Флейвър Уейв Турбо Овън и сие - 2

• 81 643
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
мацки може ли малко инфо за мусака на нло-то?рецептата каква е по точно?  Embarassed

# 46
  • Varna
ЕЛИНЧЕ Hug
Ще ти похваля, както Ангелчето те е похвалило  bouquet
МАЛКА ИВИ Hug
Браво и на тебе и много благодаря за рецептата.
А, във темата която съм писала малко над тебе и аз обясних за месото, че трябва да се маринова или да се пече замръзено. Когато влязох тука момичетата го писаха, за да ме п редупредят постоянно го повтаряме, ама някои явно го пропускат това и затова не им се получават нещата.
От замразените банички които купувам винаги слагам замръзени във тендЖУрката. Стават пИрфеКтни newsm10
АНГЕЛЧЕ Hug
Аз и като готвя във вихровата си голяма фурна мусаката, картофите ги задушавам. Като добавя там всичко каквото се добава и последно слагам месото. Тогава загасям котлоно и тогава почвам да разбърквам месото със останалите продукти. Него не го запържвам никога. Това навремето като момиченце си го бях измислила. Аз от дете готвя- но не от кеф де, да не помислиш, че ме е обзела велика лИбоФФ към готвенето. Причината е друга. Така, че когато сложа всичко във тавата, то си е полуготова и пека сЮфсем малко и след това лЮскам поливката и пека още малко докато стане златисто
Така я правя и във НЛО-то
Така, че проблем няма. Ако те интересува как я правя, ще ти пиша.

# 47
Sad Sad ох да ви се оплача.... снощи ми се извади копчето за температурата, явно не е било закрепено добре. Усетих аз, че онова за минутите е много по-стегнато, ама нали не съм на "ти" с тея неща, викам си, може би така трябва. Тате каза, че нещо там му паднало... някакво удължение което правело контакта м/у копчето и нагревателя паднало в туй желязното дето е моторчето, не това с дупките, а преди него има някакво метално...според него, може при завъртането да се е извадило и да е паднало там Sad ,ама аз не съм го натискала, че да се извади Sad много странно Sad ... незнам как е станало Sad Sad ... той каза, че можел да го отвори и да го извади, ама нали ТенжУркатА е в гаранция по-добре било в сервиза да я водим...Нали една мацка, беше отваряла нейната да я чисти, след това проработи ли и?Моля да ми отговори,когато може Simple Smile

# 48
Да, работи, аз на шега го казах това, че може да не проработи...Махнах само трите болтчета, които държат металната решетка, за да я изчистя с препарат и ги завих отново.
Пък това да я отворите нацяло не виждам с какво ще наруши гаранцията, ако няма лепенки и пломби...
Не се притеснявай, щом само е извадено, ще се оправи. В краен случай на сервиз и пак ще си имаш фурничка.  Hug

# 49
Ето го поредното ми дело-днес реших да направя локумки.
http://evlin.snimka.bg/other/recepti.503522.18866532
Станаха просто невероятни,много вкусни.Изпеках няколко тавички и напълних една немалка кутия.Пекат се много бързо,не повече от 10мин на тавичка
От ден на ден съм все по-доволна от новата си придобивка.

# 50
  • Мадрид / София
TIGERWOMAN Рецептата за мусаката не е по-различна от тази за нормалната фурна само количеството е в зависимост от вместимостта на НЛО. тоест малко по-малко.

Продуктите, които давам са за нормална фурна, за НЛО ги понамали малко.

500гр кайма
1к.ч. олио
3глави лук
750гр картофи
1/2буркан консерва домати или 5 пресни
1к.ч. брашно
1ч.ч мляко (прясно или кисело или от двете по малко)
1 яйце
50гр кашкавал
сол, черен пипер, магданоз

Лукът нарязан на ситно се запържва в мазнината, добавят се каймата и част от доматите. След изпаряване на течността се прибавят подправките. Добавят  се картофите обелени и нарязани на дребни кубчета и се задушават до омекване.
В тавичка на дъното се поставят останалите домати и отгоре се изсипва приготвената смес. Отгоре се изсипва заливката
приготвена по следният начин- яйцето и млякото се разбъркват добре, прибавя се брашното и се смесва до хомогенна маса.
Най- отгоре се посипва с настърган кашкавал и се запича във фурната до златисто.

Ивче според мен е най-добре да се носи на сервиза тъй като е в гаранция. Така си спестяваш евентуални откази от страна на техниците. Още повече, че не сте сигурни точно каква е причината.

elinna Идвам ти на гости да знаеш newsm53

Последна редакция: пн, 24 май 2010, 15:50 от Angela61

# 51
@ Coolmummy Благодаря за савета мила, но ще го носим в сервиза Wink Едно копче е, но не сме специалисти ... може да са 130 лв., но все пак съм работила за тях Wink, а и е в гаранция няма смисъл аз да се мъча като незнам защо изпадна пустото. Simple Smile
@ elinna сподели рецептата. Страхотни са и кекса и сладките .... браво на теб  Hug  chef
@ АнГеЛчЕ  на теб също МеРсАж, за съвета и ,че сподели рецептата за хубавата мусака Simple Smile
Усмивки, слънце и вдъхновение за хубави гозби с НЛО-то Wink

# 52
Рецептата за локумките е:
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч свинска мас или маргарин
1 ч.л. сода
1 яйце
брашно,колкото поеме за да стане тесто подходящо за разточване с точилка
Омесва се тесто ,остава се за малко в хладилника и след това се разточва,режат се квадрати/да не са големи/,в тях се поставя парченце локум ,завиват се и се пекат.Аз ги изпеках на горната скара по 10 мин на тавичка на 160 градуса.След това се овалват в пудра захар ,в която има ванилия.

# 53
  • Варна
здравейте  bouquetднес си купих от метро такъв уред.Още не съм го провлала но следмалко и това ще стане.Имам въпроси ами ако не сложа нищо на дъното,какво ще се получи.За вечеря смятам пресни картофки със месце във плик,и кексче.Но моляви ако може покажете каква ви е формата за кекс,защото моята не знам каква е уж е алуминиева мам майче не  bouquet

# 54
Момичета благодаря много заинфото.значи си правя както обикновено запържвам продуктите на тиган на котлона и после всичко в таве в нло-то.нали?

# 55
  • Varna
Снежи-Съни wavey
Добре дошла и ти сред нас.  bouquet
Щом това което ще готвиш е във плик дору във тенджерката няма да пада мазнина. А ние слагаме алуминиево фолио за да пада мазнината на него и да ни е лесно със измиването.
Моята кексова форма е тефлонова и е от първите които пуснаха. Има си ги и до сега по магазините. Лекички са и са тънки. Съдовете е добре да са по тънички, така се опича всичко по добре.
АНГЕЛЧЕ Hug
Твоята технология за мусаката по друга от моята, ама важното е, че и давете стават за ЕдИнИ Wink
ЕЛИНЧЕ Hug
СтраОтна си, ще ти се изсипем всички на гости да знаЙш Joy Вземи сЪ скриЙ някъде със тендЖУрката Wink

# 56
  • Мадрид / София
Снежи-Съни добре дошла в отбора на забавляващите се с извънземни уреди.

Делтичке туй го преписах от книжлето пък аз слагам лука, картофите и каймата заедно е тиганя заедно с мерудиите и кат са почти готови люскам и доматето. После в тавето със заливката отгоре и у НЛО - то за доискусуряване на външен вид. Да ама кат нямах 10 години фурна ми то се позабравя редът на действие и сложих доматите заедно с картофите, а те хич не се обичат в прясно състояние. Доматите винаги ми правят тоз номер (само чакат да се обърна и ми погодяват коронният си номер) стягат картофите и после е трудно да омекнат пустите му картофи.

# 57
Е най-после вЪ изчетох абе хора мусаката и във обикновената фурна пак така се прави пък, че някой слагат всичко заедно а други по отделно няма зНачка. Важен е крайният резултат а и времето за приготвяне , на мен лично много ми отнема във Вихровата фурна повече от половин час ама скоро няма да е тъй само чакам колата да ми паДни и беж към Метро пък да видим.Лек и много флейвърски ден Hug Hug

# 58
  • In a surreal moment!
Здравейте!
Охооо...даже имам и познати - привет Делте и Дядо Хаджи!

Пристигам при вас дълбоко замислена от разказа на една позната. Значи взел и синът и някакво чудо от Метро , дето си готвела на масата в кухнята без миризми, изпарения , че и много бързо.
Брях, викам си, това е онази скъпня, тя вика - "Не бе, за 90-100лв"

И като се разтърсих гуглето директно при вас ме изшути Simple Smile
Значи вярно ми е казала жената , а пък аз си помислих , че ме бъзика.

Разгледах доста постове в темата, впечатлена съм, почти всичко с разказа се припокрива и май, май ще се атакува магазина. Simple Smile

Не видях само дали сте пробвали с варива- тя ми каза , че е варила леща и е станала много хубава , дори капризният и син е ял. Слагала вътре тенджерка и така се готвело. Кюфтетата също ставали божествени. Наредени на двете скарички. С пържените картофи не се е справила , но мусаката също била мн. добра.

Определено съм зарибена, макар да имам съмнение с марките в Метро....
Като се сдобия с уреда ще пиша пак !
 Живи и здрави да сте и защо не съберете всички рецепти в един първи пост - ще е голямо улеснение .

# 59
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУУУУУУУУ ФлейвърчИтЪЪЪЪ newsm68 newsm68 newsm68

ТОКАЧКОВЪЪЪЪЪ wavey
Добре си ни дошлаааа  bouquet А иначе тая тандЖУрка мацко, синО отиде да я купи. Той доста неща си проготвя, че той там със тия протеини и чудеса трябвало да спазва диети, разни #Crazy Така, че и дечурлигата и мъжовете, обичат да се занимават със НЛО-то. Поне при нас е така.
Със пържените картофи ние се справяме винаги много добре и много си ги обичаме. Ти си прочела може би назад, като сме давали съвети, как да се правят.

Мацки, за мусаката ще ви кажа как я правя,  по-къснУ,че сега нямам муза беее ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт