Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 2

  • 81 644
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 081
Здравейте и от мен. Грабнах и аз едно елитче JR-777  от Метро, за 88 лв. от промоцийката. Имам няколко въпроса към колежките с такава фурна :
1. Може ли да се нагласи 225 градуса,понеже при мен от 200 направо светва диода на 250. По средата не иска. Дали моята е повредена или и при вас е така ?
2. След като изтече времето не издава звук - при вас как е ?
3. Също така като и свърши времето вентилатора продължава да си върти и не спира ,докато не я изключите от контакта или дръжката на уреда?
4. По време на работа можете ли да смените зададените и започнати  температура,време. При мен не иска. Трябва да я изключа за да и задам нова програма. Почне ли веднъж програмата, не ми дава да и променям параметрите -градуси,минути?

Горните въпроси са с цел да разбера само моята ли ги прави тез неща- т.е. дали е повредена нещо, или е нормално това ? newsm78. Кажете при Вас как е ?

Сега я пробвам с едно кексче,по рецептата на delta. Сложих го на студена фурна,фдолна скара, 20 минутки на 200 градуса.  И още на 5 минута горе хвана коричка и тръгна да загаря.  Завих го отгоре с фолио, и сега го пека още 30 минутки, но не се е изпекло вътре, а само отвън.Отгоре даже изгоря,вътре съров,даже и след като махнах фолиото и още 5 минутки на 200 запекох. вътре си е суров ???

Добре дошли на новичките.
То е добре да кажат тези момичета дето са с Елит, но да споделя, моята може да се наглася на други градуси и време независимо от първоначалното задаване и режим на работа. Може да се постави на 225С не е проблем и когато свърши времето, което е зададено издава лек звън, с което оповестява края на печенето.
Един от съветите е да се изключва от контакта преди да се отвори за да не би случайно да се включи ако се отвори по - рано и дръжката по някакъв начин се спусне и включи уреда.
За кекса Аз суровият кекс го завивам отгоре с алуминиево фолио и го пека 25мин. на долна скара на 225С, после го отвивам и го пека 20мин. на 200С и след като мине това време го пробвам с клечка за зъби (боцвам го в дълбочина и ако излезе чиста клечката значи е готов, но ако по клечката има следи от сурово тесто го завивам изпеченият от горе кекс с фолиото и му давам още няколко минути да се доизпече отдолу). Вече направих около 10 кекса и няма грешка (това не означава, че първият не го хвърлих, че беше суров, за справка виж едно от първите ми мнения).
За скарите, още са ми лъскави, но и аз не слагам нищо на тях директно така, че няма нужда и да се мият. Купата си я мия на ръка в умивалника, защото не е мръсна, а капака почти не ми се налага да го чистя.
Мусака по гръцки правих и аз и стана много хубава, но както и при другото момиче тя си беше готова  предварително, само я позапекох отгоре за по-добър вид, извнявам се, че не можах да покажа снимки, защото се изяде преди да успея да го снимам. Тези дни ще правя нормална нашенска мусака да видим какво ще излезе накрая.

# 16
  • Мнения: 210
    Такааа, стигнах до вкъщи и преди да съм излязла пак да видя дали ще успея да ви пратя линк къмч снимките на Оптимума с пригодените джаджи. Стискайте палци да съм се справила успешно.
http://dessyslava1.snimka.bg/other/optimum.503189
    Под снимките има описание. На дупчатата джаджа аз и викам сгъваем гевгир, но и сестра ми твърди че било за говене на пара и против загаряне на тенджери. Принудена съм да и вярвам, защото тя е специалист в кухнята, а аз лаик, нооооо - ще я догоня и задмина  Praynig (или поне догоня).

# 17
  • Мнения: 0
Ирина, ще отговоря доколкото мога на въпросите ти  Hug .  За вентилатора не знам, защото аз моята веднага си я изключвам от контакта. За звуков сигнал при изтичане на времето също не знам-още експериментирам и все сменям времето и градусите и съответно преди изтичане на програмата изключвам машинката. Zа кекса мога да бъда категорична-стана страхотен  chef ! Продуктите ги мерих на око, пекох на 200 за 18 минути на горна скара.
Е ще чакам да пробваш нещата, за които попитах и да отговориш. Трябва май и аз да пробвам на горна скара за кекса,понеже пробвах на долна скара.
Както описах опита ми в първия ми пост кекса стана горе  долу  сполучлив спазвайки съветите на Angela61 , но това бе близо 40 минути и ту слагах ту махах  фолио, , а другите говорят за 20 минути и то без фолио. Ще пробвам и на горна скара. Дано да се включат още колежки с Елитче да дадат отговор на четирите въпроса,тъй като елит е с електронно управление, а другите са с две копчета дето се въртят отгоре за градуси и време.
 

# 18
  • Varna
  • Мнения: 2 605
ИРИНА Hug
На горна скара няма ли да ти се опече много бързо отгоре? Ама все пак опитай на твоето Елитче. Моят кекс наистина си стана за 25 мин на долна скара на 225 гр. и малко преди да е готов намалих на 200 градуса. При мене може да се регулира във движение. А и моята форма за кекс направо ще опира у нагревателя на тенджерата. Неуместно е да слагам на горна скара. Дори във книжката със рецепти пише, че кейковете са на долна скара. Но ти си знаеш Елитчето, ти ще ни кажеш и покажеш Wink
ДОЛИ ХОЛИ Hug
Мацко, това което ти наричаш гевгир аз го имам поне от 8 години и е съд наистина за приготвяне зеленчуци на пара. Но браво на тебе, че даде акъл да го ползваме и във тендЖУрките. Ти за какво го беше ползвала, я повтори пак. Благодаря ти предварително Hug

# 19
  • Мнения: 331
Ирина, глупости съм ти написала за горната скара  Hug . Кексът го пекох в кексовата си форма, която сложих директно без скара, на 200 С, за 18 мин. Извинявай за подвеждането   bouquet . Довечера ще изчакам някоя програма да свърши, за да ти отогворя за звуковия сигнал и за вентилатора.

# 20
  • Мнения: 0
ИРИНА Hug
На горна скара няма ли да ти се опече много бързо отгоре?  Дори във книжката със рецепти пише, че кейковете са на долна скара.
И аз така си мисля за горна за кекс, но понеже valia_b  каза така и аз затова попитах повторно,а не че съм пробвала, но се оказало грешка, и тя се е поправила -
Ирина, глупости съм ти написала за горната скара  Hug . Кексът го пекох в кексовата си форма, която сложих директно без скара, на 200 С, за 18 мин. Извинявай за подвеждането   bouquet .
.
Така че очаквам valia_b,или някой друг с Елит, да даде отговор за вентилатора, звуковия сигнал, а така също и може ли да зададе 225 градуса,понеже при мен светва диода на 200 градуса , и след него светва  ако искам да задам по висока температура свтва направо за 250 градуса,т.е. 225 ги прескача и не мога да ги задам ?

# 21
  • Мнения: 210
Делта Делта, ползвам го вместо дупчата тавичка, тъй като такава нямам. Мислех да си купя от фолио за еднократна употреба, но видях това и се сетих че може да се ползва по същия начен. Ползвам го и за продукти, които са по-дребни и има възможност да паднат през дупките на решетките. А мрежестия капак се сетих по-късно че го имам прибран в един шкаф, тъй като ползвам другия от комплекта. Не съм го пробвала още но мисля че също ще върши работа. Смятам да го пробвам и за питки и други работи от тесто. Ако стане ще споделя.
Весела вечер на всички.

# 22
  • тъгата в мен
  • Мнения: 1 042
Добри идеи сте дали,момичета!Ще трябва да се поразтърся и аз за една подобна съдинка с малки дупчици.И из магазинчетата за левче ще се поразвъртя!
Днес правих пак тиквички...Ама много бавна работа.Първо пробвах само насолени и отцедени от водата,която пускат.Вторите  ги омазних с една лъжица олио и ги пекох така,а накрая набрашних останалите,оставих ги да поседят и чак тогава ги наредих на скаричката.Най-добри стават май след подготовката им като за пържене...

# 23
  • Мадрид / София
  • Мнения: 7 081
Ирина, глупости съм ти написала за горната скара  Hug . Кексът го пекох в кексовата си форма, която сложих директно без скара, на 200 С, за 18 мин. Извинявай за подвеждането   bouquet . Довечера ще изчакам някоя програма да свърши, за да ти отогворя за звуковия сигнал и за вентилатора.
Като е направо без скара, отдолу опича ли ти се кекса? И каква ти е формата за кекса, метална или силиконова и дали е дълбока или по-плитка. Аз  първият път го сложих на 200С за 20 мин и си остана суров отдолу, ама много суров. Може би има разлика в токовото напрежение, знам ли. Иначе не мога да си го обясня по друг начин.

# 24
  • Мнения: 331
Формата, в която го пекох, е от старите металните. Не съм слагала скара. Много добре се опече.

# 25
  • Varna
  • Мнения: 2 605
dolly_holly Hug
Благодаря.   bouquet
Ще видя и аз за какво да го ползвам този дупчения съд. Може са питка, засега това се сещам, или за картофки също ще стане Wink Защото като ги нареждам на скарите някои падат и се дразня.

# 26
  • Мнения: 241
И аз да кажа за Елита-няма звуков сигнал,вентилатора продължава да работи и след края на програмата/в книжката пише,че така ставала хрупква коричка/,не могат да се променят температура и време докато работи,на моята няма деление 225гр,а от 200 се преминава на 220 ,а после на 250.

# 27
  • Мнения: 0
И аз да кажа за Елита-няма звуков сигнал,вентилатора продължава да работи и след края на програмата/в книжката пише,че така ставала хрупква коричка/,не могат да се променят температура и време докато работи,на моята няма деление 225гр,а от 200 се преминава на 220 ,а после на 250.
Благодаря за информацията.Кратка,ясна и точна. Явно може би моята има дефект та прескача от 200 направо на 250 , а 220 не може отделно да се настрои да светне само този диод, а след като минеш 200 ,светват всичките диоди до 250 . лека вечер на всички. и да ви е сладко с гозбите дето сте сготвили в НЛО-то.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 23:01 от irina80

# 28
  • Варна
  • Мнения: 5 980
Айде и аз при вас. Снощи мъжът ми се върна от Метро с елитската печка. Видяла му се много изгодна.
Така че сега ще ви чета и ще се уча.
Имаме проба от снощи с картофи тип пържени. Ние ги правихме върху металната тавичка и станаха полу сушени, полу варени. Децата ги харесаха. Ама аз да питам така ли трябва да е или се правят върху това с дупките?

# 29
  • Мнения: 331
Снощи пекохме пълнени гъби, лук и пилешки бутчета. Гъбите и лукът станаха супер. Пилешките бутчета ги пекох на 200С на високата скара-кожичката им стана чудесна, но вътре бяха малко жилави и се наложи да ги доопичам. Следващия път ще ги пусна на по-ниска Т и накрая ще усиля. Сложих и малко телешко за проба-отиде в коша  Embarassed - очакваше се. Сега си го сварих в тенджерата под налягане.
Ирина, вече ти е отговорено на въпросите. Липсата на звуков сигнал в края на програмата и мен малко ме озадачава. А вентилаторът може би си продължава да върти и за да се изстуди по-бързо купата. На фурната ми е по същия начин-бръмчи 1 час, след като съм я изключила.

Общи условия

Активация на акаунт