр.
Днес много ритахме топка и бяхме влак /локомотив, два вагона/
четем
пластелин, оцветяваме, рисуваме, но всичко накрая се превръща в ролева игра
а... и много си измисляме истории

# 21
В момента любимата игра на Ивайло е " Не се сърди човече", може да играе и цял ден, ако има с кого. Също така има някакви карти на Бен 10, с които играем на "Война". Оцветяването все повече му харесва също, но там може да се занимава и сам. Пъзели и Плей До са другите две харесвани игри.

# 22
Игри всякакви - от танцуване до Бианко (скрабъл) и шах. И ролеви, и пъзели, и рисуване ...

# 23
  • UK/София
На детски игри моите деца си играят с други деца или с брат си/сестра си. С мен се четат книжки, разказват се истории, отговарям на въпроси всякакви. Аз не съм на 5, 7 или 9 г. и нямам желание да бъда. Понякога им помагам да си построят нещо, да се облече куклата, да се зареди оръжието. Показвам как се играе - на настолни игри, на ластик, на народна топка, на ръбче, а после ги оставям да се оправят сами. Имат си достатъчно приятелчета, с които да дивеят.

ooooh!Леле, добре, че видях постинга ти - бях почнала да потъвам в земята вече. LaughingБлагодаря, успокои ме Simple Smile  bouquet.Бих написала същото като теб.

# 24

И аз така Peace,а и те предпочитат приятелите си...,но понякога се борим-много го обичат това боричкане, а и пада такъв смях...

# 25
Играем на карти /война, макао/, Не се сърди човече, Змии и стълби, Капитане капитане..и още няколко игри с измислени и крайно неустойчиви правила. Много оцветяваме, изрязваме и лепим /ама май на мама това повече й доставя удоволствие  Blush/ Peace

# 26
Играем на карти /война, макао/, Не се сърди човече, Змии и стълби, Капитане капитане..и още няколко игри с измислени и крайно неустойчиви правила. Много оцветяваме, изрязваме и лепим /ама май на мама това повече й доставя удоволствие  Blush/ Peace

А на мен това с изрязването и лепенето никак не ми е любимо,защото някъде по средата тя се ''изнася'' и ме оставя да довършвам сама,а после ме пита къде и е произведението на изкуството Simple Smile.

# 27
  • Между гори и планини
Моят син си играе сам в неговата стая. Така е свикнал и така му харесва.
Заедно рисуваме с водни бои - той рисува, аз помагам при нужда; апликираме  някой неща режа аз, някой той, но той си ги лепи.
Сега съм го запалила по моето хоби - кукленски къщи. Понеже е малък да правим триизмерни мебели, събирам списания за обзавеждане, режем дивани, секции, рисуваме тапети, килими. После нареждаме къщата в кутия за обувки, правим малки човечета от пластелин които да живеят вътре. От магазина до нас ни дават понякога кашон и правим къща с няколко етажа, прозорци, балкончета, цветенца... режем, апликираме, рисуваме. Детето няма търпение да се прибере от градина и да "строим".
Така вече имаме малък град, защото на един голям картон рисувах улици, правихме дървета, малки къщи.
Това му е любимото всъщност - обича да строи с конструктори и да рисува.
На вън излизаме само в гората - сега събираме шишарки, суша листа, кестени и жълъди. Ще видим зимата какво ще ги правим.

# 28
  • София

ooooh!Леле, добре, че видях постинга ти - бях почнала да потъвам в земята вече. LaughingБлагодаря, успокои ме Simple Smile  bouquet.Бих написала същото като теб.
И аз съм от вашата група.Деца на 5-6 години вече достатъчно добре могат да се занимават с братче/сестричка,с приятели,че даже и само.Аз просто подсказвам ,ако мога така да се изразя,някои неща.Е,има и игри,които играем заедно.Тази вечер малката измисли една забавна за нея игра-на лист ме кара да и рисувам различни предмети,но с мноооого умален размер и тя трябва да познае какво има нарисувано.Голям смях падна.А преди да ги изкъпя ги вкарах във ваната с дрехите и напръсках с пяна за бръснене отстрани-е такова мацане падна,че не е истина.От мен се изкаше само да изпразня половината опаковка с пяна и после топката беше в техните ръце. Laughing

# 29
За децата е голямо щастие да играят с родителите си.
И на мен не ми е интересно, колкото би ми било, ако аз бях на 5, но го правя заради детето.
Това за мен е вид уважение към малкият човек.

Днес си направихме птици от лего, направихме им къща от лего на много висока пръчка, за да не ги стигат котараците.  Wink После направихме котарак, който се опитва да се покатери, но без особен успех. За да не ги притеснява, детето ми му даде котешка храна и всички бяха доволни.  Simple Smile
После играхме на билярд.
Най- често играем с лего, с пластелин, рисуваме, чета му приказки, пускаме си музика и танцуваме заедно( това на мен ми е любимото), борим се , играем на магазин , играем на готвачи ( с истински продукти) или се дуелираме с мечове  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт