Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните преживявания с печенето на кекс във въпросната фурна?
Какви са различните преживявания при печене на месо в тази фурна?
Какви са вашите впечатления от използването на таймери във фурната?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните преживявания с печенето на кекс във въпросната фурна?
Форумът споделя различни преживявания при печене на кекс във въпросната фурна. Някои потребители пекат кекса на долна скара при 200 градуса за 18 минути, което води до хрупкава горна част и добре изпечено вътрешност. Други потребители пекат кекса на горна скара без решетка, също при 200 градуса за 18 минути, като твърдят, че се изпича равномерно. Има и опит с печене на кекс на горна скара със скарата, но има съмнения относно равномерното изпичане. От решаващо значение е да изберете подходящата температура и време за конкретната рецепта и форма за кекс.
-
Какви са различните преживявания при печене на месо в тази фурна?
Потребителите съобщават за различни резултати при печене на месо в тази фурна. Някои пекат пилешки бутчета на висока скара при 200 градуса, като отбелязват, че кората става хрупкава, но вътрешността е малко жилава и изисква допълнително печене. Други потребители споделят опит с печене на филета от пангасиус на висока скара при 250 градуса за 10 минути, като посочват, че по-дебелите парчета са били недопечени и се е наложило да ги пекат допълнително. Важно е да изберете подходящата температура и време за конкретния вид месо, за да постигнете желания резултат.
-
Какви са вашите впечатления от използването на таймери във фурната?
Механичният таймер предлага по-голяма гъвкавост при задаване на температурата и времето за печене, тъй като потребителите могат да увеличават или намаляват температурата и да променят времето за печене по време на работа. Този тип таймер се цени заради способността му да предоставя повече контрол върху процеса на готвене. От друга страна, електронният таймер не позволява промяна на температурата и времето по време на работа, тъй като след като е зададена програмата, параметрите не могат да бъдат променени. Този тип таймер се оценява за удобството си, но се посочва липсата му на възможност за промяна по време на работа като ограничаващ фактор.
-
Какви са опита с използването на вентилатора във фурната?
-
Каква е функцията за самопочистване на фурната и как работи?
да се запиша и аз в новата темичка. Следя ви с интерес,но нещо напоследък съм я оставила моята фурничка да си почива.Днес мисля да пробвам тиквички да видя какво ще се получи





реших да поготвя... купих пилешки гърди, гъби, майонеза и топено сиренце... ето и рецептата:
Добре дошли на Малката Иви, Валя, Пепе, Деспинчето 
Така, че тандЖУрката не е виновна за това.
Също така ти благодаря, че ни светна за тази тавичка. Аз ходих и си купих тефлонова, ама не от магазините за 1 левър
. И такава ще си купя като твоята
за мен е удоволствие да споделя, каквото знам... (само да вметна, че няма по-вкусно от приготвено на такъв вид фурни, но нещо задължително... месо каквото и да печете, ако не е замразено, задължително го мариновайте, че иначе може и да стане като гума...тук не фурната ще е виновна, а месото....).Незнам дали сте купували от Била или Кауфланд от готовата храна (т.е. разни печива- месо), но гаджето много ги харесва...знам че се приготвят в подобни уреди, но... незнам каква е маринатата, а там е Тайната за вкуса им.Ако някой има идейка, да сподели, моля
Понеже много ми се готвеше спретнах едно кексче, обаче още незнам как да качвам снимки тук
. Изпече се много добре на 200 C за 30 мин. в обикновена тефлонирана тавичка на долната скара, покрих го в началото с фолио, защото таз ТенжУрка, пече по-бавно от долу и по-бързо от горе, затова и когато е на горната скара, храната може да изгори